Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χταπόδι έκανε βόλτες σε παραλία του Ναυπλίου (βίντεο)

- Advertisement -
chtapodi-ekane-voltes-se-paralia-toy-na-5c48401321576
Ένα χταπόδι βγήκε στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο και όσοι βρέθηκαν στο σημείο την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 έμειναν έκπληκτοι…

Το συγκεκριμένο χταπόδι το οποίο θα δείτε και στο βίντεο, ξεκίνησε την “περιπλάνηση” στην παραλία τραβώντας φυσικά τα βλέμματα.

chtapodi-ekane-voltes-se-paralia-toy-na-5c48401449493
Τα μεσογειακά χταπόδια κάνουν την εμφάνισή τους στα πιο ρηχά νερά κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο (και συνεχίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα), καθιστώντας έτσι ευκολότερο να ψαρέψεις μεγάλου μεγέθους και πολλών κιλών χταπόδια, σε σύγκριση με τους θερινούς μήνες, που πρέπει να τα αναζητήσεις σε πιο βαθιά νερά.
chtapodi-ekane-voltes-se-paralia-toy-na-5c48401566fdf
«Δύσκολο» αλίευμα για όλους του θηρευτές εκτός από τον άνθρωπο, που έχει ανακαλύψει πολλούς τρόπους ψαρέματος (σαλαγκιά από βάρκα, κολπάδα, χταποδιέρες, καλαθούνες, ψαροντούφεκο, δολώματα φωσφόρου κ.ά) αποτελεί ο πιο δημοφιλής, κατά πολλούς, καλοκαιρινός μεζές, το χταπόδι. 
chtapodi-ekane-voltes-se-paralia-toy-na-5c484016da66f
Οι δυσκολίες όμως δεν περιορίζονται στο ψάρεμα, αφού για να στεφθεί με επιτυχία το μαγείρεμά του, πρέπει πρώτα να έχει χτυπηθεί με δύναμη σε βράχια «τεσσαράκοντα παρά μία» φορές, όπως έλεγαν και οι παλιοί ψαράδες. 
chtapodi-ekane-voltes-se-paralia-toy-na-5c48401803624
Να έχετε όμως πάντα κατά νου πως απαγορεύεται το ψάρεμα χταποδιού μικρότερου βάρους των 500 γραμμαρίων.

Πηγη: argolikeseidhseis.gr
- Advertisement -

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ορίστε πράγματα. Και μετά κάποιος εδώ ζητούσε από τους Λουτράκι divers να αφήνουν πυθάρια στον βυθό για να κάνουν θαλάμι τα χταπόδια. Το ότι Σεπτέμβρη-Οκτώβρη-Νοέμβρη βγαίνουν στα ρηχά, το ξέρει και η κουτσή Μαρία. Και μας λέει μετά, τρομάρα του, ότι η εμπειρία φέρνει γνώση… Την τύφλα του δεν ξέρει από θάλασσα!

  2. ston 7:29 μ.μ
    Δεν μας λένε όμως οι περίφημοι Divers τόσα λάστιχα –κουβάδες-πιθάρια κ.α δεν έχουν δει κανένα χταπόδι μέσα..????
    Και τι τους κάνουν μετά ξούτ-ξούτ…
    Τα χαϊδεύουν και τα αφήνουν ελεύθερα…!!
    Αυτή είναι η απορία μου…??
    Και μετά θα επανέλθω για τα διάφορα άλλα εύχρηστα αντικείμενα τι τα κάνουν..?

  3. 9:55 Άμα ξέρεις να τα καθαρίζεις και να τα μουλιάσεις, και να τα μαγειρέψεις με κρεμμυδάκι και ντοματούλα είναι υπέροχος μεζές…
    Μπορεί να τα βάλεις και αλλού άμα προτιμάς…

  4. Βρε τι "μπουμπούκι" είσαι συ 9.19 μου; Περιμένεις οι Loutraki Divers να βγάζουν φωτογραφία κάθε ένα χταπόδι που βρίσκουν στον βυθό για να ικανοποιείται η ματαιοδοξία σου ή για να μην γίνεσαι καχύποπτος; Γιαυτό έφτασες εδώ, και δεν σου μιλάει άνθρωπος ούτε εδώ μέσα, ούτε εδώ έξω. Αν με εννοείς… Καλό είναι να σου φτιάξει κάποιος καμιά Ι.Χ. ιστιοσελίδα όπου να μπορείς να γράφεις στον εαυτό σου και να του απαντάς πιο κάτω…χεχεχε….!

  5. ston 10:29 μ.μ
    Βρε ζουμπούλι τρολάρεις το σχόλιο μου και δεν απαντάς στις δυο ερωτήσεις στο σχόλιο μου…?
    Βέβαια εσύ θα πρέπει να είσαι αγαπητός-τίμιος στην κοινωνία μας…!
    Για αυτό γιατί φοβάσαι να υπογράψεις, και να σε κάνουμε σύμβολο-Δήμαρχο κ.α…??
    Εγώ ο αντιπαθητικός έχω τολμήσει να βάλω το όνομα μου πολλές φορές…
    Για τόλμα και εσύ βρέ τζιτζιφιόγκο…?
    Και μετά θα επανέλθω… αλλιώς άστο διότι κάνει τζζζ..

  6. ΥΓ Άλλωστε αυτό είναι φτιαχτώ, κάποιος έβγαλε ένα χταπόδι 500gr και το άφησε στην παραλία.. Και αυτό προσπαθεί από ένστικτο να πάει στην θάλασσα πάλι…… Απλό είναι…!

  7. Ρε εσείς πατριωτακια πάτε καλά ρε!!?Πως κάνετε έτσι πως μαλωνεται σαν το σκύλο με τη γάτα. Για ένα χταπόδι και λέτε του κόσμου τις μ@#@#ςκαι σε άλλα άρθρα τα ίδια και χειρότερα ευτυχώς που γράφουν ανώνυμα γιατί αλλιώς θα πλακωνοσαστε,

  8. Είπαμε, λέγομαι Κώστας Αγγέλης. Αγγελίδης δηλαδή, αλλά το κλίμα εδώ σε Λουτράκι Περαχώρα σηκώνει ένα κόντεμα του επωνύμου μου. Εσύ πώς ονομάζεσαι? Σε ρωτώ γιατί δεν έχεις τολμήσει ούτε μία φορά να μας βάλεις το όνομα που είσαι δηλωμένος στην εφορία. Λοιπόν, θα μας το πεις ή κάνει τζζζζζ…?

  9. Ηρέμισε βρε νταζάκο….
    Δεν τσακωνόμαστε… απόψεις ανταλλάσουμε…!!
    Έτσι μιλάμε εμείς εντό στο ελλάντα..
    Εκεί στο Wales είσαστε polite and gentlemen…
    Τι να κάνουμε εσύ είσαι προχωρημένος τώρα….!
    Ξέχασες τώρα το μουλάρι και το ρετσίνι-ξύλα…
    Θα μας παραδώσεις και μαθήματα ευγένειας τώρα..?

  10. ΥΓ θα μας πεις εμάς ότι λέμε μ@κι@ες …
    Και εσύ λες φοβερά έξυπνες λογοτεχνικές ατάκες..
    Του τύπου φέρτε το να το φάμε στην σκάρα…!!

  11. Παρ'το πίσω αγαπητέ Αντρέα, γιατί ενοχλήθηκε ο κύριος…Κατσιφάρας του Λουτρακίου των 80s, και πες να το φάμε κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι! Αν μάλιστα του αφήσεις και κανα πλοκάμι να ροκανίσει ο έρμος, θα σου φιλάει το χέρι.

  12. Περιμένοντας λοιπόν να επανέλθης, να δούμε τι θα καταγγείλεις. Αλλά εσύ δεν είσαι το πουρό, γνωστό ως πρασινοφρουρό, με το γυαλί το θαμπερό, που δεν φορά ρούχο καθαρό?

  13. Τι ειπε ο αλλος? Οτι το βγαλαν επιτηδες εξω για να το φωτογραφισουν? Μπορει να το αποδειξει αυτο που λεει? Αν οχι, ειναι γεροξεκουτης. Αν ναι, περιμενουμε τις αποδειξεις, σαν τις αλλες που μας χρωστα για τους divers.

  14. 2:40 μ.μ Με ποιο σχόλιο διαφωνείς, και σε τι..??
    Για να καταλάβω τι θέλεις να μας πεις Αγγελίδη..??
    Και δεν είπαμε …τώρα το λες..!
    Και ποιο είναι το σχόλιό σου όπου διαφώνησα….??

  15. Σε έχουν πειράξει τα ούζα (θειε)εμένα τουλάχιστον ο παππούς μου είχε μουλάρι και έκανε την δουλειά του. Εσεις τι ειχατε.πουρεψες και λες λαλακιες τα σκάγια φτάσανε εδώ στην ουαλλια να στο πω και polite στα αρβανιτικα άμα θες αλλά σέβομαι τους αναγνώστες του loutrakiblog piss off

  16. Εμείς είχαμε γαϊδούρι, διότι το μουλάρι ήταν ακριβό για μας…!
    Άμα αφαιρέσεις ότι εμείς εδώ λέμε μ@#@#ς …..!
    Όλα τα άλλα καλά τα λες.. Άντε να είσαι καλά..

  17. Κοίτα να δεις το χταποδακι τη σουξέ ειχε 24 σχόλια και έχουμε και συνέχεια που να είχε βγει και καμιά Γοργόνα!!Θα την επερνε ο (θείος )αλλά η γοργόνα είναι το ποιο άχρηστο ψαρι ούτε να την φας μπορείς ούτε να την (δεν το λεω)παντός εσείς στο loutrakiblog είστε γατονια με τα άρθρα που βάζετε και αμα πει κάποιος καμιά κουταμαρα να τον κράζουν οι άλλοι
    Και εγώ μέσα παιχνιδι να γίνεται άλλα να μην κάνουν ζημιά στο Λουτράκι και ας μένουν τα σχόλια στα όρια του Δήμου μας να μην μας ακούσουν και άλλοι ότι τρώγομαστε μεταξυ μας

  18. {{να μην κάνουν ζημιά στο Λουτράκι και ας μένουν τα σχόλια στα όρια του Δήμου μας να μην μας ακούσουν και άλλοι ότι τρωγόμαστε μεταξύ μας }}
    Nai..!!
    Εσύ – εγώ και όλος ο κόσμος- όπου υπάρχει internet…!
    Και τι μας νοιάζει …σκασίλα μας..!!

  19. Ένα απλό χταποδάκι έδειξαν εδώ στην παραλία ρε μπάρμπα. Τί το ψειρίζεις ότι το έβγαλαν και αυτό πάει να ξαναμπεί στο νερό και να το κάνουμε στην σχάρα και να του φτιάξουμε θαλάμι, και τα τοιαύτα. Άλλη δουλειά δεν έχεις? Αλλά λένε δουλειά δεν έχει ο διάβολος … τα παιδιά του.

  20. Ναι εγώ το ψειρίζω…
    Και εσύ ψειρίζεις το σχόλιο μου…!
    Άμα έτρεχες για δουλειά δεν θα είχες χρόνο κοπρίτη για τέτοια σχόλια επί των σχολίων..!!
    Άμα δεν έχεις δουλειά..φαντασιώσου μια καλή μ….

  21. Σωστά, να μείνει στα όρια του δήμου μας, για να μην βγει παραέξω ότι κάποιος εδώ έχει σταματήσει το μέτρημα στις 800 γυναίκες όπου έχει πάει μαζί τους, διότι μαζί με τα τηλεοπτικά κανάλια που θα μας έρθουν εδώ για να γελάσουν, θα πλαντάξουν ακόμη και τα καλκάνια της Μαύρης θάλασσας. Συμφωνείς μπαρμπα-πινόκιο?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog