Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο τύπου ΛΑΕ Κορινθίας για τον πλειστηριασμό της οικίας της ηλικιωμένης από το Καλαμάκι Κορινθίας

- Advertisement -

Στην Ηλεκτρονική Δημοσίευση Εκπλειστηριασμού  κατοικίας για την
18η/10/2017 στο Ειρηνοδικείο Κορίνθου   στην θέση του ”επισπεύδοντος”
τον πλειστηριασμό η δεν είχε αναγραφεί η ΤΡΑΠΕΖΑ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ  αλλά το
όνομα συγγενικού προσώπου του οφειλέτη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα  τη μη
παρέμβαση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών διότι θεωρήθηκε
ενδοοικογενειακή διαφορά….

    Παρά την απουσία των ”ταραξιών” η συγκεκριμένη τράπεζα είχε φροντίσει
να παρευρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη καθώς και δύο περιπολικά για
να ….εξασφαλίσουν την αντί πινακίου φακής υφαρπαγή κατοικίας
ηλικιωμένης στο Καλαμάκι η οποία είχε μπει εγγυήτρια στο δάνειο του
άνεργου γιου της, του αναγραφομένου ως …επισπεύδοντος!!!
    Η Τράπεζα καίτοι εγνώριζε την αντικειμενική αδυναμία τήρησης των
υποχρεώσεων του δανειολήπτη, λόγω μεταβολής των δεδομένων του, αρνήθηκε να
προβεί σε ρύθμιση του δανείου και προχώρησε σε πλειστηριασμό της
κατοικίας της εγγυήτριας για το ποσό των 19800 ευρώ περίπου. Τονίζεται
ότι πρόκειται για μονοκατοικία 60τμ σε αρκετά μεγάλο οικόπεδο  με
εμπορική αξία  πολλαπλάσια των 20000ευρω!!!
    Με δεδομένο ότι εκτός από την ηθική αναλγησία της πράξης η νομική της
υπόσταση είναι αμφισβητήσιμη (και για καθαρά ουσιαστικούς λόγους αλλά
και  για τυπικούς-διαδικαστικούς) η ΛΑΕ Κορινθίας καλεί το κίνημα
αποτροπής πλειστηριασμών, κάθε συλλογικότητα αλληλεγγύης, κάθε
ευαισθητοποιημένο πολίτη αλλά  και κάθε ενεργό αντιμνημονιακό πολιτικό
φορέα  σε πλήρη υποστήριξη ηθικού, πολιτικού, νομικού χαρακτήρα για την
αποτροπή αυτής της κατάφωρης κοινωνικής αδικίας.
    Είναι ολοφάνερο πια ότι οι κερδοσκόποι  με κάθε μέσο θα προσπαθήσουν να
”βάλουν στο χέρι για ένα κομμάτι ψωμί” την λαϊκή περιουσία και να
πετάξουν στο δρόμο απλούς ανθρώπους. Είναι η ώρα της επαγρύπνησης και
της αλληλοβοήθειας . Δεν είναι η ώρα του κοινωνικού αυτοματισμού και της
απάθειας. Το κακό χτυπά την πόρτα όλων και το ”δεν γίνεται τίποτα”
είναι αυτό που προσπαθούν να σου περάσουν. ΌΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!!!!!
                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΩΛΗΘΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ. ΝΑ, ΕΔΩ ΚΟΤΖΑΜ ΣΥΜΦΩΝΙΑΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο… ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ MISTER ALEXIS ΜΑΣ, ΕΝΝΟΗΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΦΥΣΙΚΑ..

  2. Πόσο ψεύτικο το δελτίο τύπου της ΛΑΕ!! Παραπλανητικό θα έλεγα. Αν ανατρέξετε στην πλατφόρμα των δημοσιεύσεων πλειστηριασμών θα δείτε ότι στο όνομα της επισπεύδουσας αναφερεται η ΤΡΑΠΕΖΑ και της οφειλέιδας η εν λόγω κυρία της οποίας έβγαινε το σπίτι στον πλειστηριασμό. Για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και εχθρικό κλίμα προς τους υπαλλήλους στων πλειστηριασμών βγαίνουν τέτοια δελτία τύπου. Αν θα διαβάσετε με λεπτομέρεια θα δείτε ότι το σπίτι ήταν μια εξοχική κατοικία, που ήταν αφημένη στην τύχη της και ότι η οφειλέτιδα έχει κατοικία σε περιοχή της Αττικής. Το ποσό που αναφέρουν ότι έβγαινε στον πλειστηριασμό είναι πολύ πιο μεγάλο από το ποσό που αναφέρεται στο δελτίο τύπου [και αυτό αναφέρεται στην εν λόγω δημοσίευση]. Έτσι για να μην παραμυθιάζουν τον κόσμο και τον στρέφουν εναντίον ανθρώπων που απλώς κάνουν την δουλειά τους.

  3. Για τον 6:59. Ο 2:44μμ εννοεί τους εντεταλμένους υπηρέτες των κορακιών που αρπάζουν με το έτσι θέλω ό,τι ψίχουλο έχει απομείνει στη φτωχολογιά.

  4. 12:07 μ.μ. Αυτοι που εσυ αποκαλεις ανθρωπους δεν λεγονται ανθρωποι και απο οτι καταλαβα θα εισαι ενας απο αυτους τους πλουσιος προυχοντας για να τους υποστηριζεις

  5. Μια απάντηση σε όλους εσάς τους σωτήρες. Ελεεινός,κάθαρμα και τρισάθλιος είσαι εσύ τύπε που ο λόγος σου φτάνει μέχρι εκεί…. να βρίζεις τους άλλους. Χωρίς επιχειρήματα όλοι λέκτορες είμαστε. Με το έτσι θέλω δεν αρπάζει κανείς κανενός την περιουσία. Όταν ζητάγανε και πέρνανε τα λεφτά από τις τράπεζες δεν ήξεραν ότι πρέπει να τα δώσουν πίσω. Εκτός και αν νομίζαμε ότι θα τα χαρίζανε. Και έτσι για την ιστορία και εγώ πήρα δάνειο άλλα στις υποχρεώσεις μου είμαι σωστός. Και με το να στρέφεται και να παραμυθιάζεται τον κοσμάκι άλλως μάλλον είναι κάτι άλλο!!!

  6. αυτος ο ''σωστος'' που ειναι στο πλευρο της τραπεζας,ξερει τι σημαινει χανω την δουλεια μου; ξερει τι σημαινει μειωνεται το εισοδημα μου; σας πονει που βγηκατε στην σεντρα αλητες! στην αρχη ειμαστε!!!!!

  7. αλήτες φίλε δεν είμαστε εμείς που πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας αλλά εσείς οι κακοπληρωτές. Εξαιτίας σας τραβάμε τα πάνδεινα, με φόρους κπλ. και στην ουσία εμείς πληρώνουμε τα δικά σας χρέη!!! Και όπως είπες στην "αρχή είμαστε" κάθε κατεργάρης στον πάγκο του σιγά – σιγά. Και για να ξέρεις, γνωρίζω πως είναι να χάνεις την δουλεία σου ή να μειώνεται το εισόδημά σου αλλά αυτός που θέλει να δουλέψει, δουλεύει. Αλλά έχουν γεμίσει οι καφετέριες και οι πεζόδρομοι!!! Και για να ξέρεις επίσης υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα είμαι και δεν είμαι στο πλευρό καμιάς τράπεζας.

  8. αυτοι οι ηλιθιοι του ιδιωτικου τομεα που νομιζουν οτι ειναι κατι ξεχωριστο κ' μοναδικο στον κοσμο!!! η γελοιοτητα χτυπαει κοκκινο! ρε βλακομετρα οι εφοπλιστες παιρνουν τεραστια δανεια με υποθηκη την περιουσια τους. στη συνεχεια δεν πληρωνουν κ' βγαινει η περιουσια σε πλειστηριασμο. οι τραπεζες ομως κ' τα funds-στα οποια ειναι μετοχοι-τους δινουν τη δυνατοτητα επαναγορας της εκπλειστηριασμενης περιουσιας στο 15% της εμπορικης αξιας. δηλαδη περιπου στο 10% της υποθηκης!! στην κυριολεξια βαζουν στην τσεπη τα 9/10 του δανειου.και αυτο ειναι πολιτικη της κυβερνησης κ' των τραπεζων,μοναδικη στην ευρωπη. οσο για αυτους που συμμετεχουν στο κινημα κατα των πλειστηριασμων,μαθε φασιστακι,ουδεις εχει δανειο!! καταλαβες βλακομετρο ποιος σου τρωει τα λεφτα;

  9. Αγαπητοί μου ηλίθιοι, φασιστάκια ή υπάνθρωποι δεν είμαστε εμείς, επειδή ο λόγος μας δεν συμπορεύεται με τον δικό σας. Προφανώς δεν σας αρέσει ο αντίλογος και προτιμάτε τον μονόλογο. Το να χρησιμοποιείται υβρεολόγιο στην επιχειρηματολογία σας, δείχνει και το επίπεδο σας. Εν προκειμένω ο όλος διάλογος αφορούσε τα ψέματα που λέτε εσείς του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που παραμυθιάζεται το κόσμο και σπέρνεται τη διχόνοια ανάμεσα μας. Και αν είστε τόσο καλοί και νοιαζόσαστε για τον συνάνθρωπο, γιατί δεν πάτε να τους πληρώσετε και τα χρέη; Εκεί θα σας παραδεκτό. Αλλά αν σε εσάς κάποιος χρώσταγε χρήματα, τα ίδια θα κάνατε προς είσπραξή τους. Όλα τα άλλα… να' χαμε να λέγαμε. Και για την εν λόγω κυρία που γίνεται όλος αυτός ο χαμός και υπερασπιζόσαστε σθεναρά, σας λέω πως υπήρχαν τρόποι να διασώσει την περιουσία της [αν και εφόσον αυτή ήταν το μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο]. Όλα τα υπόλοιπα μεμψιμοιρία.

  10. δεν μιλας επι της ουσιας! και επιχαιρεις που καποια ….κακοπληρωτρια εχασε το σπιτι της. ξερεις πολυ καλα τι γινεται κ' σπευδεις να υπερασπιστεις τις τραπεζες! σε πειραξε φυσικα που εκτεθηκε η κ.συμβολαιογραφος! οσο για τις υβρεις,λιγα σου λεμε !!πολυ λιγα!!ψυχη μαυραγοριτη εχεις!! ξεβρακωσου καθικι!!!

  11. Επειδή πιστεύεις ότι θα πέσω στο τρισάθλιο επίπεδο σου με ύβρεις, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος."Επί της ουσίας όπως λες" όλα τα ψέματα σας καταρρίπτονται ένα προς ένα, αν κάποιος διαβάζει την δημοσίευση Στην επίσημη πλατφόρμα των πλειστηριασμών. Η εν λόγω κυρία μένει σε περιοχή της Αττικής και το χρέος πολύ περισσότερο από τα 20000€ που τσαμπουνοβαράτε. Θα μπορούσε να προσφύγει στα δικαστήρια και με τον νόμο για τα υπερχρεωμένα να έσωζε το σπίτι της με τα εισοδηματικά κριτήρια που είχε (αγροτική συνταξη των 360€), αλλά επειδή δε ήταν η μοναδική της κατοικία, να κάνει τι; ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΑΣΤΕ!!
    Τρόποι υπήρχαν και υπάρχουν αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι κουτοπόνηροι που πιστεύουν ότι είναι υπεράνω όλων. Και το χειρότερο υπάρχεται και εσείς οι δήθεν σωτήρες, που επί της ουσίας κακό προκαλείται παρά καλό. Και όπως προείπα αν είστε τόσο καλοί όσο λέτε, να τους πληρώνετε εσείς τα χρέη. ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.
    Τώρα αν νομίζετε ότι υπερασπίζομαι την τράπεζα ή την συμβολαιογράφο πλανάστε πλάνην οικτράν.

  12. αληθεια,ποιον υπερασπιζεσαι ρε μαυραγοριτη αν οχι τις τραπεζες η΄τη συμβολαιογραφο; το δικαιο κ' την αληθεια; εχεις την λογικη ''παρετους προσφυγες στο σπιτι σου'' νομιζω!!!μια ερωτηση μονο:οι τραπεζες εχουν ανακεφαλαιοποιηθει τρεις φορες απο τα υπερχρεωμενα νοικυρια ηάπο την εκθεση τους σε ''περιεργα'' προϊοντα; και γιατι αυτες να μην ''τιμωρηθουν'' επειδη εδωσαν δανεια που δεν υπηρχε περιπτωση να πληρωθουν;

  13. Το δίκαιο και την πραγματικότητα υποστηρίζω. Τώρα αν δεν αρέσει σε κάποιους, τι να κάνω δεν μπορώ να αρέσω σε όλους! Να τιμωρηθούν για τα επισφαλή δάνεια αλλά και αυτοί που έχουν και δεν πληρώνουν, να πληρώσουν. Δεν γίνεται να θες και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog