Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το αδιαχώρητο έγινε στην κεντρική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αθήνα, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

- Advertisement -

Το αδιαχώρητο έγινε χθες στο GaziHall στην Ιερά Οδό στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου για την  ηγεσία της ενιαίας προοδευτικής παράταξης Νίκου Ανδρουλάκη στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή ηγέτη στην Κεντροαριστερά.

«Η πολιτική είναι μια προσφορά ανιδιοτελής», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Επανέφερε το ζήτημα της ύπαρξης δύο κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗ.ΣΥ. και Ποταμιού, διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι δεν αναγνωρίζει την συμφωνία Θεοδωράκη-Γεννηματά. «Την τελική απόφαση θα την πάρουν οι δεκάδες χιλιάδες που θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κεντροαριστεράς» είπε ο ευρωβουλευτής.

Για το μετεκλογικό τοπίο και τις συνεργασίες, απηύθυνε κάλεσμα σε όλο το «δημοκρατικό τόξο» πλην ΑΝ.ΕΛ.: «Καλούμε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, πλην του κόμματος του κ. Καμμένου, σε μια συμφωνία γραμμένη σε πέτρα», είπε και τόνισε: «Αν δεν υπάρξει προγραμματική συμφωνία, προτιμάμε την αντιπολίτευση».

Ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε και προσωπικές αναφορές με πολιτική χροιά: «Εμένα η μάνα μου δεν με γέννησε ούτε υπουργό ούτε πρόεδρο. Είμαι ένας από εσάς» σημείωσε σε μια χαρακτηριστική αποστροφή. Απαντώντας στο κοινό και στα συνθήματα που φώναζαν«Σεισμός – σεισμός, ο νέος αρχηγός» και «Νίκο προχώρα στη νέα εποχή, στις 12 Νοέμβρη θα είμαστε μαζί», «Νίκο μαζί για στη νέα εποχή», ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Ελπίζω στις 20 Νοέμβρη να μην με αφήσετε μόνο μου» και πρόσθεσε:«Οσα υπόσχομαι είναι ο οδικός χάρτης για το πώς θα πολιτευτώ. Δεσμεύομαι σε εσάς ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ».

Ο δύο εκπλήξεις

Δύο εκπλήξεις περίμεναν τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους 2.000 πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η Κατερίνα Σκουλουδάκη, παιδί μεταναστών που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, παιδί της κρίσης που ζητά διέξοδο και όραμα για την Ελλάδα, προλόγισε τον ευρωβουλευτή και του παρουσίασε τις εκπλήξεις.

Η πρώτη ήταν ένα βίντεο με νέους που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού. Παιδιά που έφυγαν από την Ελλάδα της κρίσης και που με συγκίνηση έστειλαν μηνύματα υποστήριξης στον Νίκο Ανδρουλάκη, έναν φίλο τους, ένα δικό τους άνθρωπο, όπως έλεγαν.

Η δεύτερη έκπληξη ήταν ένα βίντεο με μηνύματα που έστειλαν πέντε ευρωβουλευτές, συνάδελφοι του Ν. Ανδρουλάκη στο ευρωκοινοβούλιο. Μηνύματα για το έργο που κάνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, για τη συνεργασία που έχουν μαζί του και για το όραμα που έχει για την Ελλάδα.

Εχοντας δίπλα του την οικογένειά του, συμπατριώτες του από την Κρήτη, φίλους και συνοδοιπόρους στις αγωνίες της Δημοκρατικής Παράταξης, ο Ν. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε έναν – έναν ανθρώπους που έχουν δουλέψει για την υποψηφιότητά του, την Εύα Καϊλή, τον Δημήτρη Κωσταντόπουλο, τον Δημήτρη Καρύδη, τον Γ. Σιακαντάρη, τους εθελοντές σε όλη την Ελλάδα κ.λπ.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας


- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog