Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΑΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Κάτω τα χέρια από την απεργία – Οι αγώνες των εργαζομένων δεν θα μπουν στο γύψο!

- Advertisement -

Όλοι και όλες στην σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα περιβολάκια στις 7 μ.μ

Νέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία θέλει να βάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ μέσω της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκέμβρη στην Βουλή…


για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης – «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης.

Κατέθεσε στα μουλωχτά τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο (για τον HELLAS SAT) την κατάργηση της απεργίας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει το βρώμικο ρόλο της, βγάζει τη δουλειά για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τσακίζει τα δικαιώματά μας. Ωστόσο μετά τις άμεσες αντιδράσεις, η κυβέρνηση εμφανίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, να αναδιπλώνεται μέσω «άτυπης ενημέρωσης» του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία η αντεργατική τροπολογία θα αποσυρθεί σήμερα …για να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο!

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Ουσιαστικά θέλοντας να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων ενώσεων του κεφαλαίου για «αυστηροποίηση» του πλαισίου κήρυξης των απεργιών, η κυβέρνηση στην πραγματικότητα υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου ένα πρωτοβάθμιο σωματείο να προκηρύξει απεργία. Έτσι, ενώ με το ισχύον καθεστώς απαιτούνταν η πλειοψηφία από το 1/3 (στην πρώτη Γενική Συνέλευση) μέχρι το 1/5 (στην τρίτη Γενική Συνέλευση) των τακτοποιημένων οικονομικά μελών, τώρα θα απαιτείται η πλειοψηφία από το 1/2 (50%).

Καθόλου άσχετα, η κυβέρνηση χτυπάει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις.

Ακόμα περισσότερο, με δεδομένο ότι δεν γίνεται διάκριση με τα πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία, η κυβερνητική τροπολογία ανοίγει δρόμο ώστε να καταστεί πρακτικά αδύνατη η κήρυξη απεργίας από κλαδικά συνδικάτα, με μεγάλο αριθμό μελών, από πολλές επιχειρήσεις κ.ο.κ.

Κι όλα αυτά νομοθετούνται από μια κυβέρνηση που έχει ψηφιστεί από περίπου 20% του εκλογικού σώματος.

Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για το πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, όταν ήδη με το σημερινό πλαίσιο 9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες, καταχρηστικές, ή και τα δύο.

Η κυβέρνηση θέλει να βάλει στο γύψο το κίνημα, να το υποτάξει για να προχωρήσουν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου που θέλει να τελειώσει με την απεργία.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους του εργαζόμενους, τους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητική απάντηση! Να μην πτοηθούν από τις άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Κανείς να μη μείνει σπίτι!

Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί ρε καλόπαιδα του ΠΑΜΕ; Που είναι το καό να απαιτείται το 50% ;;;
    Σήμερα που απαιτείται το 1/3 στην πρώτη συνέλευση η το 1/5 στην τρίτη που είναι η δημοκρατία;
    Δηλαδή σε ένα σωματείο με 1000 μέλη σήμερα αρκεί στην τρίτη συνέλευση να είναι παρόντες 200 !!! ΜΟΝΟ και αν υπάρχουν δύο προτάσεις ( ναι στην απεργία και οχι στην απεργία) η πλειοψηφία θα είναι 101 !!! Δηλαδή αρκούν 101 εργαζόμενοι για να γίνει απεργία των 1000.
    Ε ρε δημοκρατία!!!!
    Με το νέο καθεστώς θα απαιτείται παρουσία 501 και πλειοψηφία 251. Γιατί λοιπόν κύριοι του ΠΑΜΕ το φοβάστε;; Που είναι η δημοκρατία σας;;;
    Μήπως γιατί ηθελημένα μαζεύεστε μεταξύ σας και κάνετε απεργίες;; Όταν οι εργαζόμενοι ενδιαφέρονταε πραγματικά και υπάρχουν σοβαρά θέματα ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ σίγουρα διαφορετικά αν οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ τότε δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.
    Αφήστε λοιπόν τα λόγια και πια εκσυγχονιστείτε.
    Το ενδιαφέρον σας είναι για τις καρέκλες και όχι για το "δικαίωμα στην απεργία".

  2. Για να γίνεται πιο καθαρό. Η αυξημένη πλειοψηφία αφορά ΜΟΝΟ τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ και ΟΧΙ τις ομοσπονδίες που αυτές μπορούν να αποφασίζουν απεργίες με απόφαση του Διοικητικού τους συμβουλίου. Άρα όλος ο δήθεν ξεσηκωμός είναι γιατί οι συνδικαλισταράδες μας προτιμούν το καθεστώς των 101 όπως γράφει ο πιό πάνω να αποφασίζουνε για τους 1.000.

  3. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ.
    ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΦΑΤΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog