Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νεμέα: Η Ζυθοποιία Πελοποννήσου Έχει Καλό Κάρμα

- Advertisement -

Η Νεμέα είναι γνωστή για τα οινοποιεία και τα αμπέλια και το φημισμένο Αγιοργήτικο αλλά εδώ και λίγο καιρό υπάρχει και κάτι ακόμα..

Στην Νεμέα, στην έξοδο της πόλης, είναι ένα νέο ζυθοποιείο το οποίο είναι συνεργασία των Παναγιώτη Θαμνίδη και Παναγιώτη Κορδώση, που στο τέλος του 2016 παρήγαγαν την Karma Beer, μία ξανθιά Pale Ale με πλούσιο λευκό αφρό.

Η Ζυθοποιία ονομάζεται “Ζυθοποιία Πελοποννήσου” με διακριτικό εμπορικό σήμα Karma Beer. H επιχείρηση δημιουργήθηκε από τους Παναγιώτη Θαμνίδη και Παναγιώτη Κορδώση.
Ο Παναγιώτης Θαμνίδης είναι πτυχιούχος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα Βιοτεχνολογίας και σπουδές Οινολογίας στη σχολή τεχνολογίας Τροφίμων και ποτών καθώς και Μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
 Ο Παναγιώτης Κορδώσης είναι Χημικός Μηχανικός και διαθέτει εργασιακή εμπειρία ως μηχανικός παραγωγής.

Η ζυθοποιία στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 300 τ.μ και διαθέτει ετήσια δυναμικότητα περίπου 150 τόννων μπύρας ετησίως με δυνατότητα επέκτασης ακριβώς στο διπλάσιο. Η 1η εμφάνιση και εμφιάλωση έγινε το Δεκέμβριο του 2016 με την παρουσίαση της Pale Ale Karma και της Golden Ale Karma σε φιάλες των 330 ml και 500 ml αντίστοιχα.  Ακολούθησε μια Karma Hoppy Lager μια καλοκαιρινή εκδοχή ξανθιάς μπύρας με έντονα αρώματα λυκίσκων.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε από την αγάπη και των δύο για το προϊόν της μπύρας έχοντας δοκιμάσει πολλά χρόνια νωρίτερα μπύρες από Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία ευτυχώς από μικροζυθοποιεία. Εκεί αντιλήφθηκαν ότι η μπύρα ως προϊόν είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τις μπύρες mass productions που υπήρχαν τότε στην Ελλάδα. Θέλοντας να φτιάξουν όσον το δυνατόν καλύτερες μπύρες συνεργάστηκαν με έναν από τους σημαντικότερους master brewer του Ισραήλ, τον Avi Salev, ο οποίος έχει δουλέψει σε πολλά ζυθοποιεία ως Master Brewer σύμβουλος στο Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία και Αμερική.

Η προσπάθεια τους είναι να δημιουργήσουν μπύρες με ταυτότητα που ταιριάζουν με την γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας χωρίς να προσπαθούν να μιμηθούν κανέναν. Σε αυτήν την προσπάθεια δοκιμάζουν νέα υλικά, διαφορετικούς τρόπους στο χειρισμό των παραδοσιακών υλικών γιατί πιστεύουν ότι ο πειραματισμός και η δοκιμή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μικροζυθοποιίας.

nemeapress.blogspot.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog