Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Γιάννης Βαμβακίδης συνδιοργανωτής με τον Κώστα Λόντου του 1ου αγώνα «Swim the canal» που πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά με μεγάλη επιτυχία .

- Advertisement -

Ως συνδιοργανωτής του 1ου αγώνα «Swim the canal» που πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά με μεγάλη επιτυχία και ύστερα από την παταγώδη αποτυχία του φετινού αγώνα «Cross the eurocanal», επιθυμώ να τοποθετηθώ σχετικά, προκειμένου να ξεκαθαρίσω τα παρακάτω:..

Τον αγώνα «Swim the canal» τον συνδιοργανώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2016 μαζί με τον κ. Κωνσταντίνο Λόντο, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του όλου εγχειρήματος. Ο αγώνας ήταν απολύτως πετυχημένος και αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά από μέρους μου, του κ. Λόντου και των……..συνεργατών μας.

Για το έτος 2017, υπήρχε και πάλι η διάθεση από την πλευρά μου να συνεχισθεί η συνεργασία με τον κ. Λόντο, διαφορές όμως στην κουλτούρα, τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία, μας ανάγκασαν να τη διακόψουμε. Θέλω να καταστήσω σαφές, ότι σε καμία περίπτωση οι λόγοι της διαφωνίας δεν ήταν οικονομικοί ούτε είχαν να κάνουν σε αντιρρήσεις στη διανομή των «κερδών», όπως διαδίδουν ορισμένοι, είτε από άγνοια, είτε εσκεμμένα.
 Πρωταρχικό μου μέλημα από τη στιγμή που συμμετείχα στη διοργάνωση του αγώνα ήταν η εμπέδωση του αθλητικού ιδεώδους, η ανάπτυξη του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας, η ασφάλεια των αθλητών και η προβολή του τόπου μας εντός και εκτός των συνόρων. Θεωρώ ότι τα παραπάνω αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, όπου τα πάντα κύλησαν ομαλά και με ασφάλεια.
Μετά τη διακοπή της συνεργασίας μου με τον κ. Λόντο, υπήρξαν από την πλευρά μου πολλές προσπάθειες επαναπροσέγγισης, προκειμένου ως ομάδα να διεξάγουμε εκ νέου τον αγώνα. Όλες αποδείχθηκαν μάταιες, καθώς από το μέρος του δεν υπήρχε η ανάλογη επιθυμία συνεργασίας μαζί μου.
Τότε αναγκάσθηκα να προτείνω στην Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ), να διοργανώσω τον αγώνα ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες μου, θεωρώντας ότι διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία.
Υπέβαλλα, με δική μου πρωτοβουλία, κατόπιν επίπονης εργασίας, περίπου 6 μήνες πριν την πιθανή ημερομηνία τέλεσης του αγώνα στην Α.Ε.ΔΙ.Κ έναν πλήρη φάκελο, που περιείχε όλα τα στοιχεία γύρω από τον αγώνα, θεωρώντας ότι θα αξιολογηθεί αντικειμενικά και ότι πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, προκειμένου να μου δοθεί η έγκριση διεξαγωγής του.
 Δυστυχώς η Α.Ε.ΔΙ.Κ, για δικούς της λόγους, ανέθεσε τη διοργάνωση σε μία εταιρεία, ο υπεύθυνος της οποίας από την πρώτη στιγμή παραδέχθηκε ότι δεν διαθέτει τις απαιτούμενες γνώσεις για αυτό και μάλιστα μου πρότεινε να συνεργασθούμε, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.
Αρνήθηκα την πρόταση, για λόγους αξιοπρέπειας, καθώς υπέπεσαν στην αντίληψη μου καταστάσεις που αντιβαίνουν στην ηθική μου, φροντίζοντας παράλληλα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ενημερώσω τους αθλητές και όλους όσους ενδιαφέρονταν, ότι δεν έχω την οποιαδήποτε ανάμειξη στη διοργάνωση του αγώνα «Cross the eurocanal».
Κατά την ημέρα διεξαγωγής του παραπάνω αγώνα βρέθηκα στον Ισθμό της Κορίνθου, προκειμένου να τον παρακολουθήσω ως θεατής και μόνο και επίσης για να συναντήσω φίλους αθλητές. Διαπίστωσα με λύπη μου από κοντά την έλλειψη οργάνωσης και την άγνοια στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας, που παραλίγο να οδηγήσουν σε πνιγμούς αθλητών και συμμετείχα όπως και πολλοί άλλοι, στην παροχή βοήθειας προς αυτούς, προκειμένου να καταφέρουν να βγουν στη στεριά.
Με μεγαλύτερη θλίψη όμως διαπίστωσα ότι οι υπεύθυνοι αυτού του «φιάσκο», αντί να παραδεχθούν τις αδυναμίες τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απολογηθούν στους αθλητές και τους γονείς τους για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν, επιρρίπτουν είτε ευθέως, είτε μέσω πληρωμένων κονδυλοφόρων την ευθύνη της αποτυχίας τους σε εμένα, ξεχνώντας ότι δεν είχα απολύτως καμία ανάμειξη στη διοργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα. Δείχνουν με αυτό τον τρόπο τη μικροψυχία τους, την ανεπάρκεια τους, αλλά κυρίως τον πανικό από τον οποίο έχουν κυριευθεί, καθώς πλέον αποκαλύφθηκαν στους πάντες.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου συμπαραστέκονται ενάντια στις αήθεις επιθέσεις που δέχομαι από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, καθώς και να δηλώσω προς όσους με δόλο με συκοφαντούν είτε άμεσα, είτε μέσω διάφορων ιστοσελίδων και blog, ότι επιφυλάσσομαι να προβώ στην άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μου.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog