Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προσέλαβαν … γεράκια για να διώξουν τα περιστέρια από το Παρίσι

- Advertisement -

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου του 10ου διαμερίσματος του Παρισιού να “επιστρατεύσει” αρπακτικά πτηνά προκειμένου να διώξει τα περιστέρια από   τη γαλλική πρωτεύουσα….

Περισσότεροι από 17.000  πολίτες συνυπέγραψαν διαδικτυακή αίτηση κατά του δημάρχου την οποία συνέταξαν οι υποστηρικτές της Ambassade des Pigeons καθώς και η Ένωση για την Προστασία των Πτηνών, LPO (Ligue pour la Protection des Oiseaux). 

Ο δήμαρχος Remy Féraud, αποφάσισε να «προσλάβει» δύο αετούς και τρία γεράκια για να διώξει τα περιστέρια μακριά από την περιοχή Rue du Buisson-Saint-Louis.

Τα άγρια πτηνά θα «εργαστούν» για λογαριασμό του δημοτικού συμβουλίου για 10 μέρες μέσα στον Οκτώβριο. 

«Δοκιμάσαμε παραδοσιακές μεθόδους και τώρα κάνουμε κάτι πιο δραστικό» ανέφερε εκπρόσωπος του δήμου του 10ου διαμερίσματος εξηγώντας πως «τα περιστέρια του Παρισιού δεν έχουν συνηθίσει σε αρπακτικά». 

Το δημοτικό συμβούλιο εκτιμά ότι η ζημιά που προκαλούν τα περιστέρια στα δημοτικά κτίρια και στους κοινόχρηστους χώρους ανέρχεται στα €150.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας τις ασθένειες που μεταφέρουν και μπορούν να μεταδοθούν στους ανθρώπους όπως η γρίπη των πτηνών.   Το κόστος της επιχείρησης με τα αρπακτικά αναμένεται να κοστίσει €12.800. 

Όσοι αντιδρούν στην κίνηση του δήμου αντιπαραθέτουν πως δεν πρόκειται να λύσει παρά προσωρινά το πρόβλημα των περιστεριών, πως είναι πολύ ακριβό για τους φορολογούμενους, αλλά και θ’ αποδειχθεί ιδιαιτέρως βάναυσο για τα πτηνά. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι φιλόζωοι του Παρισιού υπερασπίζονται την πανίδα της πόλης, αφού και πέρυσι είχαν αντισταθεί στην απόφαση των αρχών της πόλης να κηρύξουν τον πόλεμου στους αρουραίους. Μία αντίστοιχη αίτηση είχε συγκεντρώσει και πάλι 17.000 υπογραφές.

ant1news

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λάθος προσέγγιση για την λύση του προβλήματος εφαρμόζει η Γαλλία.. από ότι ξέρω τα περιστέρια είναι λιχουδιά στον αραβικό κόσμο… Ας βάλουν τους Άραβες εκεί να τα μαζέψουν να τα φάνε

  2. είχαν αντισταθεί και να κηρύξουν τον πόλεμο στους αρουραίους.
    προκειται απλα για ηλιθιους και οχι για φιλοζωους !!!

    εμπρος ολες μαζι για τα δικαιωματα των περιστεριων και των αρουραιων !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog