Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο.Ι.Υ.Ε : ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ

- Advertisement -

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησής της, σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017,  με αφορμή όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στις εκλογές της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης – μέλους της, …
με την επωνυμία “ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ”, αφού πρώτα εκτίμησε όλα τα δεδομένα και προηγήθηκε διάλογος μεταξύ των μελών και των παρατάξεων που συγκροτούν τη σύνθεσή της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω:

Καταδικάζει την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκείται σε εργαζομένους στα Σούπερ Μάρκετ, με τη συμμετοχή διευθυντικών στελεχών και άλλων προσώπων εμπιστοσύνης της εργοδοσίας, προκειμένου να εγγραφούν στο ως άνω σωματείο, να συμμετέχουν στις εκλογές και να επιλέξουν ψηφοδέλτιο της δικής τους “προτίμησης”, όπως έχει καταγγελθεί από εργαζόμενους. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να ανεχτεί σε καμιά περίπτωση την παρέμβαση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, κατά παράβαση του Ν.1264/1982 και του Συντάγματος.
Να καταδικάσει ΟΛΑ τα περιστατικά άσκησης βίας, ψυχολογικής, λεκτικής ή σωματικής, τόσο από την πλευρά εκπροσώπων της εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ προς τους απλούς εργαζόμενους, όσο και μεταξύ συνδικαλιστικών στελεχών. 
Να αποστείλει έγγραφο στον Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθήνας, ώστε να απαντηθεί με επίσημο τρόπο, αν κατά τη συζήτηση προσωρινής διαταγής, σε δικαστική διένεξη ανάμεσα στο ως άνω σωματείο και μέλη του, υπήρξε πρόσθετη παρέμβαση της ΟΙΥΕ, όπως αναγράφεται χειρόγραφα επάνω στο δικόγραφο. Μια τέτοια πρόσθετη παρέμβαση, εφόσον επιβεβαιωθεί επισήμως, αποτελεί παράνομη πράξη και πρέπει να ανακληθεί.
Μετά τις εκλογές του ως άνω σωματείου και τη συγκρότηση της νέας διοίκησης, να κληθεί σε εξηγήσεις η εμπλεκόμενη οργάνωση – μέλος μας για τα όσα διημείφθησαν στις αρχαιρεσιακές διαδικασίες της.
Να υπάρξει σεβασμός απ’ όλους, στις καταστατικές διαδικασίες και στο Νόμο 1264/1982, διότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από το νόμο που συνέβαλλε τα μέγιστα στον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, αποτελεί “βούτυρο στο ψωμί” Κυβέρνησης και Δανειστών που επιδιώκουν την κατάργησή του.

Βασική στρατηγική επιδίωξη της ΟΙΥΕ είναι η συλλογικοποίηση της εργατικής τάξης στα συνδικάτα, οι οποίοι πρέπει ελεύθερα και συνειδητά να εγγράφονται στα Σωματεία, αφού αποτελούν και τη μοναδική δύναμη ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και την Κυβερνητική αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό.
Η ΟΙΥΕ συνιστά το θεματοφύλακα των δημοκρατικών διαδικασιών του κόσμου της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα στους κλάδους του Εμπορίου και των Υπηρεσιών και η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, καθώς και οι αποφάσεις μας, επιβεβαιώνουν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει και τη θέληση και τη δύναμη να αυτορυθμίζεται δημοκρατικά.
Τέλος, στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία των Σούπερ Μάρκετ:

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!

Για την ΟΙΥΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog