Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Να αφήσουμε τα διαδικαστικά. Ας πείσουμε τους πολίτες ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι η εναλλακτική επιλογή

- Advertisement -

Τώρα είναι το momentum να πάμε σε μια αλλαγή γενιάς….

«Ας μην μένουμε στα τεχνικά θέματα της εκλογικής διαδικασίας. Να δούμε τη μεγάλη εικόνα, κι αυτή είναι τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη». Την πρόταση αυτή έκανε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη.
Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην πολιτικοποίηση της διαδικασίας και στη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων ώστε «να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τους πολίτες και για την παράταξη. Οπως τόνισε: «Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να ασχολούνται με τα διαδικαστικά. Η επιλογή του Ν. Αλιβιζάτου, ενός ανθρώπου που προτείναν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διασφαλίζει πλήρως τη διαφάνεια των διαδικασιών, οπότε η επιτροπή θα βρει μια λύση σε διαφορά τεχνικά θέματα που προκύπτουν.
Θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να προκύψει μια διαδικασία με απόλυτα διαφανείς όρους κι εάν μπορεί να δοθεί η δυνατότητα, κυρίως μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, να συμμετέχουν οι πολίτες που τα τελευταία χρόνια έφυγαν στο εξωτερικό. Θα είναι σημαντική η συμβολή τους γιατί βλέπουν τα ελληνικά πράγματα μέσα από ένα άλλο μετερίζι και νέες εμπειρίες».
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη: «Εμείς ας μείνουμε στην πολιτική. Είναι τέτοια η πίεση των πολιτών που θέλουν μια άλλη προοδευτική λύση, πριν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που όλα τα τεχνικά ζητήματα θα ξεπεραστούν. Όποιος εμμένει σε αυτά -διότι θεωρεί ότι έχει πολιτικό όφελος- κάνει λάθος».
Την ίδια θέση κατέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας και στο ομογενειακό ραδιόφωνο «ΕΡΑ Φωνή της Ελλάδος». Οπως τόνισε «πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, κι αυτή είναι ότι πρέπει να σπάσει ο μικρός δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ που κουβαλά όλα τα λάθη του χθες. Εμείς πρέπει να πείσουμε ότι η Δημοκρατική Παράταξη κρατά τα θετικά στοιχεία της Μεταπολίτευσης, αλλάζει κουλτούρα, αλλάζει πολιτική συμπεριφορά, ανανενώνεται σε πρόσωπα και ήθος μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση που θέλει ο πολίτης».
Επίθεση σε Τσίπρα – Καμμένο

Ο κ. Ανδρουλάκης, στην ερώτηση της κ. Καραγιάννη για το αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Τσίπρα. «Τι είναι αυτό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι προοδευτική αριστερά να διχάζεις τον ελληνικο λαό; Να μην έχεις αντανακλαστικά στις ακροδεξιές ρητορείες του Καμμένου; Ο κ. Τσίπρας δημαγωγεί χωρίς να καταθέτει ούτε ένα επιχείρημα και ταυτόχρονα είναι αγκαλιά με τον κ. Καμμένο και την ακροδεξιά ατζέντα του. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι υπάρχει σχέδιο, να φτιάξουμε ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό, προοδευτικό πρόγραμμα για θέματα όπως η ανεργία, η κρίση.
Ερωτώμενος για τη στάση της παράταξης στη Βουλή ανέφερε: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η Δημοκρατική Παράταξη να ετεροκαθορίζεται από τις απόψεις του κ. Καμμένου, ειδικά σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το δεύτερο είναι ότι εδώ υπάρχει και μια φάμπρικα από τον κ. Τσίπρα. Πρέπει να αναδείξουμε και το κοινοβουλευτικό του ήθος.
Στην προσπάθεια του πρωθυπουργού η κυβέρνηση να εκφράζει την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά, έχει στήσει μια φάμπρικα με τον κ. Καμμένο όπου σε πολλά θέματα κοινωνικού περιεχομένου, παίρνουν αποστάσεις ο ένας από τον άλλον. Η παράταξή μας έχει ιδέες και βάση αυτών των απόψεων πρέπει να τοποθετείται στο κοινοβούλιο κι όχι με βάση τις αποψεις που εκφέρει ο κ. Καμμένος, που τις περισσότερες φορές είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα, με μόνο στόχο τον εθνολαϊκισμό.
Τέλος, απαντώντας στον «Αθήνα 9.84» για το αν βιάστηκε να θέσει υποψηφιότητα επειδή είναι νέος ηλικιακά, απάντησε: «Μπορούσα να περιμένω, όμως, τώρα είναι το momentum να πάμε σε μια αλλαγή γενιάς και να αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να είναι μια αξιόπιστη κυβέρνηση προοδευτικού προσήμου.
Να αξιοποιήσουμε επίσης το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ένας πολιτικός που θέλοντας να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες δεν λέει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η χώρα χρεοκόπησε στα χέρια της ΝΔ και του κ. Καραμανλή. Ότι το 2009 το ΠΑΣΟΚ πήρε στα χέρια του μία δημοσιονομική με 15,5 % εξωτερικό έλλειμμα το μεγαλύτερο παγκοσμίως. Το μνημόνιο δεν το έφερε ο πελαργός».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog