Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο κυκλώνας Ζήνωνας έφτασε στο Ιόνιο. Που θα χτυπήσει

- Advertisement -

Η «Ευρυδίκη» χτυπά και σήμερα Παρασκευή με ισχυρά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας που θα επεκταθούν το βράδυ στο Αιγαίο- ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζήνων» βρίσκεται ήδη στο Ιόνιο….

Ο «Ζήνων» δημιουργήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Βόρειο Ιόνιο. Σήμερα θα παραμείνει στην ίδια περιοχή και αύριο Σάββατο θα κινηθεί προς τη ΝΔ Ελλάδα επηρεάζοντας μόνο τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές με ισχυρούς ανέμους εντάσεως 8-9 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ένας στρόβιλος μεγέθους ίσο με την Πελοπόννησο που αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους.

Οι βροχές και οι καταιγίδες σε όλη την χώρα θα συνεχιστούν και κατά διαστήματα θα είναι πάρα πολύ έντονες δημιουργώντας τα ίδια προβλήματα που μαστίζουν την επικράτεια τις τελευταίες ώρες. Από την ερχόμενη εβδομάδα οι βροχές θα υποχωρήσουν και την θέση τους θα πάρουν το δριμύ ψύχος καθώς θα πνέουν βοριάδες αλλά και τα χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο «Ζήνωνας» πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις. Ο ακριβής εντοπισμός των περιοχών που θα επηρεαστούν από τα ισχυρά φαινόμενα θα εξαρτηθεί από την ακριβή κίνηση του κυκλώνα, ωστόσο είναι νωρίς για να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία.

Σύμφωνα, πάντως, με τον μετεωρολόγο Θεόδωρο Κολυδά αυτή την ώρα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά της χώρας ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε πρόσκαιρη ύφεση.

Ειδικότερα, σήμερα θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Σύμφωνα με τo meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό «Ζήνων» έχει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετωπικών επιφανειών, θερμό πυρήνα, ορατό «μάτι» στο κέντρο και θυελλώδεις ανέμους στην περιφέρειά του.

Πρόγνωση για αύριο, Σάββατο

Καιρός: στα βορειοδυτικά νεφώσεις με παροδικές βροχές και γρήγορη Βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα Φαινόμενα τα όποια θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά Μέχρι τη νύχτα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και όλα τα Ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ανεμοι: στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog