Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σήμερα η πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Κορινθίας

- Advertisement -

Σήμερα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα Ξεκινάει το Νέο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Κορινθίας 2017 – 2018…

Πάμε να δούμε πως ξεκινά το Σάββατο η χρονιά για τις ομάδες μας:

Αστέρας Δερβενίου – Ηρακλής Ξυλοκάστρου. Πρόκειται και όχι αδίκως για το ντέρμπι της ημέρας. Τοπικός χαρακτήρας αφού μιλάμε για τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κι ένα παραδοσιακά δυνατό παιχνίδι αναμένεται ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν πολύ το φετινό καλοκαίρι. Προπονητικό τιμ και φρέσκος αέρας, ανανεώσεις και αποχωρήσεις σημαντικών αθλητών, αλλά και προσθήκες που αναμένεται να κρατήσουν τον Αστέρα ψηλά, όπως τα χρόνια που πέρασαν. Σίγουρα η χρονιά χαρακτηρίζεται ως μεταβατική, η δυναμική του “Κώστας Βυζάς” όμως ίσως παίξει και πάλι τον ρόλο της. Ο “γηραιός” του Ξυλοκάστρου συνεχίζει μια επιτυχημένη συνταγή που ξεκινήσε μερικά χρόνια πριν. Αθλητές ήρθαν και άλλοι έφυγαν, με τον βασικό περσινό κορμό να μην έχει σημαντικές αλλαγές, και με την επιτυχία της κατάκτησης του κυπέλλου μέσα στην σεζόν που ολοκληρώθηκε να αποτελεί σημείο αναφοράς. Υπάρχει η εμπειρία πλέον σε όλους τους τομείς και μάλλον θα παρακολουθήσουμε καλύτερη πορεία απ’την περσινή στο πρωτάθλημα. Αναμένεται ο Ηρακλής να βρεθεί ψηλά στις ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας.

ΠΑΣ Κόρινθος – Ισθμιακός. Πρώτο ματς – πρώτος τελικός για την “Μπάρτσα”. Αυτό βγαίνει προς τα έξω από όλη την οικογένεια της Κορίνθου και η δίψα για επιστροφή στην Γ’ Εθνική είναι ευδιάκριτη. Δεν υπάρχουν περιθώρια την φετινή σεζόν για την ομάδα του Ισθμού να αφήσει βαθμούς σε κανένα παιχνίδι, κάτι που της στοίχισε την περσινή σεζόν. Αρκετές οι προσθήκες στο ρόστερ του Βασιλόπουλου που με τον Μάκη Μαργέτη ως βοηθό, συνθέτουν ένα δυνατό δίδυμο που μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα. Ανανέωσαν τα δυνατά “χαρτιά” και αποκτήθηκαν εξίσου σημαντικοί αθλητές με εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες. Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ισθμιακός άλλαξε πολύ το καλοκαίρι. Αναμένεται να δούμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από ότι πέρσι, και σίγουρα οι άνθρωποι του συλλόγου δεν θέλουν να επαναληφθεί η κακή πορεία στο 2ο μισό του πρωταθλήματος. Έγιναν σημαντικές προσθαφαιρέσεις και σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι μια άνετη παραμονή στην κατηγορία. Μια κατηγορία που φέτος θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και που μέχρι τέλους θα υπάρχει το άγχος την παραμονής για πολλές ομάδες, ένεκα που 3 σύλλογοι από την Κορινθία θα αγωνιστούν στην Γ’ Εθνική.

Κόρινθος 2006 – Τενεάτης Αθικίων. Τα ίδια ισχύουν και εδώ για την Κόρινθο ’06. Υπάρχει η φιλοσοφία να αντιμετωπίζονται όλα τα παιχνίδια σαν τελικοί. Άλλωστε κάποιοι χαμένοι πόντοι είναι που της στοίχισαν την περασμένη σεζόν. Υπάρχει δίψα και σίγουρα μεγαλύτερη εμπειρία πλέον. Έγιναν πολλές σημαντικές προσθήκες, με αθλητές που επίσης ανήκουν σε παραπάνω κατηγορία, πράγμα που φανερώνει την ποιότητα. Ο Σταύρος Μπινιάρης έχει δίπλα του πλέον τον Γιώργο Βορινιώτη και αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Τενεάτης τελείωσε μια δύσκολη σεζόν και παρότι αποκλείστηκε νωρίς από το κύπελλο του 2017-18, μπαίνει στην νέα αγωνιστική περίοδο με όνειρα για κάτι καλό. Βέβαια για τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας το κάτι καλό σε μια τέτοια συγκυρία, κατά την οποία θα υπάρχει το άγχος της παραμονής μέχρι τέλους ίσως, μπορεί και να είναι μια άνετη παραμονή. Με τον Καρσιώτη στον πάγκο τους οι Τενεάτες και με κάποιες πολύ προσεγμένες κινήσεις, έχουν την δυνατότητα να είναι από τις ομάδες που θα σταθούν με αξιοπρέπεια και καλή βαθμολογική συγκομιδή.


Δάφνη Εξαμιλίων – Ελλάς Βέλου. Με πρόκριση στο κύπελλο ξεκίνησαν οι νεοφώτιστοι. Μπορεί αυτό το άτυπο ασανσέρ των τελευταίων ετών να μην είναι ότι καλύτερο, η εναλλαγή των κατηγοριών δηλαδή, όμως μιλάμε για έναν σύλλογο που σε κάθε περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί από τους έμπειρους της Α’ κατηγορίας. Υπάρχει η δυνατότητα και με καλύτερες πια προοπτικές από ότι πριν ένα χρόνο, να κερδίσει την κατηγορία και να ανανεώσει την θητεία. Έχω την αίσθηση πως θα είναι ένας σκληροτράχηλος αντίπαλος που θα κάνει ζημιές. Η Ελλάς Βέλου είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του νομού. Από το πάνω – πάνω ράφι που λέμε. Μπορεί να έκανε μια “κοιλίτσα” τελευταία, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πως και πάλι αργά ή γρήγορα θα βρει τον δρόμο της. Ξεκίνησε καλά με την πρόκριση στο κύπελλο. Έγιναν αλλαγές το καλοκαίρι σε προπονητικό τιμ, διοίκηση, αθλητές κι ένα νέο πρόσωπο είναι αυτό που θα παρουσιαστεί την φετινή αγωνιστική περίοδο. Αναμένεται να τερματίσει πιο ψηλά από ότι πέρσι αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στην πράξη.

Πανσολυγειακός – Ολυμπιακός Άσσου. Δεν μπορείς παρά να είσαι χαρούμενος σαν φίλαθλος του κορινθιακού ποδοσφαίρου, που οι ομάδες μας παρότι η δυσκολία της εποχής, συνεχίζουν να υπάρχουν και να έχουν παλμό και διάθεση για ποδόσφαιρο. Ο Πανσολυγειακός είναι μέγεθος και αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη περιοχή στην από εκεί μεριά του νομού. Αλλαγές στην διοίκηση το καλοκαίρι που πέρασε πραγματοποιήθηκαν κι εδώ. Αναμένεται μεγάλη προσπάθεια για μια καλή παρουσία στην κατηγορία και εξασφάλιση της παραμονής για τον σύλλογο της Σολυγείας. Ο Ολυμπιακός θα είναι και πάλι μαχητής όπως πέρσι. Ίσως αυτό να είναι το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας. Να δυσκολεύται αλλά στο τέλος να τα καταφέρνει. Με ίδια φιλοσοφία μπαίνει στη νέα σεζόν ο σύλλογος του Άσσου και παρότι ήρθε νωρίς ο αποκλεισμός του κυπέλλου, η συνέχεια θα είναι ανταγωνιστική. Δύσκολο πρωτάθλημα το ξαναλέμε αυτό που ξεκινά το Σάββατο για κάθε ομάδα από τις 16 της κατηγορίας.

Παννεμεατικός – Αγιος Γεώργιος. Εδώ έχουμε ένα ζευγάρι συλλόγων που όλοι έχουμε την ποδοσφαιρική απορία για το τι θα μας παρουσιάσουν την χρονιά που έρχεται. Ανανεωμένος μέσα κι έξω Παννεμεατικός, με νέα -όνομα και πράγμα- διοίκηση και μεγάλη όρεξη. Το καλοκαίρι μας απασχόλησε ιδιαίτερα καθώς έκανε πολλές κινήσεις και ενισχύθηκε με το ντόπιο στοιχείο να επικρατεί. Η λογική λέει πως ο ιστορικός σύλλογος της Νεμέας θα επιστρέψει στις πιο υψηλές πτήσεις. Πάντως το σίγουρο είναι πως υπάρχει η δυνατότητα για κάτι καλό και μένει να αποδειχτεί και στο γήπεδο. Ο ΠΑΣ Άγιου Γεώργιου θυμίζει αυτό που λέμε για κάποιους κινηματογραφικούς σταρ “σκληρός καριόλης”. Ας με συγχωρήσει ο Πάτερ Παύλος αλλά μου βγήκε αυθόρμητα η έκφραση και δεν ήθελα να την σβήσω. Δεν είναι μια χρονιά, αλλά κάθε χρονιά κάνει βήματα εμπρός. Με την ίδια συνταγή. Πάτερ Παύλος – Γιάννης Χόντια. Δεν είναι κακό να το πούμε γιατί είναι η αλήθεια. Εγιναν το καλοκαίρι μερικές στοχευμένες κινήσεις που σίγουρα θα δυναμώσουν και άλλο τους Κορίνθιους σε ποιότητα και εμπειρία. Πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την παραμονή και ίσως αποτελέσει ο Άγιος Γεώργιος, ομάδα ρυθμιστή του πρωταθλήματος, μαζί με ένα κλειστό γκρουπ 3 – 4 ακόμη ομάδων.

ΑΟ Σπαθοβουνίου – Θύελλα Πετρίου. Να ξεκινήσω με την σημείωση πως οι δύο σύλλογοι διαθέτουν εξαιρετικούς τεχνικούς. Μεγάλη η εμπειρία του Σπύρου Αργυρόπολου, εξαιρετικό ποδοσφαιρικό μυαλό και πολύ έμπειρος ο Τόλης Καρυώτης. Μάλιστα πέρσι ο δεύτερος βρέθηκε και στον πάγκο των γηπεδούχων. Οι δύο σύλλογοι αναμένεται να είναι από εκείνους που θα κάνουν δυνατή χρονιά. Διαθέτουν δυνατές έδρες, εμπειρία και ποιότητα. Έχουν την δυνατότητα να σταθούν με αξιοπρέπεια και να φθάσουν σε καλές θέσεις την σεζόν που ξεκινά το Σάββατο. Μπορεί όλα όσα γράφουμε βέβαια να ανήκουν στο θεωρητικό επίπεδο και όχι στο πρακτικό, όμως, όπως και να έχει, στα γήπεδα μέσα θα φανούν όλοι οι σύλλογοι και το σχέδιο στο χορτάρι είναι ο κριτής όλων στο ποδόσφαιρο. Όπως και το αποτέλεσμα.


Πανκαμαριακός – Ηρακλής Λεχαίου. Ο Πανκαμαριακός ύστερα από μια σούπερ σεζόν, με μια ακόμη πιο ανοδική πορεία και με μεγάλα αποτελέσματα, ήρθε η ώρα να αλλάξει το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αποχώρησαν σημαντικοί αθλητές για την ιστορία του συλλόγου, με την ενίσχυση όμως που επιχειρήθηκε να κρίνεται ως επαρκής. Αθλητές με μεγάλη εμπειρία ήρθαν, όπως επίσης και αρκετοί νεαροί με ταλέντο.Όταν θα βρει τα πατήματά του θα παρουσιάσει ποδόσφαιρο επιπέδου. Η λογική αυτό λέει. Αναμένεται μια εξίσου δυνατή χρονιά με την περσινή. Ο Ηρακλής του “δάσκαλου” Γιώργου Κριτσελά, όπως και πέρσι δεν ακούστηκε πολύ το καλοκαίρι. Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην συγκεκριμένη περίπτωση καθώς η δουλειά που γίνεται είναι δεδομένη. Υπάρχει σοβαρότητα και δεν κρίνεται κάτι από το αποτέλεσμα σαν αποτέλεσμα. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί ο μαραθλωνιος για τον “γηραιό” σύλλογο του Λεχαίου και σε ποια θέση θα καταφέρει να πλασαριστεί.

Στάθης Ντάγκας revista.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog