Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: «Υιοθετείς ακροδεξιά ρητορική φόβου» – Μητσοτάκης: «Ανοίξατε τις πόρτες των φυλακών»

- Advertisement -

Για υιοθέτηση μιας «ακροδεξιάς ρητορικής φόβου» κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας του στη Βουλή στην ερώτηση για την εγκληματικότητα. ..
Όπως είπε, όσο άκουγε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε:
«Ποιος είναι τώρα στο βήμα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης;»

Στο σημείο αυτό μίλησε για «απόλυτη υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς ρητορικής του φόβου, την οποία έχουν υιοθετήσει άλλα κόμματα στην Ευρώπη, αλλά κόμματα ακροδεξιά, που τα πάνε καλά…
για τα κυβικά της».

Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στη Βουλή, είπε:

«Η ανομία κερδίζει συνεχώς έδαφος με τη συνέργεια και την ανοχή της κυβέρνησης. Οι Έλληνες φοβούνται» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου.
«Η αστυνομία έχει ικανά στελέχη. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνησή σας δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της, όταν προωθεί πολιτικές που της δένουν τα χέρια» σημείωσε και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό συνέχισε:

«Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών; Η κυβέρνησή σας, για να τρέχει μετά η Αστυνομία να πιάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους».

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση και για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ που είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, «να συνυπάρχουν σήμερα στις ελληνικές φυλακές μεγαλομαφιόζοι με τρομοκράτες και λοιπούς ποινικούς».

«Φυλακές υψίστης ασφαλείας υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά εσείς τις καταργήσατε όταν αναλάβατε την εξουσία» ανέφερε για να προσθέσει ότι «οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν πλέον ανενόχλητοι».

«Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου είχε οργανωθεί μέσα στη φυλακή, το οργανωμένο έγκλημά του έχει το επίκεντρό του στον Κορυδαλλό» συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει γιατί έφερε αυτόν τον νόμο.
«Μήπως για να κάνετε το χατίρι κάποιων κρατουμένων; Τους χρωστάτε κάτι;» διερωτήθηκε.
Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ακόμη ότι «πολλά τοπωνύμια έχουν γίνει συνώνυμα με την εγκληματικότητα», αναφέροντας ως παράδειγμα τα Εξάρχεια «που έχουν μετατραπεί σε άβατο».

«Δεν είναι όμως μόνο το κοινό έγκλημα. Η πολιτική βία επεκτείνεται. Τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε αρένα τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι «Στο Πάντειο καθηγητής είδε το πρόσωπό του να γίνεται αφίσα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο πρύτανης προπηλακίστηκε μέσα στο ίδιο του το γραφείο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη».

Τσίπρας Αλέξης: «Ο Μητσοτάκης υπέγραφε απολύσεις Αστυνομικών και κατάργηση 6.000 θέσεων και μιλάει για ανικανότητα της ΕΛ.ΑΣ;»

«Καταθέσατε ερώτηση για…Ανομία, μετά τις επιτυχίες της Αστυνομίας»

«Η Μπακογιαννη αφησε να φύγει ο Χριστοφοράκος κι εσείς παίρνατε δωράκια από την Siemens»

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog