Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σκληρή απάντηση από τη Λαϊκή Ενότητα στο Γιάννη Πανούση: “Γέφυρες επανασύνδεσης στον νεοδεξιό ΣΥΡΙΖΑ με φαιδρότητες σε βάρος της Αριστεράς”

- Advertisement -

Μπορεί να υπάρχει μια βαθύτερη διαφωνία μου με τους προσανατολισμούς του Γ. Πανούση, περίμενα, όμως, να είναι κάπως διεισδυτικότερος στις τοποθετήσεις του για την Αριστερά και κάπως, ίσως, πιο προσεκτικός…

Εξεπλάγην, λοιπόν, δυσάρεστα με το πόνημά του, το οποίο διάβασα στο TVXS, υπό τον τίτλο «Το “αριστερό” αντιπολιτευτικό παράδοξο» (ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη η χρήση εισαγωγικών στο αριστερό, όταν αναφέρεται σε δυνάμεις πέραν του ΣΥΡΙΖΑ!).

Ο Γ. Πανούσης, άκουσον-άκουσον, αναγορεύει καταπώς βολεύεται να κάνει όλο το μνημονιακό μπλοκ και η Χρυσή Αυγή, ως αριστερά τον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, περίπου βάζει σε ένα τσουβάλι όλες τις αριστερές δυνάμεις που αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχίζει, στη συνέχεια, τα απίθανα, τα κωμικά, τα ευτράπελα και τα καταγέλαστα.

Θεωρεί παράδοξο, γιατί ΚΚΕ, ΛΑ.Ε, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας δεν στηρίζουν το αριστερό κυβερνητικό εγχείρημα, αλλά «μάλλον το καταγγέλλουν παρά το σιγοντάρουν»!

Και αφού βγαίνει από τα ρούχα του με αυτό το «περίεργο φαινόμενο» (!), που στερεί «την αριστερή εκδοχή της κυβερνησιμότητας από τους φυσικούς της συμμάχους» (!), δίνει την περισπούδαστη εξήγησή του γι’ αυτό το ανοσιούργημα: «Όλες αυτές οι δυνάμεις ή έστω οι περισσότερες εξ αυτών (δεν διευκρινίζει ποιες, στγ), αισθάνονται πιο άνετα με μια κεντροδεξιά ή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, παρά με μια, έστω κολοβή, (κολοβή, απλώς, καλά διαβάζετε!!!) Αριστερά», και «θέλουν να ανατραπεί η κυβερνώσα Αριστερά για να διεκδικήσουν την πρωτοκαθεδρία της Αριστεράς»!

Κατανοούμε, γιατί περί αυτού πρόκειται, την αγωνία του Γιάννη Πανούση να ρίξει γέφυρες με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και να επανακάμψει σε κυβερνητικές καρέκλες.

Είναι θλιβερό, όμως, το γεγονός ότι ο Γ. Πανούσης για να υπηρετήσει την γέφυρα προς τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ και για να επανακάμψει στο προσκήνιο, να εκτίθεται τόσο χονδροειδώς και με τόσες και τέτοιες φαιδρότητες σε βάρος σειράς δυνάμεων, που προκαλούν τη νοημοσύνη όλων των πολιτικά σκεπτόμενων της χώρας, ανεξάρτητα από πολιτικοϊδεολογικές τοποθετήσεις.

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, ο Γ. Πανούσης γίνεται μάλλον ιδιαίτερα απωθητικός, όταν με τις αυθαίρετες κατηγορίες του αναφέρεται και σε δυνάμεις που έστησαν τον παλιό ριζοσπαστικό ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν μεγάλη μάχη για την ήττα της Δεξιάς και εγκατέλειψαν αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο τότε, όταν αυτός με την μνημονιακή συνθηκολόγησή του μεταλλάχθηκε σε μια νέα Δεξιά και πλέον αυτοπροβάλλεται ως ο μόνος ικανός και πολύ αποτελεσματικότερος της παραδοσιακής Δεξιάς να εφαρμόσει το πρόγραμμα της νεοαποικιοποίησής μας, το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη φάση.

Κ.Τ (iskra)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Πανούση εδώ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog