Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θέλουν την Κεντροαριστερά δεκανίκι του Τσίπρα

- Advertisement -

Όσο πλησιάζει η ώρα για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά, και το διακύβευμα που δεν είναι άλλο από το τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια στο πολιτικό σύστημα (και λόγω του κόλπου με την απλή αναλογική), τόσο τα παιχνίδια που παίζονται γίνονται όλο και πιο βρώμικα…

Οι γνωστοί παλαιοπασόκοι, που είχαν μάθει να είναι μόνιμα καρφωμένοι σε μια καρέκλα, που μόλις έχασαν την εξουσία και τα υπουργεία λύσσαξαν, θέλουν τώρα να φτιάξουν μια κεντροαριστερή παράταξη που θα είναι έρμαιο των συμφερόντων. Επιχειρηματικών και πολιτικών.

Ήδη τα πρώτα πυρά έχουν πέσει από ανθρώπους που δεν έχουν καν το μυαλό να κάνουν την αυτοκριτική τους για τα πεπραγμένα τους. Όπως π.χ. ο Γ. Ραγκούσης που έβγαλε βιντεάκια από την «μονταζιέρα» του και κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι σχεδιάζουν συνεργασία με τη ΝΔ. Αλλά και από την Φ. Γεννηματά που έβγαλε βίντεο κάνοντας επιλεκτική χρήση των προηγούμενων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, και μετά το χαμό που έγινε το κατέβασε αμέσως.

Ένα μεγάλο κόλπο, πάντως, επιχειρούν να στήσουν ορισμένοι Πασόκοι που δεν θέλουν να αλλάξει σελίδα η παράταξη. Που θέλουν ένα μικρό κόμμα του 6%-7% να ικετεύει τον Τσίπρα για κυβερνητική συνεργασία. Μια ομάδα ατόμων που βρομάνε παλαιοκομματίλα από χιλιόμετρα, παίζουν ύπουλα παιχνίδια συνεχίζοντας την ανηθικότητα που τους σημάδευε επί χρόνια.

Να θυμίσουμε απλά ποιοι στηρίζουν την Φώφη Γεννηματά, ποιοι έχουν σχεδιάσει την προεκλογική της εκστρατεία, ποιοι σχεδιάζουν καθημερινά την επικοινωνιακή της τακτική.

Κώστας Λαλιώτης, Θάνος Μοραΐτης, Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Πρωτόπαππας, Ανδρέας Μακρυπίδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Μανώλης Όθωνας, Βασίλης Κεγκέρογλου, Τόνια Αντωνίου, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Δημήτρης Λιντζέρης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Για σκεφτείτε λοιπόν όλοι όσοι θα πάτε να ψηφίσετε τη Φώφη Γεννηματά. Πασόκοι, Νεοδημοκράτες ή όποιοι άλλοι πάνε να ψηφίσουν τι θα επιλέξουν; Όλους αυτούς που είναι τα βασικά στηρίγματα του παλαιού πολιτικού συστήματος που χρεοκόπησε και δεν έχει κανένα μέλλον; Όλοι αυτοί θα παίξουν με τις τύχες της Ελλάδας όταν θα κληθούν να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν; Όλοι αυτοί θα καθορίσουν ξανά τις τύχες μας;

Ο χώρος της Κεντροαριστεράς που πάει να ανασυνταχθεί για να γίνει ο τρίτος πόλος και να πείσει ότι μπορεί να πάρει πίσω τους ψηφοφόρους που παραπλανήθηκαν από τον Τσίπρα και στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια σοβαρή υπόθεση. Θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα.

Αν, λοιπόν, αυτοί οι 100, 200 ή 300 χιλιάδες που θα πάνε να ψηφίσουν εκτιμούν ότι πρέπει να γυρίσει σελίδα το πολιτικό σύστημα και η χώρα τότε έχουν να επιλέξουν να ρίξουν… μαύρο στη Φώφη και σε όλους εκείνους που θέλουν να το παίζουν εξουσία αλλά δεν έχουν τα φόντα ούτε περίπτερο να διοικήσουν.

Χρειάζεται άνεμος ανανέωσης στο χώρο αυτό. Όχι μόνο με νέα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν την παλαιοκομματίλα που πριν αναφέραμε. Αλλά με ιδέες που θα υπηρετούν το καλό της χώρας.

Και κάτι τελευταίο. Διαβάζοντας οι νέοι άνθρωποι, αυτοί που έφυγαν από την Ελλάδα κι αυτοί που συνεχίζουν να παλεύουν εδώ, όλα τα ονόματα που κρύβονται πίσω από τη Φώφη, θα πάνε να ψηφίσουν; Θα αναστήσουν ένα πεθαμένο ΠΑΣΟΚ ή θα φτιάξουν κάτι καινούργιο με νέα υλικά;

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η κεντροαριστερά της Φώφης θα πάει πολύ κοντά στο δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά, οπότε και δεν θα είναι δεκανίκι του.

  2. με τοση αλητεια μαλλον η χρυση αυγη θα ειναι δευτερο κομμα !! αυτο καταφερε η κυβερνηση συριζα με την πρωτη φορα αριστερα !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog