Ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης & Επιχείρησης λευκών ειδών
Υποψήφια στο Τμήμα Υπηρεσιών
Από νωρίς ήξερε πως το επιχειρείν είναι ο δρόμος που θα ακολουθούσε! Παρότι οι σπουδές της ήταν στο Μακιγιάζ και την Αισθητική, η Κατερίνα Τσίρτση ήταν ταγμένη στον χώρο των λευκών ειδών, έναν κλάδο που όμως η ίδια μαρτυρά, υπεραγαπά,….
γι’ αυτό άλλωστε τον υπηρετεί και με τέτοια επιτυχία από την πρώτη κιόλας στιγμή της ενασχόλησής της με αυτόν.
Τα πρώτα βήματα έγιναν στην Αθήνα, σε μια μεγάλη φίρμα την Bed & Bath, φίρμα την οποίαν έφερε και στην Κόρινθο λίγα χρόνια αργότερα !
Η μεγάλη στροφή για τη διορατική Κατερίνα ήρθε το 2008! Βλέποντας μέλλον στο χώρο του εμπορίου των λευκών ειδών, αποφασίζει να κάνει τη δική της προσπάθεια, να δημιουργήσει τη δική της επωνυμία, να «επιχειρήσει»!
Η απόφαση 9 χρόνια μετά και παρά την οικονομική κρίση, την έχει δικαιώσει. «Δεν έχω μετανιώσει για την απόφασή μου! Το εμπόριο λευκών ειδών ήταν πάντα ένας κλάδος με τον οποίον ήθελα να ασχοληθώ! Έβλεπα μέλλον και σίγουρα – παρότι υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες λόγω της κρίσης – δεν έχω μετανιώσει για το βήμα που έκανα. Η επιλογή μου δικαιώθηκε. Θα το έκανα ξανά!»
Ο κλάδος των λευκών ειδών ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη ενασχόληση και επιχείρηση της Κατερίνας Τσίρτση. Αρχές του 2000 αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση (κατάστημα εστίασης) στη γενέτειρά της, το Χιλιομόδι, όταν ο πατέρας της αποσύρεται λόγω συνταξιοδότησης. Με πείσμα, αποφασιστικότητα και πολλή δουλειά, κατορθώνει να την διατηρεί έως και σήμερα, παράλληλα βεβαίως με την επιχείρηση λευκών ειδών, γεγονός που αποδεικνύει στην πράξη πως πρόκειται για μια πραγματική Business Woman με ικανότητες διαχείρισης δυο διαφορετικών επιχειρήσεων και με δυνατότητες που βοηθούν και τις δύο ν’ αναπτύσσονται και βεβαίως να είναι κερδοφόρες !
Η Κατερίνα Τσίρτση είναι μια επιχειρηματίας που μιλά με τον κόσμο, τους πολίτες αλλά και τους άλλους επιχειρηματίες. Γνωρίζει από κοντά τα προβλήματα των τελευταίων ετών και γι’ αυτό θέλει να συμβάλλει στην επίλυσή τους. Με τα κοινά δεν είχε ασχοληθεί ποτέ πριν. Για το Επιμελητήριο γνώριζε μόνο πως ο ρόλος του δεν ήταν εκείνος ο ενεργός και ουσιαστικός που σαν επιχειρηματίας θα ήθελε!
Αποφάσισε για πρώτη φορά να κατέλθει στα κοινά επιλέγοντας τον Δημήτρη Ραψωματιώτη και την “Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα”, βλέποντας έναν άνθρωπο σοβαρό, με γνώσεις και όραμα, που μπορεί να οδηγήσει το θεσμό σ’ ένα νέο ρόλο και παράλληλα να δώσει το χώρο στους νέους που θ’ ασχοληθούν , όπως εκείνη, να υλοποιήσουν τις ιδέες και να άρουν τα αδιέξοδα. «Η αγορά μας μπορεί να πάει ένα βήμα μπροστά και πρέπει, διότι έχουμε τον άμεσο ανταγωνισμό της Αθήνας. Υπάρχουν ιδέες, υπάρχει διάθεση, υπάρχει στόχος για έναν άλλον ρόλο που μπορεί να παίξει το επιμελητήριο. Ασχολούμαι για πρώτη φορά και κατεβαίνω στο πλευρό του Δημήτρη Ραψωματιώτη, μια υποψηφιότητα σοβαρή που πιστεύω πως μπορεί να οδηγήσει το Επιμελητήριο στη σωστή κατεύθυνση, δίνοντας παράλληλα χώρο στις ιδέες και τις προτάσεις μας, ώστε τα προβλήματα να επιλυθούν και η επιχειρηματικότητα να στηριχθεί.»