Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην εθνική Κορίνθου-Τριπόλεως Ο μηχανισμός αποδείχτηκε πως ήταν ένα μασούρι δυναμίτη, ωστόσο αυτό ήταν ανενεργό.

- Advertisement -
Κλειστός για περίπου μία ώρα έμεινε νωρίτερα το απόγευμα ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα στο τμήμα από τον κόμβο Στέρνας έως την Αρχαία Νεμέα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες γύρω στις 3:20 το μεσημέρι βρέθηκε πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο (113ο χλμ – ρεύμα προς Αθήνα) και κάτω από τα κιγκλιδώματα ένα περίεργο αντικείμενο, που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.


Αμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και η εταιρεία «Μορέας» και προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας στο προαναφερθέν τμήμα και σε εκτροπή της μέσω Αργους – Δερβενακίων.

Στο σημείο έσπευσε πυροτεχνουργός ο οποίος εντόπισε μασούρι δυναμίτιδας με προσαρμοσμένο κινητό τηλέφωνο, τα οποία ήταν απενεργοποιημένα.

Λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη διάσπασης.


Ο μηχανισμός έχει μεταφερθεί πλέον στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο μηχανισμός να είχε πεταχτεί σε προγενέστερο χρόνο, από κάποιον που ήθελε να αποφύγει αστυνομική έρευνα, και δεν συνδέεται με τη διαδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος βρισκόταν σε  σε εκδήλωση για τα εγκαίνια του δημαρχείου Καλαμάτας.

Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.





Πηγή: thetoc.gr


- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog