Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρωτοβουλία Πολιτών για την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι- Δελτίο Τύπου

- Advertisement -

Η εμμονική εκφορά της αναλήθειας από τον δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, για να… εκτροχιάσει την είσοδο του προαστιακού σιδηροδρόμου ως την οδό Αιγαίου του Λουτρακίου, ενώ την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις μελέτες,..
συνεχίσθηκε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 23/10/2017, με αμείωτη ένταση!

Μετά τα δήθεν αραιά δρομολόγια, τα δήθεν πλημμυρικά φαινόμενα, την δήθεν διχοτόμηση που ισχυρίζονταν κατά καιρούς για την γραμμή του προαστιακού στο Λιβαδάκι, η οποία δήθεν θα κατέστρεφε την επικείμενη επέκταση του νέου ΓΠΣ Λουτρακίου, σειρά είχαν τώρα τα 5 μέτρα που ξαφνικά ανακάλυψε ο δήμαρχος πως απαιτούνται δεξιά και αριστερά από τον σιδηροδρομικό διάδρομο για την έλευση του προαστιακού στην οδό Αιγαίου!

Είναι αναγκαίο να τελειώνουμε με το αστείρευτο “ντεπώ” ιδεών του δημάρχου και τα ιμιτασιόν οράματα του για προβλήματα. Η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, στηριζόμενη στην επιστημονική εξειδικευμένη γνώση και όραμα αγάπης για τον τόπο, διευκρινίζει ότι και αυτό το αφήγημα είναι παντελώς αναληθές, και εντελώς αστήρικτο επιστημονικά!

Η μόνη αλήθεια είναι, ότι ο σιδηροδρομικός διάδρομος στο αστικό κομμάτι του Λουτρακίου (Παπανικολάου – Αιγαίου) απαιτεί μόνο τα 6 μέτρα του σιδηροδρομικού διαδρόμου, που ήδη υφίστανται και είναι ιδιοκτησίας ΟΣΕ και τα οποία περιλαμβάνουν:
• την τροχιοδρομικού τύπου ηλεκτροκίνηση με καλαίσθητους στύλους,
• την απλή ανάρτηση ηλεκτροδότησης (trolley pole),
• το επαρκές διάκενο ασφαλείας από το δυναμικό περιτύπωμα του συρμού!
Τα υπόλοιπα 14 μέτρα της 20μετρης νησίδας που είναι οριοθετημένη στο μέσον του 40μετρου οδικού άξονα της οδού Κορίνθου (Παπανικολάου – Αιγαίου), σύμφωνα με τον σχεδιασμό του νέου ΓΠΣ από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου, προβλέπεται να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών με την δημιουργία πλευρικών πεζοδρόμων και διαμόρφωσης πρασίνου (σύγχρονο βουλεβάρτο) από τον δήμο!
Όλα τα προαναφερόμενα συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο στις μελέτες της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Λουτρακίου, αλλά και στην μελέτη που παρήγγειλε ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης το 2007, από την “On Track Rail System Expert’s”, οφείλει να συμβουλεύεται, να υπακούει, να υπερασπίζεται, για να μην εκτίθεται και δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες!

Εκτός αυτού, είναι κραυγαλέα αντιφατικό, από την μία ο δήμαρχος να παραδέχεται ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις μελέτες (θυμίζουμε πως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος σε γραπτή του επιστολή της 16/12/2011 ότι είναι εναρμονισμένες στο νέο ΓΠΣ) και από την άλλη να ανακαλύπτει ξαφνικά μόνος του, πως απαιτούνται επιπλέον 5 μέτρα!

Διευκρινίζουμε πως δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπολίτευσης προς τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή!

Ωστόσο επειδή η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου, δεν είναι αλυσοδεμένη στα άρματα κατοχής των συντεχνιών πούλμαν, διαφόρων λόμπι οικονομικών συμφερόντων και οικοπεδούχων, όπως π.χ. της περιοχής Α-Β Βασιλόπουλου στον Ισθμό και μερικών επιτήδειων συμφεροντολόγων που καραδοκούν να αποκτήσουν αντί πινακίου φακής το υδροθεραπευτήριο και το κολυμβητήριο του Λουτρακίου, αλλά μόνο στόχο έχουν την υλοποίηση ενός άρτιου και λειτουργικού έργου που θα ωφελήσει 17.000 δημότες και 100.000 περίπου παραθεριστές, ως ώρας υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον νυν, όπως και με τον πρώην, αντιδημάρχους Πολεοδομίας – Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνο Παντελέου και Αθανάσιο Γεωργίου αντίστοιχα, ξεκαθαρίζουμε πώς θα βρεθούμε στο πλευρό του δημάρχου, για όποια διευκρίνηση και βοήθεια ζητηθεί!
Διότι στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε προέχει μόνο το συμφέρον του τόπου και των δημοτών του και καμία άλλη προσωπική στρατηγική!
Άλλωστε, ο ίδιος ο Γιώργος Γκιώνης, είναι ο μόνος δήμαρχος Λουτρακίου, που αναγνώρισε δημόσια την άρτια και επιστημονική κατάρτιση, αλλά και την αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας πολιτών για τον προαστιακό και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για αυτό!

Τέλος, χαιρετίζουμε επιτέλους την ευθυγράμμιση του δημάρχου με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τις μελέτες, την διεθνή πρακτική και τις θέσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων Έλευσης του προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου, ώστε να κατασκευασθεί ο σταθμός Ισθμού στον κόμβο Παράδεισος Φιλοθέη, όπως προβλέπεται από την μελέτη σκοπιμότητας του 1998 της εταιρείας “Trademco – ΟΣΕ”, καθώς και της “On Track Rail System Expert’s” και όχι στο σημείο που επιθυμούν επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή Α-Β Βασιλόπουλος!
Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πλήρως η λειτουργικότητα και αρτιότητα του σιδηροδρομικού έργου, έτσι ώστε αυτό να καθίσταται εφάμιλλο των μεγάλων ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών έργων!

- Advertisement -

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπορείτε παρακαλώ να μας προσδιορίσετε ποια –και ποιοι είναι αυτoi οι περίφημοι ομάδα, με ονόματα….?
    Πρωτοβουλία Πολιτών για την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι- Δελτίο Τύπου….!!!!!
    Για να καταλάβουμε και εμείς οι μέτοικοι-ετεροδημότες- ιδιοτελείς –άσχετοι κτλ
    κατά αυτούς ..
    Και να απαντήσουμε αναλόγως…

  2. Εμείς που χρησιμοποιούν το προαστιακο καθημερινά και πηγαίνουμε κάθε μέρα Κόρινθο μας βολεύει ο σταθμός στο Λουτράκι και όχι στον ισθμο όσο για τον δήμαρχο ο οποίος πιστεύω ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά τον προαστιακο θα πρέπει να ξεκολλήσει από νοοτροπίες που πάνε τον τόπο πίσω

  3. Αμήν, ο προαστιακός να μπει στο Λουτράκι μας για να βοηθήσει την ανάπτυξη και τον τουρισμό και ας μιλάει για κάρβουνο, εξατμήσεις και σεισμούς ο Τζανετακίδης του Λουτρακίου.

  4. Έχω μία απορία. Ο Προαστιακός δεν εξαγοράστηκε από τους Ιταλούς. Είναι πλέον ιδιωτική η οχι;.Επομένως μόνο αν ο ιδιώτης κρίνει πώς τον συμφέρει οικονομικά το κόστος και η λειτουργία της προέκτασης θα το κάνει. Δεν νομίζω να μπορεί το κράτος να υποχρεώσεις τον επιχειρηματια σε αντίθετη περίπτωση.Επειδή κάτι μου διαφεύγει η δεν είμαι σωστά ενήμερος μπορεί κάποιος που γνωρίζει να απαντήσει και θα ήθελα και τη γνώμη του blog

  5. Ειναι δυνατον ο ΙΣΘΜΟΣ να μην εχει σταση;οσον αφορα το λουτρακι ποσα δρομολογια θα εχει 2,3αντε να εχει 4 και λοιπον,για τους ανωτερω λοιπον λογους σταθμος στον ισθμο στην υπαρχουσα γραμμη ΑΘΗΝΑ-ΚΙΑΤΟ.

  6. 12:45 π.μ. διάβασες το πιο κάτω σχόλιο του 8.42 ρε? Ο άνθρωπος για την δουλειά του θέλει τον προαστιακό στην πόλη μας, όπως και τόσοι άλλοι για τις οικογένειές τους. Διότι οι άνθρωποι βιοπορίζονται. Δεν είναι σαν κι εσένα ρε κοπρίτη που κάαααααθεσαι όλη μέρα στο internet και όλη νύχτα στην κρασοταβέρνα. Άϊντε από κει δα….

  7. ston κο Γκιώνη
    Επειδή θα πρέπει να σας τα κάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό σε εσάς, και τους συμβούλους σας.. Λάβετε και τα κάτωθι υπ΄όψιν σας….
    Και σε εσάς όπου είσθε υπέρ το τραίνου να έλθει στην Αιγαίου…
    Συν τα πολλά μειονεκτήματα όπου θα έχει το τραίνο στην Αιγαίου…
    Ξέρετε από τον ισθμό μέχρι την Αιγαίου πόσους κάθετους δρόμους-διαβάσεις υπάρχουν –θα υπάρξουν στο μέλλον..??
    Τουλάχιστον τριάντα λέω εγώ.. Και τι θα γίνει όταν περνά το τραίνο με τα ηλεκτροφόρα καλώδια-κολώνες κ.α…!!
    Τριάντα φανάρια-μπάρες θα ανεβοκατεβαίνουν… κάθε δυο – τρις ώρες…??
    Άψογα χωρίς θόρυβο- ανησυχία – ταλαιπωρία –ατυχήματα…??
    Εκτός αν υπάρξουν υπόγειες διαβάσεις – αερογέφυρες…!
    Πολύ δαπανηρό και χρονοβόρο για την κατασκευή τους.. .!
    Έτσι δεν είναι..??

    ΥΓ Και τι άραγε σημαίνει ή λέξει ΠΡΟ-αστιακός.. αυτός όπου μπαίνει στο κέντρο (ιστό) της πόλης..? ή αυτός όπου περνά πριν την πόλη..??
    Αυτό το αστικό κτελ τον βγάλατε έξω από το κέντρο(ιστό) τις πόλης…!!
    Ανάποδα πάμε σαν τον κάβουρα…??
    ΥΓ Τέλος ένας απλός δημότης δηλώνει την γνώμη του στον ΙΣΘΜΟ ..ότι καλλίτερο..!
    Στον παλαιό σταθμό του τραίνου – δίπλα από το εκθεσιακό κέντρο Λουτρακίου..!
    Δεν θέλουμε άλλη βαβούρα στην Πόλη…ΕΛΕΟΣ

  8. Έχει δίκιο το 12.45 κύριο. Αν μπει στο Λουτράκι ο προαστιακός, μπαίνουμε κι εμείς σε περιπέτειες. Πού θα χτιστεί η καρβουναποθήκη για την μηχανή του τρένου? Πού θα μένουν οι θερμανστές? Πού θα μεταφερθεί το μονοπώλειο αερίου? Τα μόνιππα από που θα περνούν? Τα λέω καλά, κύριο?

  9. Να και γλωσσολόγος ο 4:10 μ.μ. να μας δίνει την ετυμολογία των λέξεων. Μπλέξαμε, μου φαίνεται, άγρια με τον Αλέκο Τζανετακίδη του Λουτρακίου!

  10. Ο άλλος λέει δεν τον βολεύει στον ισθμό,θα τον περάσουμε εξω από το σπίτι σου για να μην κουράζεσαι,τι άλλο θα ακούσουμε.Μονο στον ισθμό στάση που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια είναι το σωστό,μέσα στήν πόλη μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει,ξεκολλάτε.

  11. Προς τον 7:52 και οι βουνισιες πολεις πρεπει να εχουν προ-αστι-ακο για να μην σου πω και οι καμπισιες,μια σταση στον ισθμο και τελος,τρομαξαμε να βγαλουμε το τραινο εξω με τα τοσα προβληματα που δημιουργουσε,θα το ξαναφερουμε?

  12. ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ! ΠΑΛΙΟ ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  13. Στον Ισθμο ειναι η καλυτερη θεση για τη σταση και αο εκει ο δημος να εχει ενα λεωφοριακη με 20 λεπτα το εισητηριο και να πηγαινει τον κοσμο στην πολη του Λουτρακιου

  14. Προσωπική μου άποψη είναι οτι ο σωστός σταθμός πρέπει να είναι στον Ισθμό και από εκεί να υπάρχει ανταπόκριση με Λουτράκι. ΌΠως συμβαίνει στην Κόρινθο όπου υπάρχει δρομολόγιο που πάει λίγο πρίν την άφιξη του τρένου από και πρός Αθήνα.
    Το γεγονός όμως οτι η άποψή μου συμπίπτει με του Γκιώνη δεν σημαίνει οτι αθωώνω την πολιτικά "αισχρή" στάση του που σε κάθε εκλογή υπόσχονταν προαστιακό ΜΕΣΑ στο Λουτράκι και αμέσως μετά το ξεχνάει. Έχει και η πολιτική "αισχρότητα" 'ορια που δυστυχώς δεν αγγίζουν τον Γκιώνη.

  15. ston 3:59 μ.μ
    Βρε ξεφτίλα όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη από την δική σου, γιατί νομίζει είναι ή καλύτερη επιλογή για το τόπο του…..
    Εσύ θα του γράψεις κάτι τέτοια…??
    ** Θα του βάλουμε στον φίλο σου 8:42 ελικόπτερο να προσγειώνετε στην ταράτσα του σπιτιού του…!
    Ναι ρε είμαι άνθρωπος τις κοινωνίας και του διαδικτύου αφουγκράζομαι συνεχώς τα πάντα όπου με αφορούν, και είμαι παντού…
    Εσύ γιος χωροφύλακα προφανώς…
    που τα χαλάς τα λεφτά σου, και τι ξέρεις πέρα από το μαγαζάκι σου…??

  16. Προς τον 3.26:
    Το θέμα μας είναι η έλευση του προαστιακού στην πόλη μας. Εμείς βλέπουμε τα καλά του θέματος, εσύ μόνο τα αρνητικά. Έχε υπόψιν σου ότι στον τόπο μας είσαι φιλοξενούμενος και δεν θα μας πεις εσύ τι να μας αρέσει και τι όχι. Δεν θέλεις να περνάει ο προαστιακός μέσα από το Λουτράκι μας? Δεν είσαι υποχρεωμένος. Μάζεψέ τα και γύρνα πίσω να κάνεις με τα καλκάνια καταδύσεις που σου αρέσουν κιόλας κύριε π.α. Άντε μπράβο και σβέλτα.

  17. xaxaxa..Σας ξεσκέπασα χωρίς να το καταλάβετε..!
    Χαιρετισμούς στον Αλεξάκο όπου δεν ήξερε τι ήταν το κοχ….!!!!
    Και εσύ νέος άνθρωπος πρόσεχε την ελιά…
    Σε εμένα ότι να συμβεί δεν με ενδιαφέρει…
    Τα έχω κάνει σχεδόν όλα…!!
    Πάντως να ξέρεις μέχρι τώρα εγώ δεν έχω πάει σε νοσοκομείο……!!!!
    Ούτε αίμα-ορό-αναισθησία κ.α έχω κάνει…!!!!!!!!
    Τι άλλο να θέλει κάποιος στην ηλικία μου…??

  18. 8:19 μ.μ. Αυτά που λες για τον προαστιακό με κάρβουνο, σεισμούς και εξατμήσεις είναι τόσο αστεία όσο και η καταγωγή σου ως βέρου Λουτρακιώτη. Αλλά πώς τό'πες αυτό Αλέκο? Άνθρωπος της κοινωνίας και του διαδικτύου που αφουγκράζεται? Σντουουουούβββββββ, και τσιμουδιά μην σβουρίξει και δεύτερη!

  19. ston 10:37 μ.μ
    Βάλε ένα υπαρκτό ονοματάκι…
    Και εγώ θα βάλω ένα υπαρκτό όνομα με κεφαλαία και διεύθυνση και τηλέφωνο…!
    Και μετά ξανά κάνε μου την ίδια ερώτηση..??
    Έχεις μπαλάκια..???

  20. Ο Άλεξ δεν έχει ευθύνη. Δεν ήξερε τον Κοχ γιατί δεν είναι γιατρός ο άνθρωπος. Ούτε εσύ είσαι. Εμπειρικά τον ξέρεις όμως, από το πάθημα στην Πάρνηθα τότε ως παιδί. Δεν είναι κάτι κακό. Ανθρώπινα είναι αυτά. Όσο για το "ξεσκέπασμα", εγώ πάντα πίστευα στις ικανότητές σου. Εσύ είσαι ένας οξυδερκής αστυνόμος Σαϊν(ίδ)ης.

  21. Τακης Κριεμπαρδης λεγομαι και ειμαι απο την Αρχαια. Το δικο σου? Εχεις μπαλακια να το γραψεις? Τωρα σου κανω την ιδια ερωτηση λοιπον.

  22. 12'52 εσυ γραφεις σαν καποιον π.α. Εισαι ο ιδιος η διαφορετικος? Σε ρωτω για να ξερουμε αν υπαρχει και δευτερος φελλος στο Λουτρακι.

  23. Βρε τι σεισμούς, εξατμήσεις, και μετοίκους μας λέει αυτός ο μπαρμπα-τσούχτρας Λουτρακίου-Περαχώρας? Τί σχέση έχουν αυτά με τον προαστιακό? Μπούρδα Καραβάγγο, το πελέκι σου!

  24. Δεν ειδα ακομη το ονοματακι σου (μετα της διευθυνσεως που μας λες) κυριε 12.52. Μπας και θες ληξιαρχικη πραξη; Ποιος εχει μπαλακια λοιπον αποδειχτηκε, γιαυτο μην ξαναναφερθεις σε ονοματα. Κρυψου τωρα στο λαγουμι σου. Τ.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog