Παγκόσμιος συναγερμός για όλα τα δίκτυα Wi-Fi

2019-02-02T15:13:28+03:0024 Οκτ 2017 | 16:22|Κατηγορίες: ΤΟΠΙΚΑ|Ετικέτες: |4 Σχόλια

Οι ασύρματες συνδέσεις των οικιακών και επαγγελματικών δικτύων Wi-Fi σε όλο τον κόσμο είναι εκτεθειμένες σε παραβιάσεις από χάκερ εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας, ..
με την ονομασία «Κρακ» (Krack), το οποίο ανακαλύφθηκε μόλις τώρα από Βέλγους ειδικούς, οι οποίοι «έσπασαν» την προστασία του πρωτοκόλλου WPA2.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η πλειονότητα των συνδέσεων, που χρησιμοποιούν το ευρέως διαδεδομένο πρωτόκολλο ασφάλειας WPA2, κινδυνεύουν να παραβιασθούν, εωσότου το πρόβλημα διορθωθεί, σύμφωνα με το BBC και τον «Guardian».

Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος για όλα τα λειτουργικά συστήματα: Android (ιδίως την έκδοση 6.0 Marshmallow), Linux, Apple iOS, Windows κ.α.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενήμεροι για το ζήτημα και θα προστατεύουμε όποιες συσκευές επηρεασθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Μάλιστα, η αμερικανική ομάδα κυβερνο-ασφάλειας CERT (Computer Emergence Readiness Team) εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για να είναι επιτυχής η κυβερνο-επίθεση, σύμφωνα με τον ερευνητή, Μάθι Βανχόεφ του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λέουβεν, ο χάκερ πρέπει πάντως να βρίσκεται κοντά στη συσκευή – στόχο. Συνεπώς δεν είναι κάθε χρήστης ευάλωτος από απομακρυσμένες επιθέσεις μέσω διαδικτύου.

Όπως είπε ο Βανχόεφ, «οι επιτιθέμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη νέα τεχνική για να διαβάσουν πληροφορίες που έως τώρα θεωρούνταν ότι ήταν ασφαλείς λόγω κρυπτογράφησης. Θα μπορούσαν έτσι να υποκλέψουν ευαίσθητα δεδομένα, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών, μηνύματα e-mail, φωτογραφίες κ.α.». Ακόμη, ο χάκερ θα μπορούσε πλέον να εισάγει κακόβουλο λογισμικό στο ασύρματο δίκτυο.

Από την άλλη, οι συνδέσεις μέσω ασφαλών ιστοτόπων (που εμφανίζουν το εικονίδιο της κλειδαριάς στη διαδικτυακή διεύθυνση), καθώς και των εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN) θεωρούνται ακόμη ασφαλείς.

aftodioikisi.gr

4 Σχόλια

 1. ANONYMOUS 25 Οκτωβρίου 2017 σε 07:32 - Απάντηση

  καλημερα σας !
  επειδη δεν το κατεχω !
  αυτο το αρθρο ποιος το ανεβασε και απο ποια πηγη το πηρε μπορουμε να μαθουμε ?

 2. ANONYMOUS 25 Οκτωβρίου 2017 σε 14:37 - Απάντηση

  αυτα γίνονται στις αναπτυγμενες χωρες, εδω ειμαστε ασφαλεις καθως ειμαστε ετη φωτος πισω

 3. Αντρέας Λέκκας Ουαλία 26 Οκτωβρίου 2017 σε 12:47 - Απάντηση

  Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στην Ελλάδα έχει wifi και στα ψυγεία της ΕΒΓΑ.οιχακερς το τελευταίο μέρος που θα κάνουν κρακ είναι η Ελλάδα δεν υπάρχει σάλιο εδώ