Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση του Σωματείου Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ” στο Καλογεροπούλειο Ιδρυμα

- Advertisement -

Απόλυτα επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η εκδήλωση που πραγματοποίησε το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ..
στον φιλόξενο χώρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, με τη συνεργασία της εικαστικού, συγγραφέως και ποιήτριας κας Παυλίνας Μπεχράκη.

Η Προσωπική Ανθολογία της Παυλίνας Μπεχράκη “ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ”, τιμητικό αφιέρωμα στον Ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, μάς ταξιδέψε σ’ αυτόν τον αρχέγονο ανθοστόλιστο τόπο, που αιώνες σε υπέρλαμπρο Ναό η Μούσα κατοικεί, με σύντομους σταθμούς – αναφορά στους τωρινούς ποιητές της Κορινθίας.

‘Ολα αυτά επισφαγίστηκαν με έναν πολύ σπουδαίο σκοπό, με τη βοήθεια όλων φυσικά. Η κα Μπεχράκη προσέφερε τα χρήματα από τη διάθεση των βιβλίων της στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και για το λόγο αυτό είχαμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας κάποια γλυκύτατα παιδιά με την παιδαγωγό τους, από το σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου.

Η παρουσία πολλών εκλεκτών φίλων από όλους τους χώρους, της λογοτεχνίας, της τέχνης, της μουσικής, της εκπαίδευσης, του θεάτρου, της πολιτικής και του πολιτισμού, που γέμισαν την αίθουσα, αφιερώνοντας δυο ώρες από το απόγευμά τους, φόρτισε με ιδιαίτερα θετικά συναισθήματα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, που επιθυμούν, με ποιοτικές εκδηλώσεις, να προσθέσουν τη δική τους πινελιά, μέσα από την Τέχνη και τον Λόγο, στο πολιτιστικό τοπίο της Κορινθίας.

Οι εξαιρετικές ομιλήτριες, τόσο η κα Θεοφανή Δόσχορη-Ευθυμιάδου, φιλόλογος και υποδιευθύντρια του Λυκείου Λουτρακίου, με μια άκρως ουσιαστική και σημαντική αναφορά στη ζωή και στο έργο του Ποιητή, αποδίδοντάς τη σαν θεατρικό μονόλογο όσο η ίδια η πολυτάλαντη συγγραφέας κα Παυλίνα Μπεχράκη, κάνοντας μνεία στην ποίηση και τους Κορίνθιους Ποιητές, καθήλωσαν κυριολεκτικά το ακροατήριο.

Η πολύ όμορφη απαγγελία ποιημάτων του Κώστα Καρυωτάκη από την κα Λεμονιά Αντωνοπούλου, λογοτέχνη και αναγνωρισμένων Κορίνθιων ποιητών, όπως των Νίκου Καλογερόπουλου, Ευαγγελίας Πάνου-Παπαχρήστου, Βασίλη Ρώτα και Μιχάλη Χελιώτη από την κα Γεωργία Αγγελάτου και τον κ. Θεόδωρο Τάτσιο, ερασιτέχνες ηθοποιούς του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΑΣΗ” Μπολατίου, που έντυσε μουσικά ο κ. Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος, εκπαιδευτικός και μουσικός, ολοκλήρωσαν υπέροχα αυτό το ποιητικό ταξίδι.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, τιμώντας την κορινθιακή ποίηση, ο αιδεσιμότατος Τσαμπίκος Πετρόπουλος, ιερέας στην Περαχώρα Κορινθίας, η βουλεύτρια κα Μαρία Θελερίτη και οι βουλευτές κ.κ. Γεώργιος Τσόγκας και Γεώργιος Ψυχογιός, επιβεβαιώνοντας τον πολύπλευρο κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της βουλευτικής ιδιότητας, ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βάκης Μπεχράκης, γιος της συγγραφέως Παυλίνας Μπεχράκη, ο πολιτευτής κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, η Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, κα Βασιλική Ευστρατιάδου-Δημητροπούλου, αρκετοί από τους αναφερόμενους στην προσωπική ανθολογία της κας Π. Μπεχράκη αλλά και πολλά μέλη και φίλοι του Σωματείου Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος και την Πρόεδρό του, κα Μαρία Χρισταρά, για την παραχώρηση του χώρου, τον ραδιοφωνικό σταθμό ”Ηλέκτρα” και την κα Μαίρη Νικολοπούλου, την Εταιρεία Rap Media και τη δημοσιογράφο κα Τζένη Σουκαρά, την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, αλλά και όλα τα ΜΜΕ του Νομού, που κοινοποίησαν την πρόσκλησή του, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους, για την ανταπόκρισή τους και υπόσχεται πως θα συνεχίσει τις δράσεις του, αφού νιώθει πως έχει στο πλευρό του ένα τόσο σπουδαίο κοινό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΠΕΝΤΖΗ                                 ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog