Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σακάτεψε» τις ελιές το χαλάζι. Αποτίμηση των ζημιών, τώρα !

- Advertisement -

Γράφει ο Χρήστος Δημητρόπουλος
Ισχυρό χτύπημα επέφερε η χθεσινη χαλαζόπτωση στην Κορινθία και πιο συγκεκριμενα στα χωριά Κλενια, Αθίκια, Κατακάλι, Σχοίνο, και στην περιοχή της Φανερωμενης Χιλιομοδίου. ..
Το χαλάζι στρώθηκε κατά τόπους ως λευκό χαλί και το μέγεθός του ήταν σαν καρυδιού.

Τις αμέσως επόμενες ωρες με τον επικεφαλής του περιβαλλοντικού συλλόγου και του εθελοντικού τμήματος των Αθικίων Μάριο Παναγόπουλο , βρεθήκαμε στην περιοχή, αφού πρώτα επικοινώνησα τηλεφωνικά με τους Προέδρους όλων σχεδόν των χωριών της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκα απο φίλους παραγωγούς για την κατάσταση στους ελαιώνες. Η ζημιά ήταν μεγάλη.

Επικοινώνησα αμέσως τόσο με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενημερώνοντας τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, όσο και με την Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ όπου και ζήτησα το θεμα να φτάσει στον Τομέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να κατατεθεί άμεση ερώτηση στη Βουλή.

Ζήτησα επίσης την άμεση κινητοποίηση όλων ώστε να υπάρξει γρήγορη ενημέρωση και καταγραφή της κατάστασης των περιοχών της Κορινθίας που επλήγησαν απο τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως και να γίνει εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους αρμόδιους επόπτες του ΕΛΓΑ, χωρίς καμια χρονοτριβή.

Από την χθεσινη μου παρουσία στην περιοχή, απεστάλη φωτογραφικό υλικό και video όπου φαίνεται πεντακάθαρα το μέγεθος και το εύρος της καταστροφής στους ελαιώνες απο το χαλάζι.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και γιατι να αποζημειωθουν? Απο που θα αποζημειωθουν? Απο τα λεφτα μας. Γιατι δηλαδη να τους αποζημειωσουμε για φυσικα φαινομενα? Θελανε πιο σταθερη μπιζνα? Θερμοκηπεια.

  2. Παιδια, έχει δίκιο ο Δημητρόπουλος.

    Στην Τενεα, ελιές εχουν οι ανθρωποι και εγινε μεγαλη ζημιά.

    Άλλωστε πληρώνουν τον Ελγα. Γι αυτό φτιάχτηκε.

    Θελω να βρω που θα βρουν λεφτά οι Συριζαίοι ..

  3. Οταν μενουν στα ραφια μιας μπουτικ ρουχα της περασμενης σεζον, τους αποζημιωνει κανεις? Όχι μονο αποζημιωσεις, αλλα και φορολογια στα αγροκτηματα. Γιατι αυτοι να εξαιρουνται και να τα φορτωνομαστε ολα οι υπολοιποι?

  4. Πρόβλημά ΣΑΣ!!!!! Για τόσους ανθρώπους που αυτοκτονούν κάνατε ποτέ τίποτε? Έστω μια έγγραφη δήλωση συλλυπητηρίων από το σωματείο σας? Δώσατε κανένα μπουκάλι λάδι σε καμία οικογένεια που πεινάει? Αποζημιώσεις θέλετε όμως!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog