Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Το ρεπορτάζ της ξεφτίλας – Οικίσκοι, παραπήγματα και υποκρισία (pics)

- Advertisement -
Σε συνέχεια προηγούμενων αναρτήσεών μας εδώ και εδώ για την ΑΠΟΛΥΤΗ ξεφτίλα και κατάντια που έχει περιέλθει το κορυφαίο αξιοθέατο της Κορινθίας ο Ισθμός της Κορίνθου, σήμερα σας παρουσιάζουμε το πως ενημερώνονται οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή. …

Οι Κορίνθιοι θα θυμούνται πολύ καλά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και υποψήφιο Δήμαρχο Κορινθίων κο Βασίλη Νανόπουλο να ασκεί έντονη κριτική δικαίως στον νυν Δήμαρχο κο Αλέκο Πνευματικό όταν για την έλευση των κρουαζιερόπλοιων στην Κόρινθο ζητούσε επίμονα και επανειλημμένως έναν “οικίσκο” με ενημερωτικό υλικό για να υποδέχονται τους τουρίστες διανέμοντάς τους μάλιστα και τοπικά προϊόντα. Είχαμε κάνει θέμα τότε εδώ.
Έναν τέτοιο οικίσκο το Επιμελητήριο Κορινθίας και ο πρόεδρος του έχουν τοποθετήσει στον Ισθμό της Κορίνθου για την υποδοχή και ενημέρωση των επισκεπτών. Πάμε να τα δούμε όλα με τη σειρά: Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες να τις δείτε καλύτερα.
Η καθημερινή εικόνα που βλέπει κανείς στον Ισθμό της Κορίνθου από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο είναι αυτή. Χιλιάδες κόσμος από κάθε μεριά του πλανήτη έρχεται να θαυμάσει και να φωτογραφηθεί σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα:

Η κατάσταση του οικίσκου του Επιμελητηρίου Κορινθίας όλο το καλοκαίρι ήταν αυτή, κλειστός και λεηλατημένος: 
(Είχαμε κάνει θέμα τότε εδώ).



Την Παρασκευή 6/11 το απόγευμα πήγαμε στον Ισθμό και η κατάσταση ήταν η ίδια. Ένα βαρύ λουκέτο μόνιμα κλειδωμένο στην πόρτα του οικίσκου και δίπλα ένα άθλιο κλειστό παράπηγμα και ένα λεηλατημένο καρτοτηλέφωνο. 
Όπως βλέπετε κυριαρχεί η ταμπέλα με το “i” (information) και οι τουρίστες πλησιάζουν για να πάρουν σχετικές πληροφορίες αλλά φυσικά δε βρίσκουν κανέναν.
Από που λοιπόν ενημερώνονται οι επισκέπτες του Ισθμού αφού κανείς δεν έχει φροντίσει για την υποδοχή – ενημέρωσή τους ;;;


Δείτε παρακάτω να φρίξετε…


Από μια άθλια και ανορθόγραφη διαφημιστική πινακίδα για το… bungee jumping που γινόταν κάποτε στο σημείο, κάτω από τη γέφυρα.
Δείτε μια ομάδα τουριστών που πετύχαμε εκείνη την ώρα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: 







…συνεχίζεται

Πηγή: http://www.parakato.gr/2015/11/pics_9.html#ixzz4xy909SjK

- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οτι ειναι χαλια ο Ισθμος δεν φταιει ο δημος Κορινθιων μονο αλλα κ ο δικος μας ..Δεν ειναι κατασταση τουριστικης περιοχης !Οι θαμνοι βγαινουν πανω στον δρομο ρε φιλε.Ασε δε τα μαγαζια, θα επρεπε να ειναι πιο εκσυγχρονισμενα!εχουν μεινει στην δεκαετια του 80 .

  2. 11:56 μ.μ θα συμφωνησω απόλυτα μαζί σου. Το χειρότερο απ ολα ειναι τα μαγαζιά. Φοβάσαι πως αν φας θα τρέχεις στους θάμνους ? ισως γι αυτο φοβάται ν τους κόβουν.

  3. Ο δημαρχος μας τι κανει για τα κτιρια του οσε που εχουν παραχωρηθει στο δημο και τα εχουν καταλαβει γυφτοι; αφηνοντας στην ακρη την βρωμα την δυσωδια και τις κλοπες ειναι εικονα αυτη για το μεγαλυτερο αξιοθεατο του νομου μας;

  4. Η εικόνα της περιοχής του Ισθμού είναι ακριβώς η εικόνα της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Αρκετή ομορφιά, έκδηλος ωχαδερφισμός, ολίγον από επαγγελματισμό, ολίγον από ευγένεια, ολίγον από λαμογιά, πιστεύουμε ότι οι ξένοι είναι ψιλοκορόϊδα και εμεις μπορούμε να τους τα "τρώμε" εύκολα , γιατί είμαστε μάγκες και ξύπνιοι. Και να μην παραβλέψουμε και την πιεστική παρουσία των ρομά σρην έξοδο και στην είσοδο της γέφυρας που επαιτούν και γυρνάνε ξυπόλυτοι και βρώμικοι συμπληρώνοντας την ωραία εικόνα που αυτή η χώρα προσφέρει στους επισκέπτες που έρχονται απο την άλλη άκρη του κόσμου να μας επισκεφθούν και να μας αφήσουν τα λεφτά τους.Σε ένα τέτοιο αξιοθέατο (όπως και σε όλα θα έπρεπε) ένα σοβαρό κράτος θα έπρεπε να είχε φροντίσει τα αυτονόητα. Αστυνόμευση , καθαριότητα, έλεγχος των προϊόντων αλλα και των τιμών στα καταστήματα που υπάρχουν εκει (γιατί οι τουρίστες θα είναι οι καλύτεροι διαφημιστές μας εφόσον μείνουν ευχαρηστημένοι), τραπεζική πρόσβαση μέσω ΑΤΜ, γραφείο πληροφοριών και γιατί όχι και ξενάγησης με ένα μικρό ποσό και χίλια δύο άλλα πράγματα που θα έκανε κάποιος που ασχολείται σοβαρά και τον ενδιαφέρει η χώρα του και ο τόπος του. Αλλά αυτη η χώρα όλα τα χρόνια και ακόμα και τώρα που φτάσαμε σε σημεία πέινας και εξαθλίωσης, μυαλό δεν βάζει.Συνεχίζει το ίδιο στυλάκι το ψιλομάγκικο,εξυπνακίστικο του καταφερτζή λαμόγιου. Ετσι μην περιμένουμε να δούμε προκοπή. Τα ψέματα τελείωσαν ….

  5. Είναι κακό να θέλεις να λες ότι δημοσιογραφείς και να γράφεις ακρίβειες . Η περιοχή της γέφυρα του Ισθμού που έχετε δίκιο μετά όσα αναδεικνύεται δεν ανήκει στο στον Δήμο Κορινθιών και δεν είναι υπεύθυνος ο Αλέκος Πνευματικός . Ανήκει στο Δήμο Λουτρακίου και υπεύθυνος εάν το θέσουμε σε επίπεδο Δημάρχων είναι ο Γκιώνης : ΥΓ τα διωκτικά όρια του Δήμου Λουτρακίου φτάνουν έως το Ιουστινιανό τοίχος .

  6. Σωστα!!!
    Αλλωστε ο μονιμος υπαλληλος του Δήμου Λουτρακιου που καποτε "απασχολουνταν" στο τουριστικο περίπτερο και εκανε ακριβως αυτη τη δουλειά, (πληροφορίες για τον Ισθμό,την ευρυτερη περιοχή κ.τλ)που ειναι;;;;;;;;;;;;;

  7. Ο Γκιώνης τα έχει ρίξει όλα στον Γκιώνη τον περαχωριτη. ταρατατζουμ ταρατατζουμ.τον Ισθμό θα κοιτάξει μονο ταξιδάκια και ξυδάκια με τον Τασουλη

  8. Το σχόλιο αφορά μονάχα το τελευταίο μέρος του άρθρου…

    Παρακαλώ τσεκάρετε τους ακόλουθους συνδέσμους για την καλύτερη ενημέρωσή σας…

    https://www.bungy.co.nz/

    https://www.macautower.com.mo/tower-adventure/tower-adventure/bungy-jump/

    https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g189484-d6820824-Reviews-Zulu_Bungy-Corinth_Corinthia_Region_Peloponnese.html

    Οι δύο πρώτοι σύνδεσμοι όσον αφορά την ορθογραφική τοποθέτηση…(κι επίσης πρόκειται για δύο από τα μεγαλύτερα project παγκοσμίως στο είδος).

    Ο δεύτερος σύνδεσμος έχει να κάνει με κριτικές και σχόλια που έχει αποσπάσει η επιχείρηση παγκοσμίως η οποία λειτουργεί ακόμη και σήμερα απλά έχει κλείσει για σεζόν.

    Καλό θα είναι πριν παραπληροφορήσετε τον κόσμο να κάνετε την έρευνα σας καλύτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog