Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μοναδικά ευρήματα έφεραν στο φως οι ανασκαφές στην Αρχαία Τενέα.

- Advertisement -

Μια πραγματικά σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη από την ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΚΑ , Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού . ..

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πέντε συνεχή χρόνια στηρίζει αυτή την προσπάθεια , για την ολοκλήρωση των ανασκαφικών ερευνών στην περιοχή , όπως το κάνει όχι μόνο στη Τενέα αλλά και σε άλλες έξι περιοχές της Κορινθίας, γιατί πιστεύει ότι η Πατρίδα μας πρέπει να αναδείξει τον πολιτισμό της με το καλύτερο δυνατό τρόπο .

Έναν πολιτισμό που ανέδειξε αλλά και αναδεικνύει την Ελλάδα διαχρονικό σύμβολο της Δημοκρατίας της Ελευθερίας και της Φιλοσοφίας σε όλη την παγκόσμια κοινότητα, εδώ και 2500 χρόνια . Ένα ελληνικό πολιτισμό που ανέδειξε φιλοσόφους τόσο μεγάλου βεληνεκούς, αν σκεφθεί κανείς την αναφορά όχι μόνο των κορυφαίων σύγχρονων Γερμανών φιλοσόφων, αλλά ακόμα και των κορυφαίων Πατέρων της Εκκλησίας όπως των Καππαδοκών , του Μέγα Φωτίου και του Γρηγορίου Παλαμά ότι το Βυζάντιο με βάση τον όρο ‘ενέργεια’ Αριστοτελίζει ενώ αντίθετα με βάση τον όρο ‘ουσία’ η Δύση Πλατωνίζει . Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι δύο πιο μεγάλοι πολιτισμοί της τότε εποχής, ήταν απόλυτα επηρεασμένοι από τους δύο αυτούς κορυφαίους Έλληνες φιλοσόφους .

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog