Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Αγγελόπουλος : ” H Eλπίδα έφυγε..η κρίση έχει βαρύ κοινωνικό αντίκτυπο”

- Advertisement -



**Αρθρο του Δημήτρη Αγγελόπουλου για την Κεντροαριστερά
Είναι η πρώτη φορά που γράφω κάποιες σκέψεις μου δημόσια με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στην Κεντροαριστερά και θα προσπαθήσω να μην κουράσω. ..
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια κρίση, η οποία εκτός από οικονομικά έχει βαθιά πολιτικά χαρακτηριστικά και βαρύ κοινωνικό αντίκτυπο.

Είναι αδιανόητο μετά από τόσα χρόνια να μην υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου, που να οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας.  Αντίθετα με τηστρατηγική του «διαίρει και βασίλευε»γίνεται προσπάθεια να πειστούμε ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τα όνειρα ενός νέου τύπου Σοβιετικού Καθεστώτος.  Το χειρότερο όλων είναι πως  “η Ελπίδα έφυγε”.

Τα προβλήματα είναι σίγουρα πολλά, οικονομικά και κοινωνικά.Δεν λύνονταιόλα σε μια ημέρα και κυρίως δεν λύνονται από πολιτικούς που τρέφουν αυταπάτες και αποφεύγουν να τα αγγίξουν ελέω πολιτικού κόστους. Το θέμα όμως είναι να μην τρέφουμε ούτε εμείς αυταπάτες. Αν δεν ασχοληθούμε με την εκλογή του καταλληλότερου πολιτικού προσωπικού, λύση δεν θα βρεθεί.

Μοναδική παρότρυνση μου, ιδιαίτερα σε εκείνουςπου ανήκουν στον χώρο τις κεντροαριστεράς, είναι να ακούσουν τι έχουν να πουν οι υποψήφιοι και αν κάποιος τουςεκφράζει έστω και λίγο, να του δώσουν την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά και να αποδείξει με έργα ότι δεν είναι μόνο λόγια. Δεν είναι απαραίτητο να εγγραφεί κάποιος ως μέλος του νέου πολιτικού Φορέα, αλλά μπορείνα ψηφίσεικαι ως φίλος.

ΗΑρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα φροντίζει ώστε τα στοιχεία των ψηφισάντων να διαγραφούν από την λίστα της παράταξης το αργότερο δύο μήνες μετά την εκλογική διαδικασία.  Προϋπόθεση για να μπορεί να ψηφίσει κάποιος τη δεύτερη Κυριακή είναι να έχει ψηφίσει και την πρώτη.

Όσοι με γνωρίζετε καλά ξέρετε ότι δεν μου αρέσει να κρύβομαι και η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την πολιτική αναμέτρηση έχω ήδη κάνει την επιλογή μου.  Στηρίζω Νίκο Ανδρουλάκη. Οι θέσεις του τόσο για την παράταξη (ανοικτή-συλλογική-με κέντρο τον πολίτη), όσο και για τις κυβερνητικές τομές (Αξιοκρατία, ΑΣΕΠ, λειτουργικό κράτος, διαφάνειακοκ) με βρίσκουν σύμφωνο. Ο βασικός λόγος όμως που τον στηρίζω είναι ότι όσες φορές τον άκουσα δεν προσπάθησε να «χαϊδέψει τα αυτιά μου».  Αντίθετα μίλησε για το τι πρέπει να γίνει, μίλησε καθαρά για λύσεις που πρέπει να βρεθούν«χθες»ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

 Η αλήθεια είναι ότι όταν αποφεύγεις ένα πρόβλημα δεν το λύνεις,απλά το αφήνεις να μεγαλώνει και ο Νίκος έδειξε διάθεση να βρει λύσεις και  να «σπάσει αυγά».  Τογεγονός ότι δεν κατάγεται από κάποιο «πολιτικό τζάκι»,όπως και ότι είναινέος μεαπόψεις και νοοτροπία που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική αλλαγής, αποτελούν για εμένα επιπλέον κίνητρα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του.

Με την κατάλληλη «πολιτική συνταγή» μπορούμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση.Βέβαια,όσα έχουμε ακούσει και δει από πολιτικούς τα τελευταία χρόνια μας κάνουν να μην βάζουμε το χέρι μας στην φωτιάγια κανέναν.

Να είμαστε δύσπιστοι, διστακτικοί και επιφυλακτικοί. Πιστεύω όμως ειλικρινά ότι ο Νίκος αξίζει να πάρει την ευκαιρίαγια να αποδείξει έμπρακτα ότι αυτή η γενιά έχει το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ναβγάλει την χώρα από την κρίση, να επαναφέρειτη ζωή μας στην κανονικότητα.

Είμαι πεπεισμένος ότι η αναγέννηση της Χώρας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την αναγέννηση του Χώρου (σε σωστές βάσεις- αποβάλλοντας τα αρνητικά του παρελθόντος) και πιστεύω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκηςείναι οκαταλληλότεροςγια να την πετύχει.


  #mazi#nikos#anagennisi

**Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος είναι Πολιτικός Επιστήμων

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog