Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

MMA ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

- Advertisement -

Λίγο έλειψε να γίνει ‘το έλα να δεις’ στη Λιθουανία. Έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την προηγούμενη απόβασή του στο Καζακστάν ο αθλητής του ΜΜΑ Κόρινθος Κωνσταντίνος Σκορδούλης, αυτή τη φορά κλήθηκε να αγωνιστεί στο King of Kings 51 στις 18 Νοεμβρίου στο Vilnius της Λιθουανίας…

Οι αγώνες ΜΜΑ είναι ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο άθλημα πολεμικών και μαχητικών τεχνών το οποίο περιλαμβάνει γροθιές, λακτίσματα, ρίψεις και πάλη στο έδαφος. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να αναγκάσει τον αντίπαλό του να παραδοθεί χρησιμοποιώντας λαβές και κλειδώματα ή επιδίδοντας χτυπήματα που καθιστούν τον αντίπαλο ανίκανο να συνεχίσει τον αγώνα. Το συγκεκριμένο event είναι από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις με αθλητική συμμετοχή από όλο τον κόσμο και κατάφερε να γίνει sold out εντός τριών ημερών, γεμίζοντας το στάδιο με 12.000 παρευρισκόμενους. Η διοργάνωση είχε, όχι μόνο διεθνή τηλεοπτική κάλυψη αλλά και προβολή στο διαδίκτυο μέσω pay per view καθώς και σε άλλα media.
Ο Σκορδούλης ήρθε αντιμέτωπος με τον Λιθουανό Ignas Barysas μέσα στην έδρα του. Ο Barysas πέρα από καταξιωμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής, είναι και το πολυδιαφημισμένο αστέρι της Λιθουανίας. Με την έναρξη του αγώνα ο Barysas γνωρίζοντας ότι είναι μακράν το φαβορί του αγώνα, επιχείρησε να εντυπωσιάσει το κοινό με μία γρήγορη και εύκολη νίκη, ξεσηκώνοντας το κοινό του. Ο αθλητής μας διαχειριζόμενος έξυπνα την εκρηκτική ορμή του αντιπάλου του, ανέτρεψε προς όφελός του τη ροή του αγώνα με μια πολύ δυναμική ρίψη, καθιστώντας τον Barysas με την πλάτη στο καναβάτσο και τον Κωνσταντίνο να βρίσκεται από πάνω εξαπολύοντας καταιγισμό χτυπημάτων. Οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες διαφυγής του Barysas ματαιώθηκαν, δημιουργώντας ανησυχία και έκπληξη σε ένα κοινό 12.000 ανθρώπων με βαθιά κατανόηση στα αθλητικά ιδεώδη.
Με το καμπανάκι να σηματοδοτεί τη λήξη του πρώτου γύρου, κατάφερε να κλέψει τη νίκη μέσα από τα χέρια του Σκορδούλη προκαλώντας αίσθημα ανακούφισης στο κοινό που παρακολουθούσε τον αγώνα. Με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, ο Κωνσταντίνος συνέχισε αυτό που άφησε στον πρώτο γύρο, με δυναμικά χτυπήματα τόσο στην όρθια μάχη όσο και στο έδαφος, αποδεικνύοντας πως η κυριαρχία του δεν ήταν τυχαίο γεγονός.
Ο Barysas με την απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και όντας καθαρά ηττημένος, απέδειξε τη μαγεία του αθλήματος, όπου με στιγμιαία και, ίσως τυχερή, λαβή κατάφερε να κλέψει τη σίγουρη νίκη μέσα από τα χέρια του Σκορδούλη. Όντας από τους πιο δυνατούς αγώνες στην καριέρα του Σκορδούλη, το κοινό τον αποθέωσε αναγνωρίζοντάς τον ως τον πραγματικό νικητή.
Ήταν μεγάλη τιμή για τη σχολή μας και για το μαχητικό αθλητισμό του τόπου μας να συμμετέχουμε για πρώτη φορά στα χρονικά δεδομένα της Κορίνθου σε μια διοργάνωση αυτού του βεληνεκούς. Είμαστε υπερήφανοι για τους αθλητές και την ομάδα του ΜΜΑ Κόρινθος που κατάφεραν να κάνουν γνωστό το έργο μας, αλλά και το όνομα της πόλης μας πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Παρόλο που η νίκη θα ήταν θριαμβευτική μέσα σε μια χώρα με αθλητική υποδομή και παιδεία, επαληθεύουμε πως μπορούμε να αγωνιστούμε με τους καλύτερους παρά τις ελλείψεις που έχουμε ως κοινωνία στον αθλητισμό.
Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας ευελπιστούμε στην υποστήριξη της πόλης μας για την εξέλιξη του έργου μας στο μαχητικό αθλητισμό.

Οι αναγνώστες μπορούν να βρουν φωτογραφικό υλικό και βίντεο του αγώνα επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας στο Facebook ‘MMA Korinthos’.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog