Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης ΄ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO΄ . Τι δήλωσαν Τατούλης και Γκιώνης (video)

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της Έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» που γίνεται για δεύτερη χρονιά και θα διεξάγεται σε διαφορετικό νομό της Περιφέρειας κάθε φορά με τη συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου. ..

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας, Γ.Ανδριανός και Γ. Μανιάτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Δήμαρχοι, Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, Επιδαύρου Κ. Γκάτζιος και Ερμιονίδας Δ. Σφυρής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος, η  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Βασιλική Δερτιλή, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, και ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος. Τον αγιασμό των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος. Η Έκθεση θα διαρκέσει 5 μέρες και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Μεγάλη συμμετοχή με 300 εκθέτες

Η έκθεση πραγματοποιείται σε ωφέλιμο χώρο 5.500 τ.μ. και παίρνουν μέρος 300 εκθέτες. Εκθέτες και επιχειρήσεις με παραγωγική φυσιογνωμία και με έκθεση και όχι πώληση προϊόντων και με βασικό σκοπό την αντιστροφή του δύσκολων σημερινών δεδομένων με εξωστρέφεια και υγιή ανταγωνισμό. Με υπηρεσίες και τοπικά προϊόντα που είναι ο πλούτος της Πελοποννήσου. Στην Έκθεση συμμετείχε με δικό του περίπτερο και ο όμιλος της RapGroup.

Μηνύματα προς Πολιτεία και Επιμελητήρια

Τα μηνύματα που βγήκαν από τις ομιλίες των παρευρισκομένων ήταν αρκετά και προς την Πολιτεία και προς τα Επιμελητήρια. Έγινε έκκληση προς την Πολιτεία, να κάνει πράξη συγκεκριμένες πολιτικές ώστε να κρατηθούν υγιείς οι επιχειρήσεις. Ειπώθηκε ότι οι συνεργασίες μπορούν να αποτελέσουν αντίβαρο στην κρίση. Σημειώθηκε ότι οι νέες ηγεσίες των Επιμελητηρίων που θα προκύψουν σε λίγους μήνες, πρέπει ή να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στο χτίσιμο αυτής της προσπάθειας ή να αφήσουν το δικό τους στίγμα με νέες δράσεις, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου και προωθώντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των μελών τους.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μεταξύ άλλων τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο Πανελλαδικό γεγονός. Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» στη δεύτερη χρονιά της, δείχνει το δρόμο για τη χώρα. Και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί, η Πελοπόννησος δείχνει αυτό το δρόμο. Και από την άλλη πλευρά, δημιουργεί άλλες προϋποθέσεις στο πολιτικό σύστημα. Η Νέα Πελοπόννησος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν είναι απλά ένας οργανισμός με Πελοποννησιακό εύρος. Είναι μια Περιφέρεια και μια περιοχή, η οποία έχει σαν προσανατολισμό την κεντρική πολιτική σκηνή».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας –Αγίων Θεοδώρων σημείωσε: «Ο επαγγελματικός κόσμος είναι η δύναμη όλης της χώρας και του Δήμου μας. Και είμαστε παρόντες για να συζητήσουμε με επιχειρηματίες για το μέλλον της επιχειρηματικότητας, τι νέο ακούγεται και κυκλοφορεί και γενικά όλα τα τελευταία νέα. Η ενημέρωση άλλωστε είναι το παν. Το μέλλον της Ελλάδας είναι τα αγροτικά και γενικά τα Ελληνικά προϊόντα που πρέπει να τα προωθήσουμε με εξωστρέφεια. Έτσι και ο Δήμος μας είναι εδώ με το Loutraki Thermal Spa. Προσπαθούμε να το διαφημίσουμε και να φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο από όλη την Πελοπόννησο. Έχουμε άνοδο τουλάχιστον 30% φέτος, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Συγχαρητήρια στα Επιμελητήρια για την προσπάθειά τους και εύχομαι κάθε χρόνο να γίνεται η Έκθεση καλύτερη».

Δείτε τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου κ. Γκιώνη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog