Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

87 συλλήψεις στην Πελοπόννησο μετά από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 11.10.2017 έως και χθες (13.10.2017), ..
ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια πενήντα πέντε (955) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια δώδεκα (712) ήταν ημεδαποί και διακόσια σαράντα τρία (243) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εξήντα επτά (667) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα επτά (157) άτομα, από τα οποία εκατόν εννέα (109) ήταν ημεδαποί και σαράντα οκτώ (48) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα (90) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Δέκα (10) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για στέρηση Δελτίου Ταυτότητας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διαμένει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Δεκατρείς (13) ημεδαποί στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Έξι (6) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Προσωπικών Δεδομένων και του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Έξι (6) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για τα ναρκωτικά.
Επτά (7) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Μία (1) ημεδαπή στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Πέντε (5) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
                                 

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία αλλοδαπής, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 13.12.2012 έως την 23.12.2012, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 20.4.2017 έως 13.4.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος μίας (1) 49χρονης ημεδαπής, για κλοπή.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 15.3.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος μίας (1) 36χρονης ημεδαπής, για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα τρεις (293) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία (1) παράβαση της νομοθεσίας περί Εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, ενώ κατασχέθηκαν:

κυνηγετικό όπλο, πιστόλι, -2- μαχαίρια, -28- φυσίγγια, -10- γραμμάρια ηρωίνης, -74- ναρκωτικά δισκία, στην Αργολίδα,
μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, στην Κορινθία και
δύο (2) ναρκωτικά δισκία, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog