Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι είπαν στο συνέδριο Τουρισμού και Ναυτιλίας στο Ναύπλιο για το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου μας

- Advertisement -

Στο βίντεο που ακολουθεί , θα ακούσετε να εκφωνεί λόγο ο Πρόεδρος της εταιρείας “Ελληνικά Υδατοδρόμια” κ. Αναστάσιος Γκόβας , ο οποίος λέει πως το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου-Περαχώρας ..
θα έχει στην κατοχή του ένα υδατοδρόμιο στο Λουτράκι ενώ το υδατοδρόμιο του Καλαμακίου  θα ανήκει στο Δήμο.


Αυτά τα δύο υδατοδρόμια θα λειτουργούν 365 μέρες το χρόνο και συμπληρωματικά μεταξύ τους αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


Η στρατηγική θέση του Λουτρακίου λόγω της γεωγραφικής του θέσης, του δίνει τη δυνατότητα να αποτελέσει ένα κόμβο. Επίσης θα εξασφαλίζεται η συντήρηση των υδροπλάνων και προγραμματίζεται να γίνει Σχολή Πιλότων.


Η σπουδαιότητα λοιπόν που έχει αυτή η επένδυση είναι τεράστια για το Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή.Το Λουτράκι θα δέχεται ως κόμβος πλέον ροές από Ιταλία, Ιόνιο και όχι μόνο.
Η Σχολή Πιλότων που θα λειτουργήσει θα είναι η πρώτη και μοναδική σχολή στον ευρωπαϊκό χώρο. (Λειτουργεί μία σχολή στον Καναδά _Βανκούβερ)
Επίσης θα λειτουργήσει Σχολή Επιμόρφωσης Στελεχών υδατοδρομίων όπου μπορούν να προκύψουν αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας


Η επισκεψιμότητα στην περιοχή αναμένεται μεγάλη καθώς και υψηλότερο επίπεδο τουρισμού από οικονομικής άποψης




- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετικά νέα!!!
    Μαζί με την έλευση του Προαστιακού θα συνεισφέρουν στην μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της περιοχής μας!
    Βέβαια… ΑΝ και ΟΤΑΝ γίνουν όλα αυτά! (Στην Ελλάδα είμαστε).

    Όμως… μια αύξηση της επισκεψιμότητας προϋποθέτει ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ κάποια ΕΡΓΑ στην πόλη!
    Ενδεικτικά:
    1. Ολοκλήρωση του Περιφερειακού δρόμου επιτέλους! Θα συμβάλει στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου το Καλοκαίρι και τα Σαββατοκύριακα.
    2. Αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού! (Φέτος το σύστημα έφτασε στα όριά του. Αν έρθουν και άλλοι επισκέπτες θα πνιγούμε στο σκ@το…)
    3. Ολοκλήρωση επιτέλους του σχεδίου πόλης και στο Λειβαδάκι, Αλλιώς ο Προαστιακός πιθανόν να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα εκεί.
    4. Ολοκλήρωση της ανάπλασης του Παραλιακού μετώπου!
    5. Έργα και δράσεις για περιορισμό της σπατάλης του θησαυρού της πόλης, δηλ του Νερού Λουτρακίου!!! Η λειψυδρία θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση τα χρόνια που έρχονται λόγω της κλιματικής αλλαγής…

    Έτσι όπως είναι τώρα η πόλη δεν είναι έτοιμη για επιπλέον επισκέπτες (ΑΝ και ΟΤΑΝ έρθει το Υδατοδρόμιο & ο Προαστιακός)

    ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΚΟΥΣ???

  2. Ειπαμε οτι οσο θα πλησιαζουν οι Εθνικες εκλογες, οι δημοτικες/αυτοδιοικητικες και οι ευρωεκλογες η Ελλαδα θα μετατραπει σε ενα Eldorando, σε ενα Καταρ, σε Ντουμπαι, σε Λας Βεγκας, σε Μοντε Καρλο απο πλευρας κοσμογονειας εργων και αερως κοπανιστου..

  3. Ας καρατάμε μικρό καλάθι. Το έργο των υδατοδρομίων είναι υποτίθεται στην επικαιρότητα εδώ και 20 ,καλά διαβάσατε 20 χρόνια και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.
    Ο προαστιακός όλο έρχεται και όλο φεύγει.
    Απλά μην κάνουμε μεγάλα όνειρα γιατί αμέσως έρχονται οι μεγάλες απογοητεύσεις .
    Επίσης μην βασιζόμαστε στα μεγάλα έργα των τρίτων και έτσι παραβλέπουμε τα μικρά και απλά που μας αφορούν . Δεν έχουμε καθαριότητα , το σέρβις μας είναι κάτω του μέσου όρου και οι υποδομές μας ανύπαρκτες. Ας συγκεντρωθούμε στα δικά μας (αδύνατον με Γκιώνη) και αν έρθουν τα μεγάλα έργα έχει καλώς .

  4. ο προαστιακος σε πεισμα των καταστροφεων της πολης δημοπρατείται το φεβρουαριο οι επιμετρήσεις εχουν ολοκληρωθεί για τις γραμμες(και φυσικα δεν τον φερνει ουτε ο δημος ουτε ο τατουλης τον φερνει η κυβερνηση). Τα υδροπλάνα είναι θεμα του νομοσχεδιου κατετεθη (και αυτό από την κυβερνηση). Από κει και περα όλα εξαρτώνται από την εταιρια. Οι υποδομες που αναφερουν πολλοι ασφαλως είναι ελλιπεις αλλα το ερωτημα είναι αντιστροφο:δεν θα υπαρξουν υποδομες αν δεν ερθει πολυς κοσμος ώστε και η αναλογια των "εχοντων" να αυξηθεί. Τωρα οσοι "επιχειρηματιες" φαλλημεντα δεν μπορεσουν ..καλη σουηδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog