Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακάμπι-Ολυμπιακός 68-69: Παλικάρι και αλύγιστος!

- Advertisement -

Ο λαβωμένος Ολυμπιακός έκανε κατάθεση ψυχής στο Τελ Αβίβ πετυχαίνοντας την 3η του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στην Euroleague – Τεράστιος Πρίντεζης, χωρίς να υστερήσει κανείς..

Τι κι αν έπαιζε χωρίς Σπανούλη, Τιλί και με τους Πρίντεζη, Μάντζαρη να σφίγγουν τα δόντια; Τι κι αν η φετινή Μακάμπι δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό περιοδεύοντα θίασο;
Αυτός ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα απ’ ατσάλι και το έδειξε μέσα στο Τελ Αβίβ όπου πήρε μια δραματική μα δίκαιη νίκη με 68-69.

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα τέσσερα λεπτά έκανε το ιδανικό παιχνίδι και με 2/2 τρίποντα (Πρίντεζης, Παπανικολάου) προηγήθηκε με 4-12, αλλά έκανε σχεδόν πέντε λεπτά για να σκοράρει ξανά κι εν τω μεταξύ η Μακάμπι είχε πάρει το προβάδισμα με 13-12 (!). Τελικά η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 18-18 με αλλεπάλληλα γκολ-φάουλ κι από τις δύο ομάδες.
Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να ανοίξουν τον ρυθμό στις αρχές της β’ περιόδου (24-20), όμως έχασαν κάποια εύκολα καλάθια κι ο Αγραβάνης με τρίποντο έδωσε ξανά το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους (24-25 στο 15’) για να φτάσει το σκορ στο 26-30 με 1/2 βολές από τον Πρίντεζη στο 17’30’’.
Η Μακάμπι με πολύ δύσκολο τρίποντο του Τζάκοσν ξαναπέρασε μπροστά με 31-30 στο 18’, ωστόσο το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 33-35.

Η 3η περίοδος ξεκίνησε με ένα γρήγορο 4-0 (37-35) των γηπεδούχων για να ακολουθήσει μια φοβερή μάχη πόντο με πόντο χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, κάτι που κατάφερε τελικά ο Ολυμπιακός στο 29’ όταν με το τρίποντο του Πρίντεζη προηγήθηκε με 43-48 και μετά το τάιμ άιουτ ο ‘Πριντ’ με νέο τρίποντο έστειλε διαφορά ξανά στη μέγιστη τιμή της (43-51 στο 29’30’’) με την Μακάμπι να μειώνει με τον Τζάκσον σε 45-51.

Η τελευταία περίοδος βρήκε την Μακάμπι να πιέζει για να καλύψει γρήγορα τη διαφορά, ωστόσο δύο μεγάλα τρίποντα από Στρέλνιεκς και Μάντζαρη επέτρεψαν αρχικά στον Ολυμπιακό να διατηρήσει το +5 (54-59 στο 33’), ωστόσο πλέον στην εξίσωση του αγώνα άρχισε να μπαίνει και ο παράγοντας κούραση.

Ο Στρέλνιεκς με ένα ακόμη μεγάλο σουτ διαμόρφωσε το 58-61 στο 36’ με τους ερυθρόλευκους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στην επόμενη επίθεση όταν έγινε λάθος από τον Αγραβάνη στον αιφνιδιασμό, αλλά να τον μιμείται ο Τόμας χάνοντας λέι από στο 35’ με το σκορ στο 60-61 και τον τεράστιο Πρίντεζη με δύο πεταχτάρια να διαμορφώνει το 60-65 στο 36’ και να στέλνε τον Ολυμπιακό στο +6 (61-67) στο 37’.

Παρόλο που οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την πολυτέλεια των πολλών εναλλακτικών λύσεων, εν τούτοις έπαιζαν άμυνα για σεμινάριο, με τον Παπαπέτρου να χάνει την ευκαιρία να «σκοτώσει» την Μακάμπι αστοχώντας στο τρίποντο που επιχείρησε στο 38’.

Αντιθέτως ο Ρολ ευστόχησε στο δικό του τρίποντο στο 38’30’’ μειώνοντας σε 66-69 κι ακολούθησε ένα δραματικό φινάλε. Πρίντεζης και Παπαπέτρου αστόχησαν, με τον Τσάκσον με περιπετειώδη τρόπο να μειώνει σε 68-69 στα 34 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Μετά το τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός εξάντλησε σχεδόν όλα τα δευτερόλεπτα που είχε, αλλά ο Ρόμπερτς γλίστρησε, πάσαρε τελευταία στιγμή στον Στρέλνιεκς που ήταν άστοχος στο τρίποντο με τον Μιλουτίνοφ να διεκδικεί το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά τον Τάιους να κερδίζει τη μπάλα.

Μόνο που ο Αμερικάνος αντί να πασάρει γρήγορα, την κράτησε στα χέρια του αφήνοντας μόλις 3 δευτερόλεπτα στον Τζάκσον με τον τελευταίο να διασχίζει το γήπεδο και να προσπαθεί για το buzzer beater αλλά η μπάλα βρήκε σίδερο κι ο Ολυμπιακός έφυγε από το Τελ Αβίβ με μια τεράστια νίκη.

Τα δεκάλεπτ: 18-18, 33-35, 45-51, 68-69
Μακάμπι (Σπάχια): Τόμας 2, Ρολ 7 (1), Κέιν 6, Τάιους 6, Ντιμπαρτολομένο 4, Κοέν, Κόουλ 22 (1), Μπόλντεν 7, Παραχούσκι, Ζούσμαν, Τζάκσον 14 (1).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μακλίν 8, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 4, Αγραβάνης 3 (1), Μιλουτίνοβ 8 (8 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 5 (1), Πρίντεζης 21 (5/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/4 βολές), Παπανικολάου 7 (9 ριμπάουντ), Μάντζαρης 5 (1), Ρόμπερτς 4, Τόμπσον 4.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Που εισέ φιλε πάνάθά Πώς μας βλεπεις στο μπάσκετ φέτος !??θα σας το κόψουμε και αυτο να δούμε τι θα κάνετε μετά

  2. Αγαπητε μου γαυρε δεν το πολυβλεπω το μπασκετ διοτι δεν κανω κεφι καθολου τον προεδρο τον Δημητρακη. Ασε προτιμω το football και οτι κατσει. Και εσυ να πρωτιμας οταν εισαι στο Ελλαντα χιλιες φορες καλυτερα να παρακολουθεις καθαρο και τιμιο ποδοσφαιρακι απο τον Ολυμπιακο Λουτρακιου. Φιλτατε Αντρεα Θα ερθω Λουτρακι να σε γνωρισω οταν θα βρισκεσαι και εσυ εκει, να… "σφαχτουμε" και απο κοντα.

  3. Φετος δημιουργησατε και τμημα στο χαντμπολ, τις πρωην σχολες ξυνη που τους μεταλαξατε σε Ολυμπιακο, αν και εγω προτιμω τον Ποσειδωνα..

  4. Περίπου τα λες καλά .το μπάσκετ δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο που μπορούν να σου κάνουν ζημιά καμια μικρότερη ομάδα. Δυστυχώς εδώ και καμιά 20αρια Χρόνια οι Αιώνιοι μονοπωλουν και έχουν και 6 ο παο 3 ο οσφπ ευρωπαϊκό κύπελλο κατακτήσει. Που το πάω τόση ώρα θα σου πω γιατί λες ότι δεν ασχολοησε με το μπάσκετ.στην Ευρώπη δεν με έχεις κερδίσει ποτέ!!!Στην Ελλάδα η παράγκα του Βασιλακοπολου Γιανακοπουλου κάνει θαυματακια με τους γκριζους λύκους που λέει και ο Τσουκαλάς.και στο χάντμπολ πάμε για τη πρώτη κούπα φέτος

  5. Φιλε και αδερφε Αντρεα, αν ζουσες ολα αυτα τα χρονια εδω στο Ελλαντα-μπανανια, μιας και δειχνεις ανθρωπος σοβαρος μυαλομενος και με κριση, ειμαι βεβαιος οτι δεν θα σου αρεσε καθολου μα καθολου ο τροπος και τα μεσα με τα οποια πηρε ο ποδοσφαιρικος Ολυμπιακος τα περισσοτερα του πρωταθληματα την τελευταια και βαλε εικοσαετια.. Τα ιδια συναισθηματα νιωθουν και ολοι οι υγιως σκεπτομενοι και αντιλαμβανομενοι φιλαθλοι του Οσφπ μιας και γνωριζουν πολυ καλα τι συμβαινει στην Ελληνικη ποδοσφαιρικη πραγματικοτητα..

  6. ξέρω δυο διδυμους παναθηναικούς στο Λουτράκι που ακόμα βαστάνε τα γέλια τους από την νίκη στο ΣΕΦ. Δεν προλαβαίνουν να χαρούν τις νίκες επί του ΟΣΦΠ και το Σαββατο το βράδυ όλοι οι ολυμπιακάκηδες κρυμμένοι πάλι!

  7. Να εισέ εδώ 7:23 το Σάββατο να δεις ποιος θα έχει κρυφτει.τα δίδυμα ειναιαυτα στο πάρκο στο περίπτερο του Θύμιου?!Όσο για το αν έχει βοήθεια ο θρύλος τόσα χρόνια ένα σου λέω κοίτα σε όποιο πρωτάθλημα του κόσμου θέλεις τη βοήθειες έχουν οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Είχα όμως και ομάδα και παιχταράδες. Και εσύ μεγάλη ομάδα εισέ πως να σε βοηθήσουν όμως με τις παλτουδιες που σου φέρνουν κάθε χρονιά. Τα έχουμε ξαναγράψει πάλι να μην κουράζουμε και στη τελική φτιαξε ομάδα να κερδίζεις και τη διαιτησία που λέει και μια ψυχή Υ Γ ο Εμενικε το έφτιαξε το τρίτο πόδι και πεζει το Σάββατο ΑΝΤΈ Γειά μας

  8. Αγαπητε μου Αντρεα, και ειλικρινα το εννοω αυτο το "αγαπητε", σου ετυχε να σου την "πεσουμε" σε διαφορα σχολια πολλοι ΠΑΝΑΘΕΣ διχως βεβαιως να μαστε συνεννοημενοι και φυσικα αγνωστοι ως τα τωρα μεταξυ μας. Παντως διαπιστωνω οτι και το Λουτρακι Παναθηναικοκρατειται!!

  9. Έισε ωραίος ρε παναθα .τα θέλεις και τα λες!?ποιο Λουτράκι παναθηναιοκρατειτα αυτό που είναι στην Έδεσσα λες !πήγαινε σε όποιο μαγαζί καφενείο και ρωτα ποιος είναι γάβρος και θα σου λύθει η απορία. Αυτή που μου την πέφτουνε χαχα στα σχόλια τους έχω για πρωινό. Αλλά όπως λέει και ένα σύνθημα των γαβρων με κάμερες και ποσοστά. Τι σας έχουμε κάνει που λέει και ο Τσουκαλάς. Να είσαι καλά με έκανες και γέλασα μέχρι και τον ολυμπιακό Λουτρακίου οι Ανδριοπουλαιοι τον υδρησαν έτσι για να μάθετε και λίγο ιστορία εσείς οι παναθες

  10. Υ. Γ αφού παναθηναιοκρατειτα το λουτρακι ρε αρχηγε γιατί δεν βαζει το loutrakiblog ρεπορτάζ για την φάπα χτες στη Μόσχα του superfoods Pao .ποιος να το διαβάσει να μου πεις. Θα γυρίζει με κάνα πούλμαν η ομάδα από Μόσχα τι λέει ο Τρακης. Προς τα παιδιά του loutrakiblog. Πολλα μου σχολια δεν τα περνάτε και δεν ξέρω το λόγο ούτε υβριστικά είναι ούτε για κάποιον προσωπικό σχόλιο. Ευχαριστώ και να ταεπεξεργαζετε λίγο ποιο προσεχτικά να μην χάνω και την ώρα μου να τα γράψω

  11. Και επίσης για να λέμε την αλήθεια στο Λουτράκι οι Αεκζηδες είναι περισοτεροι από τους βαζελες 1ΟΟ % ξέρω τη σου λέω για να έχουν γίνει οι νέες γενιές στο Λουτράκι βαζελακια ποιο πολλά από γαβρακια λίγο δύσκολο το κόβω εγώ ξέρω πολλούς που τα παιδιά είναι ολυμπιακοι και ο μπαμπάς πάνάθά.Πάντως αφού έχεις σχέσεις με Λουτράκι ρώτα να σου πούνε τα ποσοστά οσφπ παο αεκ και μετά τα λέμε Υ Γ στο κεντρικό δρόμο από την πλατεία μέχρι το νέο μέντιουμ σέντερ πόσες γαβροφωλιες υπάρχουν στους ονομάζω τους ιδιοκτήτες μαγαζιων και τη ομάδα είναι αλλά αφού δεν εισέ ντόπιος δεν ξέρεις. 2 μερούλες ακόμα

  12. Μυαλό δεν έχεις εσύ ξυράφι μου που έγινες βαζελος. Όλοι οι γαβροι είμαστε σαν το τσουκαλα απλός ο Τάκης είναι διάσημος

  13. ΥΓφιλαράκο εσείς και οι αντιολυμπιακοι τόσα χρόνια που ασχοληστε πως περνει τα πρωταθλήματα ο θρύλος οι διαιτητές η παράγκα τι λέει ο Τσουκαλάς,ασχολείστε με την ομάδα σας θα είσαστε πολλοι καλύτερα .τα χάλια του Παο παοκ αεκ τα ρίχνετε στο κακό ολυμπιακό στο κακό Κόκκαλη στο κακό Μαρινακη. Σανό ρε κοιτάτε και παραέξω τη γίνεται,έχεις χρημα προχωράς αλλιος κατσε σπίτι σου και δες τηλεόραση. Αντέ έχετε γίνει γραφικοι με τη γκρίνια σας τόσα χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog