Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Πατρίδα μητέρα η Τουρκία

- Advertisement -
Την πολιτική των άκρων όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στη Θράκη ακολουθεί η Τουρκία.  Το τελευταίο περισταστικό σημειώθηκε την Παρασκευή όπου ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου έκανε λόγο για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, που αριθμεί 150.000 μέλη….



Είπε μάλιστα ότι δίνει αγώνα επιβίωσης. Οι προκλητικές ενέργειες Τσαβούσογλου έγιναν τη στιγμή που η Τουρκία έκανε ρουρωτήρι το Αιγαίο με 60 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου και ελικόπτερα της χώρας του να κάνουν βόλτα πάνω από τα Ίμια.

Όμως ο Τουρκος αντιπρόεδρος, ακολουθώντας την πάγια τακτική της χώρας του, πρόσπάθησε να ρίξει εθνικιστική«βόμβα» στα Βαλκάνια.   «Είδε» τουρκικές μειονότητες και σε Σκόπια, τα οποία για άλλη μια φορά τα αποκάλεσε «Μακεδονία», όπως επίσης στη Βουλγαρία και στο Κόσοβο.

Την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος Τσβούσογλου, επισκέφθηκε την Ξάνθη και αφού μίλησε για τουρκική μειονότητα επισκέφτηκε τον ψευτομουφτή Ξάνθης.  Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταργώντας το πρωτόκολλο μέσα σε Ελληνικό Έδαφος, επισκέφτηκε τον παραχαράκτη των αρχών και θεσμών της Χώρας, τον ψευτομουφτή ο οποίος είναι κατηγορούμενος από τις Ελληνικές αρχές, στέλνοντας πλέον ξεκάθαρο μήνυμα στις δικαστικές αρχές ότι ο κατηγορούμενος ψευτομουφτής είναι υπό την προστασία της Άγκυρας.

Όσα είπε ο Τσαβούσογλου στη Θράκη

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, πάντως, δεν δίστασε να μιλήσει ευθέως για τουρκική μειονότητα στη Θράκη! Και μάλιστα με το… καλημέρα! Η οποία (σ.σ. κατά τον ίδιο) αριθμεί «150.000 Τούρκους μουσουλμάνους«.
Επίσης, ανέφερε τα Σκόπια ως «Μακεδονία», για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι: «Και εκεί υπάρχει τουρκική μειονότητα, όπως επίσης στη Βουλγαρία και στο Κόσοβο».
Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο, η τουρκική μειονότητα δίνει αγώνα επιβίωσης και γνωρίζουν ότι η μειονότητα έχει κάποια προβλήματα. «Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας και δεν σας αφήσαμε» ανέφερε.
Και συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, για να ζείτε ως μια κοινότητα που έχει αποκτήσει τα μειονοτικά της δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο, ως ίσοι πολίτες στην Ελλάδα».
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι με τον ίδιο τρόπο θα κάνει βήματα, για να αντιμετωπιστούν και οι ανάγκες και προσδοκίες της μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη.
Σε γεύμα που του παρέθεσε η ένωση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή, ανέφερε ότι αισθάνεται περηφάνια που επισκέπτεται τη γενέτειρά του, Κομοτηνή, με τον τίτλο του Τούρκου αντιπροέδρου. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, το ταξίδι του στην Ελλάδα λειτουργεί ως προπομπός της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, που επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καλής γειτονίας των δύο χωρών.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog