Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανατροπή στον ΚΟΚ! Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα και νέος κώδικας κυκλοφορίας για τα ποδήλατα!

- Advertisement -

Μεγάλες και καθοριστικές οι αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ποιοι θα πληρώνουν μεγαλύτερα πρόστιμα και σε ποιες περιπτώσεις θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και η άδεια κυκλοφορίας;..

Νέο νομοσχέδιο εκπονεί το Υπουργείο Μεταφορών, όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, κ. Χρήστου Σπίρτζη, οι αλλαγές θα είναι καθολικές, μιας και θα αλλάξει το καθεστώς επιβολής προστίμων, μιας και όπως ανέφερε ο υπουργός: «Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική, έχω χρήματα, πληρώνω και παρανομώ»! Μάλιστα ο υπουργός με δηλώσεις του στην ΕΡΤ συνέχισε λέγοντας: «Στόχος είναι να οικοδομήσουμε ένα νέο κοινωνικό κώδικα αξιών και κοινωνικής συμπεριφοράς. Υπάρχουν παραβάσεις που δεν θα έχουν πρόστιμο.

Θα έχουν την πρώτη φορά αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων κυκλοφορίας για δυο μήνες. Την δεύτερη φορά θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια θα καλείται ο παραβάτης να ξαναδώσει εξετάσεις για άδεια οδήγησης».

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι στον νέο ΚΟΚ θα υπάρχουν παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος. Τέτοιες παραβάσεις θα είναι η χρήση κινητού τηλεφώνου, η ρίψη τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου (το οποίο χαρακτήρισε αντικοινωνική συμπεριφορά), αλλά και τη στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, είπε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια να κατηγοριοποιηθούν τα πρόστιμα. «Μέχρι τώρα ο ΚΟΚ για κάθε παράβαση είχε το δικό του πρόστιμο». «Θα έχουμε 3 κατηγορίες μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας αλλά και δυο πρόσθετες: α) αντικοινωνικής συμπεριφοράς και β) συχνής πρόκλησης ατυχημάτων».

Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα

Σύμφωνα με τον υπουργό αναμένεται να υπάρξει μείωση των προστίμων, ενώ θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα του κάθε συμπολίτη μας. Με άλλα λόγια θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια στην επιβολή των προστίμων.

Για να γίνει το παραπάνω όμως θα υπάρξει συνεργασία της Τροχαίας με το Υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, από την στιγμή που θα κόβεται η κλήση από τον τροχονόμο θα αποστέλλεται στο υπουργείο Οικονομικών. Από εκεί θα το ταυτοποιεί το υπουργείο οικονομικών από το Τaxis και θα αποστέλλεται στον παραβάτη μέσω εφορίας. Έτσι, ο παραβάτης ανάλογα με το εισόδημα που έχει θα λαμβάνει και το ανάλογο πρόστιμο. Όσο μεγαλύτερο το εισόδημα τόσο μεγαλύτερες και οι προσαυξήσεις.

Αυξάνονται τα όρια ταχύτητας – ΚΟΚ και για ποδήλατα

Ο υπουργός Μεταφορών είπε ακόμα ότι με το νέο νόμο αυξάνονται τα όρια ταχύτητας. Επίσης, αποκτάμε Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για τα ποδήλατα.

Τέλος, το νομοσχέδιο προβλέπει ηλεκτρονικά συστήματα για την έκδοση πινακίδων, ενώ θεσπίζεται η έκδοση πιστοποιητικού για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτη η παπαρια του Σπιρτζη να πληρωνεις προστιμο αναλογα με το εισοδημα ειναι τοσο συριζεϊκο οσο κ ο μπαφος που θα καλλιεργειται στο μπαλκονι. Πρωτα απ'ολα οι μισοι στην Ελλαδα κρυβουν το πραγματικο εισοδημα (θυμιζω ο Καμμενος δηλωσε στο ποθεν εσχες 8000 ευρω). Επισης φαινεται στο συστημα παντα το περσινο εισοδημα κ όχι το φετινο. Δηλαδη εαν καποιος απολυθηκε πριν 2 μηνες θα φανει του χρονου. Εαν καποιος φαλιρισε κ εκλεισε το μαγαζι πριν ενα μηνα επισης θα φανει του χρονου.
    Συριζαιοι κοψτε το μπάφο, φυγετε απ'το μπαλκονι, μπειτε σ'ενα γραφειο κ σκεφτειτε επιτελους με τα εγκεφαλικα σας κυτταρα που αμφιβαλλω εαν ειναι περισσοτερα απο ενα χαμστερ

  2. Αγαπητέ σε ορισμένα έχεις δίκιο σε άλλα προφανώς επειδή δεν τα γνωρίζεις και τοσο καλά να σε διορθώσω. Αυτό με το πρόστιμο ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ισχύει σε ορισμένες παραβάσεις του ΚΟΚ. Αυτό γίνεται πρώτα στην ταχύτητα και μετά στα φανάρια παραβάσεις στα υπόλοιπα δεν ξέρω σίγουρα.πρωτα ήξερες άμα φας κλίση για ταχυτητα η κοκκινο ήταν ένα ποσό 70€ και πόντους στο δίπλωμα την τρίτη φορά που θα έτρωγες κλίση για ταχύτητα,αντί να πληρώσεις το υπουργείο τους εκεί πλήρωνες ένα παράβολο λίγο φτηνότερο και σε υποχρεώνει να παρακολουθησεις μαθημα και ένα τεστ του κοκ. Το έχω κάνει γιατί τρέχω που και που σαν Έλληνας και το πέρασα τώρα προσεχω Πάμε στο πρόστιμο τώρα ανάλογα με το μισθό σου. Είναι 10% σε χαμηλομηστους και20% σε λεφτάδες. Εγώ με το opel kai ο άλλος με Mercedes δεν θα πληρώσουμε το ίδιο πρόστιμο.αλλά αυτό το 10%είναι πάνω από 120 140€ όχι 70 που ήταν. Και οι πόντοι στο διπλομα υσχυουν. Σας κούρασα λιγάκι αλλά να διορθώσω το φιλαράκιπαντός για τους μπαφους εισέ σωστός αλλά φουμαρουν παγκοσμίως οι πολιτικοι αρχηγε όχι μόνο οι Συριζανελ

  3. Αντρέας Λέκκας Ουαλία δηλαδή η παράβαση κόκκινου σηματοδότη και η πρόκληση ατυχήματος είναι διαφορετική; Η ομιλία στο κινητό την ώρα της οδήγησης είναι διαφορετική παρανομία;
    Άσε φίλε. Οι κλήσεις δεν είναι ταξικές.
    Κράτος Δικαίου θέλουμε και όχι Κράτος ΣΔΟΕ.

  4. Φιλε 11:04.σας είπα τη υσχυουν στη Βρετανία για τις κλήσεις και το ποσοστό το μηνιαίο εισόδημα μάλλον πρέπει να τιμωρούνται όλες οι παραβάσεις που γίνονται ειδικά με τα κινητά είναι ζορικα εδώ.αλλά στην Ελλάδα θα κάνουμε όπως συνήθως δικό μας νομο όπως μας βολεύει αφού τα ξέρεις τι μου ανχωνεσε

  5. Αφού δεν μπορούμε ως λαός να καταλάβουμε τη συμπεριφορά πρέπει. Να έχουμε στο δρόμο , και κάποιοι να το παίζουν μάγκες , χρειάζονται χοντρά πρόστιμα , και όχι μόνο !! Ίσως όταν γίνει αυτό να σταματήσουμε. Α το παίζουμε μαγκιές κ……ες !!! κομπλεξικά ανθρωπάκια .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog