Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη κ.Νικολάκου για την αντιμετώπιση του φαινομένου των μεδουσών

- Advertisement -

Στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών που πραγματοποιούμε για την αντιμετώπιση του φαινομένουμε τις τσούχτρες στον Κορινθιακό Κόλπο,σήμερα έγινε το δεύτερο βήμα μετά την επίσκεψη μας στο Λιμεναρχείο Κορίνθου. …
Αντιπροσωπεία μας επισκέφθηκε στην Τρίπολη την Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης-Υποδομών-Δικτύων-Περιβάλλοντος ΠελοποννήσουΚυρία Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν ουσιαστικός. Παρόντες ήταν και άλλα μέλη του επιστημονικού προσωπικού της Περιφέρειας, ενώ η Κυρία Νικολάκου ήταν πλήρως ενημερωμένη για την κατάσταση και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι θέσεις μας κατατέθηκαν και εγγράφως, ενώ όπως μας επισημάνθηκε ήταν το πρώτο έγγραφο που έφτασε στα χέρια της για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκεστις πιθανές λύσεις (τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών, επικήρυξη τσουχτρών, απαγόρευση αλιείας με μηχανικά μέσα, συνεχείς έλεγχοι ρύπανσης), ενώ κλείνοντας ζητήθηκαν από την πλευρά μας δεσμεύσεις. Η Αντιπεριφερειάρχηςδεσμεύτηκε αρχικά για μια σειρά κινήσεων που θα υλοποιηθούν με στόχο το άμεσο αποτέλεσμα, οι οποίες περιλαμβάνουν συναντήσεις με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο και με τους ιθύνοντες του ΕΛΚΕΘΕ. Δήλωσε επίσης ρητά ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διατίθεται να χρηματοδοτήσει κάθε επιστημονική μελέτη που θα χρειαστεί για την ανάλυση του φαινομένου, αρκεί να τρέξει άμεσα καινα χρησιμοποιηθούν τα συμπεράσματα της . Τέλος ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά έχουν την έγκριση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. ΠέτρουΤατούλη, ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να χρηματοδοτήσει όποιο ανακουφιστικό έργο υποδείξει η επιστημονική κοινότητα.

Θεωρούμε ότι οι παραπάνω εξελίξεις σηματοδοτούν την αρχή της πρακτικής αντιμετώπισης του φαινομένου. Η πολιτική στάση, το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες που δεσμεύτηκε να κάνει η Κυρία Νικολάκου, αποτελούν ένα πρώτο και καθοριστικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το Καλοκαίρι του 2018 πρέπει να μας βρει έτοιμους.

Για τις επόμενες ενέργειεςμας και τα αποτελέσματα τους θα ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, όπως επίσης και οι πολίτες μέσω Δελτίων Τύπου και των ανακοινώσεων στη σελίδα μας στο

FB:https://www.facebook.com/groups/501656726607524/

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog