Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Υδροπλάνα: 250 εκατ. στην αναμονή

- Advertisement -

Κεφάλαια 250 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα πετάξουν υδροπλάνα, εξασφάλισε η Hellenic Seaplanes από την Petrichor Capital Partners για την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων και αγορά στόλου αμφίβιων υδροπλάνων, τα οποία για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι δεν πετούν…

Το επενδυτικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε μεταξύ της Hellenic Seaplanes και της Petrichor Capital Partners, η οποία εκπροσωπεί ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αναφέρει ότι σε βάθος διετίας θα επενδυθούν 250 εκατ. ευρώ για αγορά 20 αμφίβιων υδροπλάνων, ανάπτυξη 50 μικρών εγκαταστάσεων επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών (υδατοδρόμια μικρού μεγέθους), ανάπτυξη 50 μεσαίων εγκαταστάσεων επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών (υδατοδρόμια μεσαίου μεγέθους), ανάπτυξη 10 μεγάλων εγκαταστάσεων επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών (υδατοδρόμια μεγάλου μεγέθους), ανάπτυξη 1 μητροπολιτικού υδατοδρομίου, ανάπτυξη τεχνικής βάσης και συντήρησης υδροπλάνων, ανάπτυξη δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού υδροπλάνων.

Σε επίσημη επιστολή πρόθεσης (LOI) που έλαβε η Hellenic Seaplanes από την Petrichor Capital Partners αναφέρει το ενδιαφέρον των τελευταίων να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη του έργου των Eλληνικών Yδροπλάνων.
Στην επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τη Hellenic Seaplanes, την οποία υπογράφει ο Managing Director της PCP, Iωάννης Xάσικος, η εταιρεία επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για την επένδυση στο project της Hellenic Seaplanes, θέτοντας μάλιστα ότι «μπορεί να παρέχει το κεφάλαιο, τη διοίκηση, τη στρατηγική εποπτεία και τη μακροχρόνια προοπτική ανάπτυξης που θα επιτρέψει στην Eλληνικά Yδροπλάνα να φτάσει στην πλήρη δυναμική της και να εξελιχθεί στον κυρίαρχο παίκτη στον τομέα της».

 Στο LOI οι επενδυτές εξηγούν ότι «η επένδυση θα εκτελεστεί κλιμακωτά, βασιζόμενη στην πρόοδο του έργου, με χρονικό ορίζοντα δύο χρόνων για την ολοκλήρωσή της».

 Η Hellenic Seaplanes είναι ήδη σε διαβουλεύσεις με την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας (Investment Bank of Greece) για να αναλάβει τον συντονισμό της επενδυτικής διαδικασίας για την ολοκλήρωση του έργου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog