Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης

- Advertisement -

Ξεκινά αύριο σε πανελλαδικό επίπεδο, η διανομή πετρελαίου θέρμανσης, με αρκετούς  καταναλωτές να έχουν ήδη επικοινωνήσει με πρατήρια, προκειμένου να προμηθευτούν πετρέλαιο. ..
Πάντως, στην Κορινθία και στη Ν. Ελλάδα, σύμφωνα με ιδιοκτήτες πρατηρίων, η διανομή θα ξεκινήσει κανονικά τη Δευτέρα 16 του μηνός αφού ο καλός καιρός επιτρέπει μια μικρή παράταση.

Σύμφωνα με μέλη της Ένωσης Πρατηριούχων, η τιμή φέτος θα κυμανθεί κοντά στα 0.95 λεπτά, αλλά σε κάποιες περιοχές μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει το 1 ευρώ.  Κάποιοι καταναλωτές μάλιστα άφησαν άδειες τις δεξαμενές από πέρσι, ευελπιστώντας ότι η κυβέρνηση θα μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο, κάτι όμως που δεν έγινε. Σύμφωνα με  εκπρόσωπο των βενζινοπωλών, 50% και πλέον των καταναλωτών αγοράζουν πετρέλαιο, σύμφωνα με τα χρήματα που περισσεύουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό και όχι ανάλογα με τις ανάγκες τους για θέρμανση.

«Η μεγάλη πλειοψηφία αγοράζει πετρέλαιο με 200, 300 ή 400 ευρώ. Αυτοί οι καταναλωτές είναι το 50%, ένα άλλο 10% έως 20% είναι αυτοί που προμηθεύονται περίπου 500 λίτρα και περίπου 30% είναι οι καταναλωτές που έχουν διαθέσιμο εισόδημα για να βάλουν 1000 λίτρα στη δεξαμενή τους.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog