Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φούρνος μικροκυμάτων: Πώς επηρεάζει τη διατροφική αξία του γεύματος

- Advertisement -

Τα μικροκύματα αφαιρούν από τις τροφές τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά; Τι συμβαίνει άραγε πίσω από το γυαλί στο φούρνο μικροκυμάτων;..

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η διατροφική αξία του γεύματος παραμένει αναλλοίωτη εάν χρησιμοποιούμε σωστά το φούρνο μικροκυμάτων.

Μάλιστα, αυτός ο τρόπος προετοιμασίας του γεύματος είναι ένας από τους καλύτερους εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία των τροφών.

Αυτό που πρέπει να προσέχουμε αρχικά είναι οι συσκευασίες που χρησιμοποιούμε. Το πλαστικό που δε φέρει την ένδειξη «κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων» ή κάτι αντίστοιχο μπορεί να απελευθερώσει βλαβερές χημικές ουσίες στις τροφές.

Όταν ζεσταίνουμε το φαγητό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε λίγο νερό, ώστε το γεύμα να παίρνει την κατάλληλη θερμοκρασία αλλά παράλληλα να διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά.

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κάθριν Άνταμς Χατ δηλώνει πως μια σωστή μέθοδος μαγειρέματος πρέπει να είναι γρήγορη και να ζεσταίνει το φαγητό στο λιγότερο δυνατό χρόνο, με τη χρήση μικρής ποσότητας υγρών. Ο φούρνος μικροκυμάτων έχει και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το σπανάκι και το μπέικον. Όταν βράζουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα, μπορεί να χάσει έως και 70% από το θρεπτικό φολικό οξύ που περιέχει. Από την άλλη, όταν ψήνουμε το μπέικον στο τηγάνι δημιουργούνται νιτρωδαμίνες, ένα επικίνδυνο καρκινογόνο χημικό.

Η Χαντ συμβουλεύει να σκεπάζουμε το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε να μη χάνονται οι υδρατμοί που περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: onmed.gr

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η γιαγιά μου στο χουριό με φούρνο ξύλου μας τάιζε και μας έψηνε ψωμάκι, εγώ ατομική μπόμπα δεν βάζω σπίτι μου , θα κάτσω να μαγειρέψω με κέφι και μεράκι όση ώρα και να πάρει.και το φαι νοστιμότατο

  2. Έτσι είναι ρε φίλε, αλλά η γιαγιά σου στο χουριό δεν εργαζόταν να την στραγγίζει καμιά ιδιωτική εταιρεία 9-17:30 καθημερινώς. Κάνεις το ίδιο και με τα ρούχα σου όμως? Τα πλένεις τα άσπρα εσύ στην αλισίβα?

  3. Επίσης αλάνι μου η γιαγιά μου τάιζε 5 στόματα , αφού ο παππούς πέθανε στον εμφύλιο.. και εργαζόταν όχι 9 ώρες , αλλά 20 ώρες για να τα βγάλει πέρα

  4. ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΖΕΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟ ΚΑΠΑΚΩΝΟΥΜΕ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΒΕΡΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ,ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ

  5. Εντός σπιτιού όμως, ναι; Βάλε πόσες ώρες εργάζονται οι γυναίκες εκτός σπιτιού και πρόσθεσε όσες εργάζονται και κατ'οίκον.

  6. Μη μου στεναχωρητε τονnavalcomand .καλά τα λέει.και εγώ δεν τα γουστάρω τα μικρογουειβ (ελληνική )τα χρειάζεσαι μόνο να ζεστάνεις το φαγητο!!!Τίποτα άλλο!!Άμα πας να μαγειρεύει και να κανει απόψυξη το μικροκυμάτων την έκατσες τη βάρκα!!Έχουμε εμπειρία στα μικροκυμάτων 25τια και βάλε!!αρχηγε navalcomand από ποιο χωριό ήταν η γιαγιά σου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog