Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΛΑΕ Κορινθίας : Πλειστηριασμοί, βωξίτης και μέδουσες (Συνέντευξη Τύπου)

- Advertisement -

H ΛΑΕ Κορινθίας παραχώρησε συνέντευξη τύπου για επίκαιρα και μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τον Κορινθιακό λαό..

Ενημέρωσαν για την πανελλαδική Κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στα Προπύλαια στην Αθήνα ενάντια στην εκποίηση της λαϊκής περιουσίας και της αρπαγής της πρώτης κατοικίας (δύο κατοικίες έχουν “βγει στο σφυρί” στην Κορινθία)

Μίλησαν για την επικείμενη επένδυση, δημιουργίας ορυχείου για εξόρυξη βωξίτη στα Γεράνεια Ορη

Επίσης αναφέρθηκαν στο πρόβλημα των μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο και την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Καταλήγοντας ζήτησαν να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και  να σταματήσει η δίωξη των  έξι συναγωνιστών του Ναυπλίου που διώκονται για τον αγώνα τους ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Με τη σειρά μίλησαν οι :
κ. Μαίρη Ρίσκα (Μέλος της ΛΑΕ Κορινθίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Αριστερού Ρεύματος της ΛΑΕ)
κ. Δημήτρης Κόρκας (Συντονιστής ΛΑΕ Κορινθίας)
κ. Χρήστος Μίχας (Μέλος ΛΑΕ Κορινθίας)

κείμενο Loutrakiblog.gr
video Korinthosnews.gr

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. MPRABO ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ .ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

  2. Προς τον κ 11.19 αφού δεν βάζει όνομα . Ορυχεία υπάρχουν παντού όμως εδώ μιλάμε για κατοικημένη περιοχή που θα καταστραφεί . Μπορούν λοιπόν να γίνουν ορυχεία σε μέρη που δεν δημιουργούν προβλήματα όμως, εκεί θα πρέπει να φτιαχτούν υποδομές και αυτό τους κοστίζει . Προτιμούν λοιπόν να σου καταστρέψουν την περιοχή σου για να κερδίσουν πολύ περισσότερα αυτοί σε βάρος της ζωή σου και της υγείας σου.Εσύ αντί να σκεφτείς αυτά μιλάς για μια χώρα που πλέον δεν υπάρχει .

  3. @Ανώνυμος

    Ορυχεία υπήρχαν, έγινε περιβαλλοντική ζημιά μεγάλη, και οι εργαζόμενοι σε αυτά (όπως παντού) έπαθαν ζημιά στην υγεία τους. Δεν καταλαβαίνω τι υποννοεί η ερώτησή σου. Επειδή έγιναν αυτά στη Σοβιετική ένωση (η οποία δεν υπάρχει εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια…) θα πρέπει να γίνει το ίδιο και εδώ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog