Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο 12,5% εκτοξεύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη – στο 11,5% η διαφορά της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

Πόσο θα μπορούσε να πάρει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς στις επόμενες εκλογές; Στο ερώτημα έρχεται με κάποιον τρόπο να απαντήσει η εταιρεία Metron Analysis, η οποία διεξήγαγε την πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του υπό σύσταση σχήματος….
Την έρευνα δημοσιεύουν στο σαββατιάτικο φύλλο τους «Τα Νέα» και σύμφωνα με αυτήν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (όχι ακριβώς δηλαδή το νέο κόμμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς) φαίνεται να λαμβάνει ένα ποσοστό περί το 12,5% στην εκτίμηση ψήφου!

Σε μια πρώτη ανάλυση, αυτό συνιστά «επιστροφή» στα ποσοστά που είχε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 – λείπουν ωστόσο ακόμα από την εξίσωση τα ποσοστά της βραχύβιας ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στις εκλογές του ’12 είχε φτάσει το 6,11%.

Σε κάθε περίπτωση τα ευρήματα της Metron Analysis, είναι ενθαρρυντικά για το νέο σχήμα (το Ποτάμι στην εκτίμηση ψήφου λαμβάνει 1,5%).

Οσον αφορά στη μάχη για την πρωτιά, δεν πρόκειται καν για μάχη. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει ένα προβάδισμα 8 μονάδων  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,8%, Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 4,2%, Ένωση Κεντρώων με 2,2%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 1,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και Το Ποτάμι με 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10% ενώ 3,4% απαντά άλλο κόμμα και 7,1% άκυρο/λευκό.

Το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευρύνεται στην εκτίμηση ψήφου καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 35,6% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 12,5%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 6%, Ενωση Κεντρώων 3,1%, ΑΝΕΛ 2,6%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3%, Ποτάμι 1,5%.

Με αυτά τα ποσοστά, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη φλερτάρει με την αυτοδυναμία, καθώς προεξοφλείται η εξακομματική Βουλή, με το κόμμα μάλιστα του Βασίλη Λεβέντη στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Παράλληλα, αν και αυτή η συζήτηση είναι μάλλον πρώιμη, φαίνεται ότι οι έδρες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αρκούν για την εκλογή προέδρου το 2020.

Η ΝΔ έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με 68% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτακης συγκεντρώνει ποσοστό 23% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα ενώ «κανένας» απαντά το 43%.

Για την πορεία της χώρας το 72% απαντά ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση με μόνο το 18% να κρίνει ότι είναι προς τη σωστή.

Απαισιοδοξία επικρατεί τέλος και για την πορεία της οικονομίας καθώς το 49% πιστεύει ότι οι οικονομικές συνθήκες τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν, 34% ότι θα μείνουν ίδιες και 14% ότι θα καλυτερέψουν.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην ψηφοφορία ανάδειξης αρχηγού την Κέντρο Αριστερά των λαμόγιων , των μιζών , ψήφησαν 160.000 Έλληνες . Η πληρωμένη Δημοσκόπηση της ΝΔ προκειμένου να ρίξει τα ποσοστά των κομμάτων της συγκυβέρνησης Σύριζα ΑΝΕΛ τους δίνει ΣΤΗΝ Φώφη ποσοστό 125,5% που αντιστοιχεί σε 1.000.000 πολίτες . Θεωρούν εμάς κουτούς αλλά αυτοί είναι πανιβλακες .

  2. Μην παραβλεπουμε το γεγονος οτι αυτη δημοσκοπηση παραγγελθηκε απο τα Νεα του Μαρινακη ο οποιος επιθυμει μια ισχυρη ΝΔ και ενα επισης ισχυρο Πασοκ για τους δικους του προφανεις λογους..

  3. Αγορίνα μου εδώ εισέ δεν μαζεύεις ελιες.με τη λογική την δική σου ο Πανουλις ο Καμμενος δεν θα είχε μισή μονάδα του έχει αδυναμία ο βαγκελας

  4. Από ολυμπιακούς δεν πρόκειται να πάρει ούτε Χάρτόπέτσέτα. Τώρα όλοι οι άλλοι που βλέπουν τη νούμερο και αχώνευτος είναι ο Καμμενος θα φάει μαυρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog