Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παγώνα: Μία Κορίνθια που θα ζήλευε ο Διογένης… !

- Advertisement -

Ταλαιπωρήθηκα πολύ να βρώ μία φωτογραφία της και έβαλα μεγάλα μέσα να τα καταφέρω.
Αν ζούσε στην Κόρινθο της κλασσικής εποχής είναι σίγουρο ότι θα ήταν η καλύτερη φίλη του Διογένη..!

Είναι αυτό που ζητούσε ο κυνικός φιλόσοφος.
Ανθρωπος πέρα απο τα μέτρια και τα όρια του καθωσπρεπισμού.
Στο πρόσωπο της θα έβρισκε ότι ζητούσε αλλά και μία ανταγωνίστρια στην αθυροστομία.
Δεν είναι όμως  η αθυροστομία της που την κάνει μοναδική, ξεχωριστή αλλά και μία απο τις πιο αυθεντικές μορφές της Κορίνθου.
Είναι η γενναιότητα της, η αφοσίωση της, ο καθαρός λόγος και η καθαρή ψυχή της μα πάνω απο όλα είναι η αρχοντική συμπεριφορά της.
Εγινε διάσημη στα γήπεδα όχι μόνο της Κορινθίας αλλά και όλης της Ελλάδας που έπαιζε η Κόρινθος, αλλά είναι και εξαιρετικά αγαπητή στους Κορίνθιους, που περιμένουν απο αυτή να ρίξει μία ατάκα που συνήθως τους κάνει να ” κοκκινίζουν” και να της χαμογελούν απλόχερα.

ΠΑΓΩΝΑ ΣΤΕΛΕΤΟΥ

Πονεμένη, βασανισμένη, πολύ ώριμη πλέον αλλά διαχρονικά αυθεντική, χωρίς ίχνος δήθεν και πάντα χαρούμενη ακόμα και όταν μέσα της πονά.
Μία μορφή που είναι έξω και μακριά απο την υποκρισία της πόλης αυτής και ζεί την Κόρινθο με τον δικό της ρυθμό και την δική της σχέση με τον κάθε παλιό Κορίνθιο ξεχωριστά.
Η αγαπημένη Παγώνα είναι απο τα λίγα που έχουν πλέον απομείνει στην Κόρινθο και έχουν συμβολισμούς και αξίες.
Δεν θα περίμενε ποτέ στην ζωή της ότι κάποτε θα γραφόταν ένα τέτοιο κείμενο για αυτή.
Ομως το αξίζει και το δικαιούται και είμαι χαρούμενος που το υπογράφω.

Η Κόρινθος της Παγώνας δεν υπάρχει πιά αλλά αυτή κάθε μέρα πάνω στο μηχανάκι της το υπενθυμίζει με τον ίδιο τρόπο 55 χρόνια τώρα.

Μεγάλωσε και ωρίμασε στα πεζοδρόμια της πόλης απο μικρό παιδί και αυτό ήταν το καλύτερο πτυχίο που μπορούσε να πάρει ποτέ στην ζωή της.

Να σε έχει γερή ο Θεός Παγώνα!

Γ.Λ.
Steet life

- Advertisement -

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΑΓΩΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΑΡΟΥΛΑ Η ΧΑΡΑ΄. [ ΑΡΧΗΓΟΣ] ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΓΕΝΑΙΕΣ 14 ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΤΥΠΙΣΣΑ ΜΕ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΗΣ.ΜΗ ΤΗΝ ΣΤΡΑΒΟΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ.ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ.

    ΕΥΠΙΘΕΣΤΑΤΟΣ

  2. Respect στη τυπικά φυσιογνωμίκα την θυμάμαι και γνωριζα και καποιο Στελετο κορινθιο μπορεί να συγκενεβουν. Έχουμε και στο Λουτράκι τη Χαρούλα η τη θεία Χαρη που είχε φτιάξει τη 'Λουλα'του Ολυμπιακόυ Λουτρακίου μαζί με τα άλλα τα παιδιά εκεί να δείτε βρισίδια .Ειχε υδρισει και τα αστέρια Λουτρακίου αν δεν το ξερετε. ΥΓ δεν κάνω το σχόλιο επειδή είναι θεια μου αλλά όσοι την ξερουν θα συμφωνήσουν μαζί μου. Γειά σου θεία χαρά Αεκτζου μου

  3. 12:49 με προλαβες στο σχόλιο Γειά τη Χαρούλα. Την ψυχή της Χαράς δεν την έχουν πολλοί η πολλές και βοηθάει όλο το κόσμο και όπως λες μην στραβωσει γιατι μαύρα σου μακαρόνια

  4. προς 12.49 οπως το παρει κανεις .αλλος πιστευει οτι η αξια του αλλου ειναι στον τσαμπουκα και στις βρισιες και αλλος στις πραξεις τις σωστες.βεβαια δεν μπορουν να γραψουν ολοι εδω μεσα αλλα ο καθενας εχει τις εμπειρειες του απο τον καθε ανθρωπο..οποιος καταλαβε ,καταλαβε.

  5. 10:01πρεπει να σε έχει περιλουση καμιά φορά η Χαρα για να κάνεις τετοιο πονηρο σχόλιο!?Υπάρχει ρε ποιο καλοκαρδος άνθρωπος στο Λουτράκι από τη Χαρούλα Εντάξει όταν περνει ανάποδες αστα,αλλά πόσο κόσμο βοηθα να εξυπηρετήσει να μεσολαβησει για πολλούς όλοι στη Χαρα τρέχουν η δεν τη ξέρεις καλά η όπως σου είπα θα σε έχει 'χεσει 'καμιά φορά και την έχεις άχτι

  6. προς 10.01 ελα μωρε απο κουτσομπολιο τρεχει..οτι σε συμφερει λες, ,υπαρχουν κι αλλοι καλοκαρδοι ανθρωποι μην υπερβαλεις,συμφεροντα εχεις μαλλον

  7. Η Χαρά με πολύ αγάπη μας μεγάλωσε μαζεύοντας μας στην ομάδα Αστέρια όπως λέει και ο Αντρέας.
    Έλεγε τα μπινελίκια της αλλά ήταν πάντα κοντά
    Την αγαπάμε και θυμόμαστε τα ωραία χρόνια που περάσαμε μαζί της με μια γλυκειά μελαγχολία.
    Είμαστε τα παιδιά της όπως έλεγε
    και ακόμα τώρα μας έχει σαν παιδιά
    Βαγγέλης Βλασσης

  8. 11:53 δεν πρέπει να εισε από τα μέρη μας γιατί θα ήξερες ότι είναι θεια μου η Χαρα.Σεβομενος το loutrakiblog και τους συμπολίτες που σχολιαζουν δεν σε χεζω. Να το κάνετε εκεί στο loutrakiblog το αφιέρωμα στα Αστέρια και ειδικά στην Χαρά γιατί αυτό που είχε κάνει τότε με τα παιδάκια να τακανει κανονικό ποδοσφαιρικο σωμάτιο για να μην πάρουν το στραβο το δρόμο που έπεφτε τότε η μαστούρα συνεφο τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια αλλά η Θεία η Χαρα όπως τη λεγαν όλοι μας κάνει ότι κάνει για τη καλή της την ψυχή. Γύρνα πλευρά τώρα κοιμισμένο

  9. Υ Γ Α ρε Παγωνα σκοτονομαστε εξετιας σου άμα βλέπεις τα σχόλια στο loutrakiblog θα λες τι λαλακιες λένε αυτοί η λουτρακιωτες τους εχει πάρει τα μυαλά ο αέρας του Λουτρακίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog