Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του αγρότες που επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις

- Advertisement -

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του, στους συναδέλφους αγρότες που επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος, σε πολύ  μεγάλο κομμάτι της Αργολίδας…

Καλούμε τον ΕΛΓΑ, να αναλάβει τις ευθύνες του στο θέμα των γρήγορων εκτιμήσεων και των καταστροφών που έχουν συντελεστεί, τόσο στη φυτική-ζωική παραγωγή αλλά και στο φυτικό-ζωικό κεφάλαιο.
Ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ, που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε από το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συντελεί και αυτός με την σειρά στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Όσο δεν αλλάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και στον τρόπο αποζημίωσης, θα συνεχίζεται η πικρή εμπειρία που έχουμε από τις προηγούμενες καταστροφές και τη συνολική διαδικασία αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Έναν ΕΛΓΑ, που χρυσοπληρώνουν οι αγρότες με προκαταβολική είσπραξη. 
Άρα τα δάκρυα που χύνουν οι τοπικοί βουλευτές του νομού (Γκιόλας, Ανδριανός, Μανιάτης) είναι κροκοδείλια γιατί δεν αρκεί μόνο η άμεση καταγραφή των καταστροφών, όπως λένε. Η αποζημίωση θα είναι  κουτσουρεμένη λόγω του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ.
Αντίστοιχα δάκρυα, χύνουν και οι δήμαρχοι της περιοχής (Άργους- Μυκηνών, Ναυπλιέων). Στο κομμάτι που τους αναλογεί, δεν έχουν πάρει κανένα, το προηγούμενο διάστημα, μέτρο ελάφρυνσης των αγροτών-κτηνοτρόφων, στις περιοχές του δήμου τους, που επλήγησαν από χαλαζόπτωση κα (πάγωμα δημοτικών τελών, μείωση νερού ύδρευσης κα). 
Κλιμάκια του Συλλόγου θα περιοδεύσουν στις πληγείσες περιοχές με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της δράσης των αγροτών. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί μόνο μέσα από αυτήν, μπορούμε  για να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί οι αγρότες σε παραγωγή και κεφάλαιο, άμεση αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ.
Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ για να γίνονται άμεσα οι καταγραφές των ζημιών.
Απαλλαγή από πληρωμή μέχρι την νέα σοδιά ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Δημοτικών τελών, τραπεζικών δανείων. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες χωρίς επιβάρυνση με τόκους κ.τ.λ.
Καμία κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Να δοθεί έκτακτη βοήθεια στους πληγέντες έτσι ώστε να μπορέσουν να πατήσουν στα πόδια τους.
Να προχωρήσουν αμέσως και κατά προτεραιότητα τα έργα προστασίας από πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog