Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φάνης Κουρεμπές: Θα αποζημιωθούν οι αγρότες της Κορινθίας που υπέστησαν ζημιές από το χαλάζι (VIDEO – ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Τεράστιες ζημιές προκάλεσε η μεγάλη χαλαζόπτωση που επληξε περιοχές της Κορινθίας, Πηγαδάκι και Ξερόκαμπο στη Κλένια, προχώρησε στο Χιλιομόδι και στ Αθίκια, ενώ απ τη πλευρά των Γερανείων έπληξε την περιοχή του Σχοίνου…

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές πραγματοποίησε επίσκεψη στις χαλαζόπληκτες περιοχές της Κορινθίας Κλένια και Χιλιομόδι, μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση. προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των εκτιμήσεων, παραβρέθηκαν

 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Τσόγκας ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα – Δασικών Πολιτικών Αθανάσιος Γκίκας και ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κλένιας Μπακλώρης Παναγιώτης (Τάκης).

Η πρώτη εκτίμηση των ζημιών είναι, ότι στην ευρύτερη περιοχή της   Κλένιας και μέρος του Χιλιομοδίου επλήγησαν πάνω από 3.500 χιλιάδες στρέμματα και πάνω από 35.000 χιλιάδες ελαιόδεντρα, σημαντικός αριθμός καλλιέργειας πυρινόκαρπων  και καλλιέργειες με κηπευτικά. Στην περιοχή των Αθικίων επλήγησαν πάνω από 5.000 στρέμματα και πάνω από 60.000 στρέμματα ελαιόδεντρα. Στη περιοχή του Σχοίνου αδιευκρίνιστος αριθμός  εσπεριδοειδών και ελαιόδεντρων.

Η καταστροφή πάνω στη καρποφορία και κατά τη συγκομιδή της ελιάς ήταν τραγική.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από ποιούς να αποζημιωθούν? Από την Ε.Ε.? Γιατί εμείς τα λεφτά μας ως Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες δεν τα'χουμε για τα μούτρα τους.

  2. Θα αποζημιώσει ο Τσόγκας από τα λεφτά μας και μετά θα παρουσιάζει την κυβέρνηση ως δίπλα στον αγρότη? Να έχει ο αγρότης και εμείς για την υγεία μας να παίρνουμε φάρμακα παρασκευασμένα στο Μπαγκλαντές?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog