Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

761 τραυματίες στην Καταλονία – Η Ισπανία θα λογοδοτήσει για τη βία (video)

- Advertisement -

Απίστευτες εικόνες βίας διαδραματίζονται έξω από εκλογικά κέντρα της Καταλονίας όπου διεξάγεται σήμερα το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησια της Περιφέρειας. Η ισπανική αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών στη Βαρκελώνη για να απωθήσει ψηφοφόρους από τα εκλογικά κέντρα. ..

Εκπρόσωπος των δυνάμεων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Καταλονίας ανέφερε ότι 761 άτομα έχουν τραυματιστεί από τα επεισόδια με την αστυνομία.

Νωρίτερα, η δήμαρχος της Βαρκελώνης ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 460 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία καθώς ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούσθηκαν με ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για το απαγορευμένο δημοψήφισμα.

«Ως δήμαρχος της Βαρκελώνης, ζητώ να τερματισθούν άμεσα οι επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον του ανυπεράσπιστου πληθυσμού», αναφέρει η δήμαρχος Άντα Κολάου.

Τουλάχιστον 92 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα στις συγκρούσεις ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες υγείας της περιφέρειας. Συνολικά «465 πρόσωπα δέχθηκαν ιατρική βοήθεια», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών.

Η ίδια πρόσθεσε πως απ’ όσα γνωρίζει δύο άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ένας άνδρας που υπέστη έμφραγμα στη διάρκεια επέμβασης της αστυνομίας στη Λερίντα, περίπου 150 χλμ. δυτικά της Βαρκελόνης, και ένα πρόσωπο που έχει τραυματισθεί στο μάτι.

«Το ισπανικό κράτος έχει εκτεθεί πολύ και στο τέλος θα λογοδοτήσει στα διεθνή δικαστήρια για την αστυνομική βία», δήλωσε ο Ζόρντι Τουρούλ, εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τουρούλ δήλωσε πως πιστεύει ότι θα καταμετρηθούν εκατομμύρια ψήφοι και, παρόλο που η ψηφοφορία δεν θα παραταθεί, αυτοί που κάνουν ήδη ουρά για να ψηφίσουν, θα μπορέσουν να το πράξουν. Πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει πότε θα οριστικοποιηθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Η ισπανική αστυνομία είχε κλείσει μέχρι τις 18:00 ώρα Ελλάδας 92 εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, αφού συγκρούσεις ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ψηφοφόρους προκάλεσαν τον τραυματισμό 12 αστυνομικών, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Τρία άτομα συνελήφθησαν για ανυπακοή και επίθεση, ανάμεσα στα οποία ένα νεαρό κορίτσι, πρόσθεσε το υπουργείο, καθώς δεκάδες χιλιάδες Καταλανοί επιχείρησαν να ψηφίσουν στο «παράνομο» δημοψήφισμα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog