Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιστρέφουν στη φυλακή Τσοχατζόπουλος και Σταμάτη

- Advertisement -

Στη φυλακή επιστρέφει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία τον καταδικάζει σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως εκείνα του προτέρου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς.

Επιπλέον, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής θα βρεθούν συνολικά 16 άτομα η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου (8 έτη κάθειρξη), η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη (8 έτη κάθειρξη), ο Αστέριος Οικονομίδης (8 έτη κάθειρξη), ο Γεώργιος Σαχπατζίδης (9 έτη κάθειρξη), ο Κωσταντίνος Αντωνιάδης (6 έτη κάθειρξη), ο Γιάννης Σμπώκος (ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή μέχρι σήμερα – 8 έτη κάθειρξη), ο Γιώργος Κωνσταντάτος (6 έτη κάθειρξη) και ο Νίκος Γεωργαλάκης (6 έτη κάθειρξη).

Για τους περισσότερους η πόρτα της φυλακής θα ανοίξει και πάλι σύντομα καθώς έχουν ήδη εκτίσει σημαντικό μέρος της ποινής που τους επιβλήθηκε  και αναμένεται  να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και να αποφυλακιστούν.

Μεταξύ αυτών η σύζυγός του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή αλλά και οι Αστέριος Οικονομίδης, Γιώργος Σαχπατζίδης, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργουλάκης.

Για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στη φυλακή  οι Κων. Αντωνιάδης που δεν έχει εκτίσει καθόλου ποινή, αλλά βρίσκεται εκτός Ελλάδος και ο Ιωάννης Σμπώκος που ήδη εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση πλην της κάθειρης 8 ετών που του επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας. Η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου στην οποία επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών -τη βαρύτερη μετά τον πρώην υπουργό- δεν πρόκειται να κρατηθεί εκ νέου καθώς έχει εκτίσει τον απαιτούμενο από το νόμο χρόνο της ποινής της και έχει αποφυλακιστεί με όρους.

Ο Οράτιος Μελάς είναι ο μόνος από τους κατηγορούμενους για τον οποίο το δικαστήριο είπε ναι στο αίτημα του για κατ΄οίκον περιορισμό καθώς  διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του.

Με βάση τη δικαστική απόφαση εκτός  φυλακής έμειναν οι: Νίκος Ζήγρας, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρατζας, Γκούντρουν Μολντενάουερ -Τσοχατζοπούλου. Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει τις ποινές που τους επέβαλε σε χρηματικές οι οποίες θα καταβληθούν σε 36 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τον Ιανουάριο του 2018.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο οπότε το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του επί άλλων ζητημάτων, όπως δεσμεύσεις ακινήτων, λογαριασμών κ.λπ.

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ απο σημερα θα κοιμαμε ποιο ηρεμα μακαρι ολοι αυτοι που με εκαναν σημερα στα 60 απο 3000 σνταξη να εχω 1200 να σαπσουν στην ΦΥΛΑΚΗ

  2. Αυτο και μονο αυτο αξιζει στον Τσοχατζοπουλο!!!
    Δεν μπορει να το παιζει ετοιμοθανατος οταν ηταν στη φυλακη και μετα την αποφυλακιση του να βρισκεται σε πανακριβα εστιατόρια της Κηφισιας και να κολυμπα σαν "χελι"στις πισινες!!!!!
    Προκαλει το κοινο αισθημα!!!!
    Και επισης προκαλει το οτι ειναι απτους πρώτους που ζητουν αναδρομικα την επιστροφή 250.000€(βασει του νεου νομου) επειδη υπηρετησε οπως λεει την χωρα πολλα χρονια,και ως βουλευτης και ως υπουργος!!!!
    Αν ειναι δυνατον!!!!

  3. Γιατί δεν καθαρίζει ο Σαββίδης που έχει και τα μέσα με το τσιπρα να βγάλει τον Τσοχανζο!?Παοκαρα ο Ακης. Λες να βρεθεί κάνας παοκτζης στο loutrakiblog να έχουμε σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog