Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δοκιμαστική πτήση ιαπωνικών υδροπλάνων στον ΟΛΚΕ

- Advertisement -

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δοκιμαστική προσέγγιση στο λιμάνι θα κάνει υδροπλάνο της ιαπωνικής Mitsui Co στις 25 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πηγές των Ελληνικών Υδατοδρομίων, οι δοκιμές θα επεκταθούν σε πρόβα τζενεράλε του πλωτού προβλήτα και της υποδοχής επιβατών…

Δεν αποκλείεται μάλιστα να πάρουν επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα με την παρουσία εδώ της υπουργού Τουρισμού Ελ. Κουντουρά και του υφ. Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιού.

Η Mitsui Co, είναι από τους κολοσσούς του είδους με έδρα το Τόκιο, ετήσιο τζίρο 39 δισ. δολαρίων και πάνω από 42.000 εργαζόμενους. Διατηρεί γραφεία στην Ελλάδα και δραστηριότητα σε 66 χώρες παγκοσμίως, έχοντας ένα μεγάλο πλέγμα δραστηριοτήτων στους τομείς σιδήρου και χάλυβα, έργων υποδομής και μεταφορών, χημικών, ενέργειας, τροφίμων, λιανικής, υγείας κ.α.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις που θα φέρουν τα υδροπλάνα στα ελληνικά λιμάνια, εκτιμάται από στελέχη της αγοράς ότι θα δώσουν την δυναμική που απαιτείται στο μεγάλο εγχείρημα των υδροπλάνων, αναθερμαίνοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες, ουσιαστικό δίκτυο υδατοδρομίων δεν θα μπορεί να σχηματιστεί πριν το 2019.

enimerosi.com

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog