Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση «βόμβα»: Τι λένε οι Έλληνες για την αλλαγή φύλου από τα 15

- Advertisement -

Αρνητική είναι η στάση της πλειοψηφίας των πολιτών σχετικά με τη νομική αλλαγή φύλου, όχι μόνο από τα 15 έτη ηλικίας, αλλά ακόμα και από τα 17….

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τρίτης.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη τάσσεται κατά πλειοψηφία στο πλευρό της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διαμάχη που ξέσπασε, ενώ δεν συμφωνεί, σε μεγάλο ποσοστό, και με την χρονική συγκυρία στην οποία κατέθεσε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο.

Όσον αφορά στον δείκτη αισιοδοξίας, αυτός εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα,  με ποσοστό μόλις 5,7% των πολιτών να απαντά ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν πολύ ή αρκετά καλά, έναντι 74,6%, που απαντά ότι τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά ή πολύ άσχημα.

Όσον αφορά στη νομική αλλαγή φύλου, για την παροχή της δυνατότητας αυτής σε άτομα άνω των 17 ετών, το 39,3% απαντά ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, έναντι του σαφώς μεγαλυτέρου 58,6%, που απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί.

Το ποσοστό διαφωνίας αυξάνεται σημαντικά, σχετικά με τη δυνατότητα νομικής αλλαγής φύλου σε άτομα ηλικίας 15-17 ετών. Στην περίπτωση αυτή, διαφωνεί μάλλον ή σίγουρα το 71,7% των ερωτηθέντων, έναντι ποσοστού 26,7%, που συμφωνεί.

Υψηλά είναι τα ποσοστά όσων διαφωνούν στο σύνολο των ανδρών (73,2%), στις ηλικίες 18-34 (78,6%), στα ημιαστικά/αγροτικά στρώματα (76,2%), στους γονείς με παιδιά έως 17 ετών (75,5%), όπως και σε όσους δεν έχουν πάει σχολείο ή έχουν τελειώσει μόνο το Δημοτικό (75,6%).

Επιφυλάξεις καταγράφονται στο σύνολο των ερωτηθέντων και για τη συγκυρία που επέλεξε η κυβέρνηση για τη νομοθετική πρωτοβουλία της, με το 72,4% να απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί με την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε, έναντι 23,8%, που μάλλον ή σίγουρα συμφωνεί.

Εντύπωση προκαλεί όμως ότι, στο ερώτημα αν «το ελληνικό δίκαιο θα πρέπει να εναρμονιστεί με το δίκαιο της υπόλοιπης Ευρώπης, όπως έχει υποχρέωση η χώρα», ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 39,4% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι», έναντι του 52%, που απαντά «μάλλον ή σίγουρα ναι».

Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από την άποψή σας, πώς αξιολογείτε την στάση της Εκκλησίας να παρέμβει στο συγκεκριμένο θέμα και να ζητάει ακόμα και την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου», το 51,4% απαντά σίγουρα ή μάλλον θετικά, έναντι 44,2%, που απαντά μάλλον ή σίγουρα αρνητικά.

- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ετσι , μπράβο , συνεχίστε έτσι .. κάντε την χρυσή αυγή πρώτο κόμμα !!
    Ρε τι φταίει άραγε σάυτόν τον τόπο και ανεβαίνει η ακροδεξιά !!!

  2. Για μια ακόμα φορά, σήμερα, εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ
    (διεμφυλικοί} κοινότητας έδωσαν το «παρών» στα θεωρεία της Βουλής, παρακολουθώντας τη συζήτηση και την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου στα 15 έτη.

    Μόλις το νομοσχέδιο «πέρασε» με τις ψήφους 148 βουλευτών, «ξέσπασαν» σε πανηγυρισμούς, ενώ πολλοί αγκαλιάζονταν, εμφανώς συγκινημένοι, και δάκρυζαν από χαρά.

    ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΧΑΡΑ ΤΑ Κ…ΔΑΧΤΥΛΑΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ !!! (δεν το εγραψα)

  3. ΞΕΦΤΙΛΑ και ανωμαλία σε όλο το μεγαλείο(για το ψήφισμα
    εννοώ ) ,"αυτοι"οι άνθρωποι όμως χρειάζονται βοήθεια από ειδικούς και όχι κράξιμο.

  4. η μοναδική φορά που νομοθέτησε ο Τσίπρας και χάρηκε το υποκείμενο του νομοθετήματος.
    Αυτές είναι κκ οι προτεραιότητες της αριστεράς οι ΛΟΑΤΚΙ, Λαθρομετανάστες, οι Αναρχικοί. Ο Κυριάκος είναι η τελευταία ευκαιρία, ειδάλλως ετοιμαστείτε για Μοναρχία. Ο λαός που δεν μαθαίνει από την Ιστορία του αυτή επαναλαμβάνεται.

  5. Νομίζω στο ίδιο νομοσχέδιο ήταν και η παραχώρηση της Θράκης.Οι ομοφυλόφιλοι είναι η στάχτη.νωμιζω ότι κάτι γίνεται σοβαρό και δεν λένε τίποτα τα ΜΜΕ

  6. ναι ο κούλης θα γουρλοκοιτάξει και ολα θα διορθωθούν , να πουμε στο λεβεντοπαιδο τον ΚΙΜ να ερθει απο β.κορεα μπας και γινει τιποτα γιατι ολα αυτα δειχνουν ποσο αχρηστοι ειμαστε (μ, συγνωμη,ποσο προοδευτικοι ηθελα να πω) σαν ελληνες !!!

  7. Όταν είσαι 15 χρονών απαγορεύεται να πιείς μπύρα αλλά επιτρέπεται να επιλέξεις το φύλο σου …
    ΤΩΡΑ ΓΕΛΑΝΕ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ …. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΑ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ !!!

  8. Θα πρότεινα για μια στιγμή να κλείσουμε τα μάτια και να σκεφτούμε:
    Μας έχουν ριμάξει στους φόρους
    Μας παίρνουν τα σπίτια μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
    Μας κόψανε την περίθαλψη.
    Μας κόβουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.
    Υπογράφουν μνημόνια που θα καταργούσαν
    Βοηθάνε με κάθε τρόπο τον ΟΠΑΠ που θα έπαιρναν πίσω
    Πουλάνε τα λιμάνια που και αυτά θα τα έπαιρναν πίσω
    Πουλήσανε τα αεροδρόμια που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ
    Νομιμοποιούν την αλλαγή φύλλου στις ταυτότητες στα 15.

    Θεέ μου τι κάναμε στον ευατό μας ;;;;
    Τώρα σκεφτείτε οτι το κάναμε με ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟ!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog