Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δικαστικό αγώνα κατά του Δημοσίου αρχίζει η μητέρα της Μυρτούς

- Advertisement -

H μητέρα του άτυχου κοριτσιού, που τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012, κατηγόρησε το κράτος ότι έχει παραμελήσει τελείως το παιδί της, προσθέτοντας πως το επίδομα που λαμβάνει δεν αρκεί ούτε για τα απολύτως απαραίτητα…

Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου κατάθεσε η μητέρα της Μυρτούς, του κοριτσιού που το καλοκαίρι του 2012 υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη όταν ένας Πακιστανός της επιτέθηκε και χτύπησε το κεφάλι της σε βράχια της Πάρου.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό radio1d της Θεσσαλονίκης, η μητέρα Μαρία Κοτρώτσου κατηγόρησε το κράτος ότι έχει παραμελήσει τελείως το παιδί της, προσθέτοντας πως το επίδομα που λαμβάνει, ύψους 730 ευρώ ανά μήνα, δεν αρκεί ούτε για τα απολύτως απαραίτητα.

Επισήμανε ότι η οικογένεια πληρώνει ακόμα και για την αγορά των φαρμάκων που χρειάζεται το 20χρονο πλέον κορίτσι, μολονότι θεωρητικά η συμμετοχή της στο κόστος είναι μηδενική, καθώς πολλά από τα απαιτούμενα σκευάσματα είναι σπάνια ή πειραματικά.

Σημείωσε δε πως η προηγούμενη κυβέρνηση την είχε βοηθήσει προκειμένου να πάει τη Μυρτώ στις Ηνωμένες Πολιτείες για εξετάσεις και θεραπεία, ενώ σήμερα είναι υποχρεωμένη να φροντίζει την κόρη της χωρίς καμία ουσιαστικά υποστήριξη.

Η κ. Κοτρώτσου κατήγγειλε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα όπου οι Αρχές αδιαφορούν για τα θύματα των εγκλημάτων ενώ ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των θυτών που βρίσκονται στις φυλακές.

«Σε αυτή τη χώρα έχουμε και δικαιώματα […] Είναι θύμα το παιδί μου, είναι δυνατόν να έχουν δικαιώματα οι θύτες και να μην φροντίζουμε τα θύματα», είπε.

Τόνισε δε πως αυτή η μοναδικότητα θα πρέπει να γίνει γνωστή σε όλους, εξηγώντας ότι εάν δεν δικαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη είναι αποφασισμένη να προσφύγει σε ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Θα διεκδικήσω τα δικαιώματα [της Μυρτούς] όχι μόνο στα όρια της Ελλάδας», είπε, καθιστώντας σαφές πως είναι διατεθειμένη να επιμείνει για δεκαετίες στο νομικό αγώνα.

www.skai.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το δημόσιο τα δίνει αλλού τα φράγκα , στην στέγαση , τάισμα και πότισμα πρώην τζιχαντιστών, με εξαίρεση φυσικά τα γυναικόπαιδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog