Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη Προσοχή: 5 Καθημερινά Αντικείμενα – «Βόμβες» Για Την Υγεία Μας!

- Advertisement -

Στην κουζίνα όλων μας κρύβονται δυστυχώς κάποιες «βόμβες» για την υγεία μας…
Εκτός από ορισμένες τροφές που κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία μας, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με ορισμένα σκεύη τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά και φαινομενικά μοιάζουν… αθώα….


Σύμφωνα με το Reader’s Digest, όπως σημειώνει το onmed.gr, τα αντικείμενα αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία μας είναι τα εξής:

1 Φθαρμένα αντικολλητικά τηγάνια όταν υπερθερμανθούν

Κάποια αντικολλητικά τηγάνια που περιέχουν (PFC), όταν υπερθερμανθούν εκπέμπουν μια καρκινογόνο ουσία (TFE). Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν τα σκεύη αυτά φθαρούν και γι’ αυτό τότε πρέπει οπωσδήποτε να αντικαθίστανται.

2 Ορισμένες συσκευασίες τροφίμων fast food

Κάποιες από τις συσκευασίες όπου συνήθως τοποθετείται fast food περιέχουν πολυστερίνη, η οποία σε παλαιότερες μελέτες έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

3 Παλιά και φθαρμένα μαγειρικά σκεύη

Ορισμένα μαγειρικά σκεύη περιέχουν υψηλά ποσοστά αλουμινίου που έχει συνδεθεί με την πρόωρη εμφάνιση Αλτσχάιμερ. Για τον λόγο αυτό όταν φθείρονται πρέπει να αντικαθίστανται.

4 Αθλητικά μπουκάλια νερού

Κάποια από τα μπουκάλια αυτά περιέχουν πολυκαρβονικά που κρύβουν την επικίνδυνη για την υγεία δισφαινόλη, την οποία έρευνες έχουν συνδέσει με την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

5 Πλαστικά μπουκάλια όταν επαναχρησιμοποιούνται

Πολλοί συνηθίζουν να μην πετούν τα μπουκάλια νερού που αγοράζουν όταν τελειώνει το περιεχόμενό τους, καθώς τα επανεγεμίζουν με νερό βρύσης και τα τοποθετούν στο ψυγείο για να έχουν… παγωμένο νερό. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει, καθώς κάποια από αυτά περιέχουν τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο και πρέπει να χρησιμοποιούνται μία και μόνο φορά.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog