Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ομολογία σοκ Dijsselbloem στον Χουντή: Τα μνημόνια έγιναν για να σωθούν οι τράπεζες!

- Advertisement -

Ν. Χουντής: «Τα μνημόνια ήταν στήριξη και αλληλεγγύη υπέρ της Ελλάδας ή ήταν για τη σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών και του ευρώ;»..

Dijsselbloem : «Χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα των φορολογουμένων, κατά τη γνώμη μου, με λάθος τρόπο, για να σώσουμε τις Τράπεζες. Όσοι λένε πως όλα έγιναν για τις Τράπεζες, έχουν δίκιο»!!!

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem αιφνιδίασε τους ευρωβουλευτές, όταν μιλώντας στην Επιτροπή Απασχόλησης για την πορεία της 3ης αξιολόγησης του Προγράμματος της Ελλάδας, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, αναφερόμενος στα μνημόνια, παραδέχθηκε κυνικά και θα προσθέταμε ξεδιάντροπα, ότι όλα έγιναν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές Τράπεζες!!!

Η κρίση ειλικρίνειας του Dijsselbloem αφήνει πολιτικά έκθετες και ποινικά υπόλογες όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Dijsselbloem , απαντώντας στην ευθεία ερώτηση του Νίκου Χουντή, αν «τώρα που φεύγετε, επιμένετε ότι τα προγράμματα (σ.σ: μνημόνια) αποτελούσαν στήριξη και αλληλεγγύη υπέρ της Ελλάδας ή αν θα παραδεχθείτε, όπως έκανε ο κ. Ρεν, ο προηγούμενος Επίτροπος όταν έφευγε, ότι αυτά τα προγράμματα ήταν για να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ;», άφησε άφωνους τους ευρωβουλευτές όταν, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι:

«Χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια του ελληνικού προγράμματος λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκιο».

Το ερώτημα του Νίκου Χουντή και η πλήρης απάντηση του κ. Dijsselbloem  έχουν ως εξής:

Νίκος Χουντής: «Επιμένετε ότι αυτά τα προγράμματα ήταν αλληλεγγύη και στήριξη στην Ελλάδα ή θα παραδεχθείτε, όπως έκανε ο κ. Ρεν, ο προηγούμενος Επίτροπος όταν έφευγε, ότι αυτά τα προγράμματα ήταν για να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ;»

J. Dijsselbloem : «Κατά πόσο συμφωνώ με τον Όλι Ρεν, που είπε ότι το πρώτο πρόγραμμα έγινε για να στηριχτούν οι τράπεζες.

Στο πρώτο στάδιο της κρίσης, στις χώρες μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι τράπεζες.

Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση, και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια του ελληνικού προγράμματος λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχουν κάποιο δίκαιο.

Και αυτό ισχύει για όλες μας τις χώρες.

Οι τράπεζες παντού στην Ευρώπη σώθηκαν σε βάρος του φορολογούμενου.

Γι’ αυτό και φτιάξαμε την τραπεζική ένωση τώρα.

Με υψηλότερες προδιαγραφές, με καλύτερη εποπτεία, με ένα πλαίσιο εξυγίανσης διάσωσης, αν οι τράπεζες έχουν απώλειες.

Ακριβώς για να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση.

Το υψηλό δημοσιονομικό χρέος χωρών που παραμένει σε πολλές περιπτώσεις έχει να κάνει με την τραπεζική κρίση και δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την απάντηση του Jeroen Dijsselbloem στον Νίκο Χουντή, στο ακόλουθο link:

Iskra.gr

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μάς είπε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια ο κολογερμανος η τι στο διαολο είναι!!Εμείς τον πληρώνουμε αυτόν και τους όμοιους του τα φτωχαδακια Έλληνες και ευρωπαιοι εργαζόμενοι να έχει καλά το κεφάλαιο και τις τράπεζες. Έχει αρχίσει και στην Αγγλία το' ευρωαγγουρι 'μάγκες θα καλοπερασουμε και εμείς λιγάκι όχι σαν τα χάλια της πατρίδας μας δυστυχώς

  2. Τι σχολιάζεις ρε Ανδρέα? Σαν σήμερα πέθανε ο Αττίλιο. Τί ολυμπιακος είσαι? Ή μπας και δεν τον πρόλαβες καθότι πιτσιρικάς ρε συ?

  3. Με τον Αττιλιο εξυπνάκια έχω καθησει πολλές φορές μαζί κάτω από το ρολόι στο παλιό Καραϊσκάκης. Τον έχω και φωτογραφια. Εκεί ήταν το μόνο μέρος στην 7 που μπορούσες να δεις. Επίσης εξυπνάκια το 93 που επεζε ο Θρύλος με την Κόρινθο Α Εθνική πίναμε μπύρες στο ρημάδι με τον Βασίλη. Έτσι ήταν το όνομα του ή ομάδα τότε έμενε στου Παππα το ξενοδοχείο. Είχα πάει και χαιρετισα μόνο τον Τάσο και το Νικόλα το τσιαντακη ήρθαμε 1-1 και χάσαμε το πρωτάθλημα από την κουλα ΡΕ ξέρεις σε ποιον μιλάς

  4. Τοτε γιατι δεν κανεις ενα απλο μνημοσυνο, να τον μνημονευσεις μονο να τον μαθουν και οι νεοι? Τι κουραφεξαλα καθεσαι και λες? Ο Αττιλιο ηταν ηγετης. Θεος σχωρεσ'τον.

  5. Αυτοί που πρέπει εξυπνάκια τον μνημονευσουν κάθε χρόνο τον κυρ Βασίλη και η ομάδα και η θύρα 7 και ορισμένα αθλητικά site κάνουν αθρα και αφιερώματα 24 Χρόνια τώρα. Εγώ τον είχα γνωρίσει και μιλάγαμε στη παλιά 7 και σε αγώνες στην επαρχία που πηγαίναμε. Όταν είχε έρθει στο Λουτράκι τον είδα στο 'ρημάδι 'του μίλησα και ήπιαμε και τις μπύρες μας αυτό είχα γράψει περίπου και δεν το πέρασαν! !??

  6. Υ Γ. Το 'ρημάδι 'για όσους νεωτερους δεν το ξέρουν ήταν εκεί που είναι τώρα το ουζερί (Γιάννης )του Οικονόμου. Ήταν παραροσιακο ουζερί καφέ ζαχαροπλαστειο πως να το πω 24 ώρες ανοιχτό ΠΟΙΟ πολλή δουλειά είχε από 3 το πρωί μέχρι τα ξημερώματα. Στέκι για ξενυχτηδες που την πεφταμε στο γαλακτομπουρικο που έφτιαχνε ο Παύλος ο Παντελεων που είχε το μαγαζι με το παππου του αντιδημαρχου Παντελεων τον Κωστάκη. Έφτιαχνε ρε αλάνια και μια ζεστή σοκολάτα στο μπρίκι άλλο πράγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog