Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΚΟΕ : Αντίδοτο στο οικολογικό έγκλημα του Σαρωνικού, το φυσικό αέριο

- Advertisement -

Δέκα (10) χρόνια το ΠΑΚΟΕ αγωνίζεται να πείσει την «εξουσία» ότι η αντικατάσταση με φυσικό αέριο της πετρελαιοκίνησης στα «ταξί» είναι ένα τμήμα της συνολικής λύσης του οξυμένου προβλήματος της ενέργειας που είναι εξαρτημένη από τους ορυκτούς άνθρακες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ανεξέλεγκτη ρύπανση των θαλασσών μας που αφενόςείναι πηγή ζωής και αφετέρου επιχειρείται πλήρης απαξίωση του τουρισμού μας, με τα 15000km ακτών που διαθέτουμε.
Ανεξέλεγκτη εξέλιξη των θανατηφόρων νοσημάτων από την ατμοσφαιρική ρύπανση με τα αιωρούμενα σωματίδια, τα οξείδια του αζώτου και θείου, καθώς και τους αρωματικούς καρκινογόνους υδρογονάνθρακες.
Κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος, εξαιτίας του γεγονότος ότι η τιμή του φυσικού αερίου είναι κατά 50-70% πιο φθηνή εκείνης του πετρελαίου, μιας και το φυσικό αέριο το εμπορεύεται η ΔΕΠΑ (Δημόσιος Φορέας).
Μετά την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό είναι ώρα να αναλογιστούν οι «εξουσιαστές», δηλαδή ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος και ο Οικονομικών, Τσακαλώτος ότι πρέπει να ασχοληθούν με το πρόβλημα αυτό.
Εδώ και έξι (6) μήνες υποβάλλαμε πλήρη μελέτη στον κ. Φάμελο για την τεράστια διαφορά ρύπανσης μεταξύ των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων και των αντίστοιχων με φυσικό αέριο, που το προσφέραμε ΔΩΡΕΑΝ. Ακόμη περιμένουμε. Όλα αυτά και πολλά άλλαδείχνουν την ανεπάρκεια των … εξουσιαστών μας.
Καιρός να αναλογιστούμε και να οργανωθούμε, ώστε να αντιμετωπιστούν σωστά και έγκαιρα τα οξυμένα κοινωνικο-περιβαλλοντικά προβλήματα στον τόπο που έχει τόσες… ομορφιές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog