Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ώρα της κρίσης φτάνει για τη ΝΔ

- Advertisement -

Μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για τη Νέα Δημοκρατία. Θα μπορούσε να πει κανείς, τηρουμένων των αναλογιών, ότι είναι η Μεγάλη Εβδομάδα της που θα κρίνει αν θα είναι Γολγοθάς χωρίς ανάσταση…

Καλές οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις, με πρώτη στη…φτωχομάνα Νίκαια, καλές και οι υποσχέσεις του Κυριάκου για αλλαγή νοοτροπίας, όμως, πολλά κρίνονται το επόμενο διήμερο στη Βουλή. Κρίνεται κυρίως η ταυτότητα του κόμματος, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει στην πορεία. Όχι προς την εξουσία αλλά προς την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού.

Χθες από τις εφημερίδες μάθαμε ότι υπάρχουν τα 50 πρώτα στελέχη της ΝΔ που πήραν το χρίσμα για να είναι υποψήφιοι. Νέοι άνθρωποι, προφανώς έχουν ψαχτεί, είναι ικανοί, αυτοδημιούργητοι, άφθαρτοι και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Μπράβο αρκεί να μην μείνουν στα… πιτς και βγουν μπροστά οι βαρόνοι και οι λοιποί καρεκλοκένταυροι.

Όμως, όλο αυτό είναι επικοινωνιακό παιχνίδι για να δείξει ότι η ΝΔ ανανεώνεται. Η ανανέωση, ωστόσο, προϋποθέτει και αρχές, αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες όποια πρόσωπα κι αν έρθουν. Δεν λέμε να μην υπάρξει ανανέωση και στις ιδέες, όταν όμως τίθενται θέματα που αγγίζουν τα ιερά και τα όσια μιας χώρας, τότε το πράγμα αλλάζει.

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ερωτηθούν οι 50 ή οι 100 αν συμφωνούν με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. Αν συμφωνούν με την τεκνοθεσία από ζευγάρια του ιδίου φύλου ή από εγχειρισμένους ή ακόμη κι από γυναίκες και άνδρες που άλλαξαν το φύλο τους με μια απλή δήλωση.

Αν συμφωνούν με όλα όσα δήθεν προοδευτικά γίνονται από την αριστερά και η ΝΔ σιωπά αφήνοντας το… ΚΚΕ να κρατά τα μπόσικα και τις παραδόσεις.

Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η στάση του κόμματος το επόμενο διήμερο. Έχει σημασία αν η πρόταση που λέει πως θα καταθέσει δεν είναι απλά για τα μάτια του κόσμου, για να θολώσει τα νερά και να ψηφίσουν ακόμη και οι άπιστοι Θωμάδες.

Έχει σημασία για να δούμε αν την πάτησε, αν έπεσε στην παγίδα του Αλέξη ώστε να καταψηφίσουν ο Κατσίκης, o Δ. Καμμένος, η Γεννιά και να υπερψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες.

Η ΝΔ είναι σε δύσκολη θέση και μπήκε εκεί από μόνη της. Διότι δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις για τέτοια ζητήματα που προκύπτουν μόνο και μόνο γιατί ο Τσίπρας θέλει να αγκαλιάσει το παλιό 4% και ταυτόχρονα να κλέψει ψήφους από τους Καμίνηδες, τους Ποταμίσιους, τον μπάρμπα Γιάννη Μπουτάρη και τη δήθεν εκσυγχρονιστική αριστερά του Κουβέλη και των ορφανών του.

Και κάπου εκεί ένα δεξιό κόμμα πέφτει στη λούμπα και κινδυνεύει να χάσει τους δεξιούς ψηφοφόρους του για να μη χάσει τους κεντρώους. Όμως, ο μεσαιοχωριτισμός δεν έκανε ποτέ καλό γιατί θόλωνε την κρίση. Άλλο να αγγίξεις τους κεντρώους σε θέματα που τους αφορούν κι άλλο να μπλέξεις αδερφές και παλικάρια και να γίνει τελικά η παράταξη μαλλιά κουβάρια.

Η ώρα της κρίσης φτάνει για τη ΝΔ του Μητσοτάκη, αλλά και όλων των κορυφαίων στελεχών, πρώην πρωθυπουργών ή πρώην υπουργών που σιωπούν μπροστά σ’ αυτό που στήνεται στη Βουλή.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά τα λες φίλε, συμφωνώ μαζί σου, αλλά θα εξοπλήσει ο Τσίπρας τους αναρχοάπλυτους στρατώτες του (και αλλοδαπούς πλέον) καταλλήλως σε σκοπό την αποσταθεροποίηση και τέλος την επανεκλογή του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog