Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη στήριξη του στην επένδυση του Ελληνικού

- Advertisement -

Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητηθεί η υπόθεση του Ελληνικού ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση πήρε την υποστήριξη του οργάνου του κόμματος….

«Την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών σχετικά με την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, με απόλυτο σεβασμό στον νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες» εκφράζει ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και συζήτησε τις εξελίξεις γύρω από την πορεία της επένδυσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «το Πολιτικό Συμβούλιο υπενθυμίζει, επίσης, τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και την ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις, ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Επιπλέον, «δηλώνει την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία, ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης, η οποία θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Είχε προηγηθεί η νέα αναβολή στη συνεδρίαση του ΚΑΣ με αντικείμενο τον χαρακτηρισμό μέρους της έκτασης ως αρχαιολογικού χώρου, αλλά και non paper του Μαξίμου, στο οποίο αναφερόταν ότι «η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση τον νόμο σε όλες τις περιπτώσεις».

«Αυτό όμως», συμπληρωνόταν, «δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Υπενθυμίζεται ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) συνεδρίασε εκ νέου την Τετάρτη για την επένδυση στο Ελληνικό, ωστόσο τελικά η συζήτηση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη έπειτα από πρόταση της γενικής γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη.

Μετά και το αυστηρό non paper του Μαξίμου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την αποπομπή της. «Να αποπέμψει τώρα ο κ. Τσίπρας τη γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού. Αν εννοεί, έστω και στοιχειωδώς, αυτά που λέει για το Ελληνικό», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog