Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις κατασκευές των καταστημάτων της παραλίας

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,.. με τίτλο «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις».

Ειαηγητές οι Θεόδωρος Δρίτσας και Ιωάννης Πλακιωτάκης.


Το ενδιαφέρον βέβαια στο εν λόγω σχέδιο νόμου για τους καταστηματάρχες της παραλιακής εστιάζεται στο άρθρο 96(αρχικό 97) « Κατασκευές εντός περιοχών δικαιοδοσίας διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένων» που τακτοποιεί το θέμα με τις πέργκολες στη Χερσαία ζώνη.

Όπως αναφέρεται στην Αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου για το άρθρο 96

Με το άρθρο παρέχεται μεταβατικό στάδιο δύο ετών για την καθαίρεση αυθαιρέτων κατασκευών εντός Χερσαίας ζώνης λιμένων (σκίαστρα, τέντες, πέργκολες) και την αντικατάσταση τους με νόμιμες, νέες ομοιόμορφες κατασκευές, σύμφωνα με μελέτες εκπονούμενες από τους φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης των λιμένων.

Επιλύεται, με την προτεινόμενη ρύθμιση, το μείζον πρόβλημα της ύπαρξης αυθαιρέτων κατασκευών εντός των Χερσαίων Ζωνών των φορέων διαχείρισης λιμένων, με τη θέσπιση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου, ώστε να πραγματοποιηθεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα η αποκατάσταση της νομιμότητας που θα διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των χώρων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένων , την ομαλή λειτουργία των παρακείμενων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένων επιχειρήσεων και την αύξηση της απασχόλησης για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών αλλά και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Η καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, διενεργείται εντός αποκλειστικής προθεσµίας δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόµου, είτε µε ευθύνη του ιδιώτη είτε µε µέριµνα των αρµοδίων υπηρεσιών της οικείας Περιφέρειας. Το κόστος των δαπανών της καθαίρεσης των αυθαίρετων κατασκευών βαρύνει τους χρήστες αυτών (παράγραφος 3).

Περαιτέρω ,παρέχεται διευκόλυνση, με την αναστολή εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής καθώς και αναστολή έκδοσης πρωτοκόλλων καθορισμού αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης που αφορά στο χρονικό διάστημα της μεταβατικής περιόδου των 2 ετών.

Τέλος με το ίδιο άρθρο δίνεται η δυνατότητα, κατά την μεταβατική περίοδο των 2 ετών ,κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, παραχώρησης στους καταστηματάρχες, χρήσης του υποκείμενου και παρακείμενου χώρου των κατασκευών για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων .

Να σημειώσουμε ότι με τροπολογία που κατατέθηκε από το βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερό και υπογράφεται και από άλλους βουλευτές, επήλθαν βελτιώσεις στο άρθρο σε σχέση με την αρχική του μορφή, αναφορικά με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ,καθώς και στις κατασκευές που θα εγκριθούν για να αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες .

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της διετούς αποκλειστικής προθεσμίας, αναβάλλονται υποχρεωτικά ποινικές δίκες που σχετίζονται με την ανέγερση και χρήση των κατασκευών ,καθώς και την αναγκαστική είσπραξη των επιβληθέντων προστίμων και αποζημιώσεων.
- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΨΗΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.

  2. Μπράβο!!! Ολοκληρώθηκε το παζλ και ο σκοπος τους.
    Λουτρακι ειναι μονο οι μαγαζατορες της παραλίας. Παει η αναπλαση,σε δυο χρονια κατι αλλο θα βρεθει για να καθυστερήσουν παλι. Δυστυχώς και αυτη η δημοτική αρχη δεν τολμησε! Δυστυχώς!

  3. Κάντε μιά ομάδα και αρπαξτε από ένα γκασμά ρε αλάνια και καθαρίσατε που κλεγεστε όλοι σας , όπως κάνανε με το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.. από φωνή όλοι έχετε μια πα&-@@@@ρα να πείτε , αλλά από πράξης σκέτοι νεοΕλληνες

  4. Μπράβο στο Δήμαρχο, μπράβος στους βουλευτές που στήριξαν την πρόταση, και μπράβο στους κυρίους και τις κυρίες που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Λουτρακίου για την επιμονή, και την προσπάθεια για λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη δεκαετίες.
    ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ, ΚΙ ΑΣ ΒΟΓΓΑΝΕ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog